Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на адаптери за 2 китари


Aдаптер за китара? Кой?  

22 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

така както аз го виждам трябва ми семпъл от клийн канал, който да сравня после с хай-гейн версията. по този начин чувам какъв е "гласа" на самия адаптер и вече мога да изкажа мнение. с хай-гейн повечето адаптри звучат близко един до друг, особено когато са изсвирени на един усилвател (с един и същи драйв) и той прибавя своя цвят към цялостната картина. когато обаче ги чуя без ефекти по отделно и после ги чуя с дисторшън тогава вече мога по-лесно да насоча вниманието си към специфичното за всеки адаптер (защото съм го чул чисто и ясно без ефекти и сега ми е по-лесно да го разпозная при хай-гейн) и да сравня как и колко се променя звука при въпросния драйв. оттам вече вадя сметка кой ми харесва и кой не. това си е един вид мое обяснение за това защо е добре да има и по един клиин семпъл - те са за нас, независимо че ти не свириш на клиин.

 

евала за dethklok бтв :)

Редактирано от noflip
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Така, така.Тези неща са правилни, но съм ги осъзнал още преди 7-8 години.Свиря от доста време, правя си сам звук, който ми харесва, имам си собствено мнение и т.н.

Просто ми беше интересно как мисли масата, защото това, до което съм стигнал аз(като съждение) ми е ясно и мога да го приложа, но все пак ми се искаше по широк спектър от възприемане и , да го кажа по-грубо - УШИ.Интересно ми бе кое как се възприема от хората, без да се сугестират от марки и т.н.

 

^да, прав си.Но точно това исках умишлено да избегна.Чувайки чистия семпъл, човек си прави заключение на къде тръгва звука, но понякога е грешно.Искаше ми се хората да си кажат просто кое по им харесва - едно просто решение, без грешни отговори и без да му мислят много много.Явно не става така лесно...

 

Ивод: Така и така направих това което първоначално мислех.Жалко, че не разбрах общественото мнение, въпреки дадената възможност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък си обърках вота... исках да гласувам за se1 i ce1)а гласувах за се5). Страшно много ми харесва звука на семпъла с ce1.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

За ЕМГ85 сме на едно мнение. На мен като чели на другата китара ми харесва малко повече пасивният Jackson.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.