Jump to content
Българският форум за музиканти

Бас кубе


tonny

Recommended Posts

Здравейте!Чувал съм,че като се свири с бас на кубе за китара, кубето може да се развали.Ако се свири с китара на кубе за бас, може ли нещо да стане?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чувал съм, че в определени етапи хватката е била прийом на Ингви. Феновете му да кажат...но и на мен ми стана интересно какво би се получило.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, нищо няма да се повреди , просто ако с китара се свири на бас кубе тонът ще е по- наситен на ниски и обран на високи . А ако с бас се свири на китарно кубе тонът на баса ще бъде плитък , отпуснат и прозрачен , защото говорителите за китара не са силни в низините .

Казвам това като предположение , не съм пробвал и не знам .

Ако греша ме поправете!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също мисля, че нищо няма да стане, но исках да го чуя от някой, който знае за какво става въпрос.Питам, защото като гледам цените на бас кубетата и кубетата за китара, тези за китара излизат по скъпи и се чудех какво може да стане, ако си зема дисторжън и едно бас кубе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не всички усилватели са бас са подходящи за свирене на китара, не защото може да се повредят, а защото свирят оптимално в друга честотна област и някои от тях просто може да не звучат добре с китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така и така има тема, да се възползвам и аз - а в обратния случай - бас през китарно кубе има ли проблем? Освен че баса звучи леко рехаво колкото и да усилвам кубето? :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Пак зависи. Възможно е говорителя на китарния усилвател да има такива електромеханични параметри, че свиренето на бас да го раздвижва твърде много и да го повреди. При ламповите усилватели, изходните трансформатори може и да не са изчислени за бас, което да създаде проблеми, тъй като при тях има минимална честота, при която самата първична намотка има достатъчно висок импеданс. На практика, правотоковото съпротивление на първичната намотка, а също и съпротивлението за ниски

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.