rosso Публикувано Май 24, 2010 Публикувано Май 24, 2010 Здравейте. Първо искам да ме извините, ако напиша някоя глупост, но не разбирам нищо от звукозапис и съм напълно нов в тази сфера. И така от известно време реших да си купя такава машинка, като идеята ми е да си правя записчета вкъщи (не е необходимо да са особено качествени) с електрическата ми китара. Например ритъм китарка, соло китара (евентуално хармония) и барабани. В момента пазарът е доста богат и ми е адски трудно да се ориентирам. Засега ми хареса ето това, но за жалост ми е малко скъпичко: http://www.thomann.de/gb/boss_br_800.htm Основните неща, които трябва да има машината са: 1) Лесно и интуитивно управление - направо да си вържа китарата чрез 1/4" кабел към устройството и да запиша дадена идея 2) Вградени ефекти и амп симулации - колкото повече, толкова по-добре 3) Вградени ритъм пресети и/или нещо като дръм машина, защото не разполагам с барабани вкъщи (отново по-добре да има повече) 4) Евентуално нещо като бас симулация (не съм много в час, но гледах някакво филмче в youtube), чрез която свирейки с електрическа китара да излиза бас 5) Мисля, че 8 канала ще са напълно достатъчни 6) Устройството да пише върху вътрешен диск или някаква мемори карта 7) Разбира се, да има разни входове и изходи за слушалки, студио монитори, микрофони, USB и т.н. 8) Ако има и опция да се забавя темпото и да се loop-не даден пасаж, за да се упражнява ще е супер Общо взето искам с една електрическа китара и един кабел, с помощта на този рекордер да направя нещо като демо песнички, които да мастерирам и да си посвирвам през слушалките вместо през компютър или кубе. Отново повтарям, че не търся СУПЕР качествен звук. Свиренето ми е просто хоби. Благодаря на всички. Цитирай
rosso Отговорено Май 25, 2010 Автор Отговорено Май 25, 2010 Никой ли не е чувал нищо за тези устройства? Цитирай
Ex74 Отговорено Май 28, 2010 Отговорено Май 28, 2010 Мисля, че варианта със саунд карта и софтуерни симулации ще ти излезе по-евтин и по-добър. Но щом си се насочил към това няма да те пращам в съвсем друга среда. Цитирай
synchu Отговорено Май 28, 2010 Отговорено Май 28, 2010 Какви симулации, какви чудеса? Симулациите са допълнителна екстра. Със сигурност няма да излезе по-евтино, но ще бъде доста по-гъвкав. Тези устройства не са лоши. Имал съм и продължавам да имам няколко от по-малките Босс устройства БР нещо си на 150 години с 4 трака (х8 вируални) и едно, което сигурно се води MiniBR или нещо подобно, защото е много малко със същия брой тракове и е доста по-ново . Добре се държи - качеството на звука не е зашеметяващо и ако правиш нещо по-сложно като аранжименти, траковете ще ти отеснеят доста бързо. Има базови ефекти и възможности за смесване - за мастериране много трудно може да става въпрос при такова устройство, но може да се изкара не лошо демо. Цитирай
Recommended Posts