noflip Публикувано Май 18, 2010 Публикувано Май 18, 2010 Здравейте колеги! Днес бях в главния склад на Нитера и там попаднах на страхотни винилни плоскости с дебелина около 2 мм и големина поне 50 на 50 см (на око). Интересното беше, че имаше доста разновидности като шарка, но най-голямо впечатление ми направиха тези с шарка тип turtle shell, която се използва често при направата на пикгард (за тези които не се сещат - като стандартните целулозни перца на Fender, които са с един вид триизмерна шарка). От една плоскост според мен могат да се изкарат 3 страт-тип пикгарда и струваше около 10 лева за един лист. Материала е мек и се реже доста лесно, но за сметка на това остава достатъчно прав и твърд за мащаба на един пикгард. Цветовете, които видях от този тип шарка бяха бял, сив, тъмносив с доста изразена шарка и черен с не толкова изразена шарка. Склада се намира в София, квартал Обеля, след прелеза. Тези дни ще ходя пак до там да си купя една плоскост и ще кача снимки. Цитирай
noflip Отговорено Май 18, 2010 Автор Отговорено Май 18, 2010 (Редактирано) то май точно седеф ще излезне шарката. ^такъв тип. и не е някаква проста напечатана имитация, ами си е както си трябва - под различен ъгъл отразява по различен начин. черния цвят специално ми хареса доста. лошото е, че не мога да намеря конкретните плоскости в сайта на фирмата за да покажа за какво точно иде реч. Редактирано Май 18, 2010 от noflip Цитирай
bir4o Отговорено Май 18, 2010 Отговорено Май 18, 2010 Материала е мек и се реже доста лесно, но за сметка на това остава достатъчно прав и твърд за мащаба на един пикгард. Материала не трябва ли да е твърд, за да може да предаде състейна от китарата към адапторите ? Цитирай
noflip Отговорено Май 18, 2010 Автор Отговорено Май 18, 2010 не съм убеден, че пикгарда има такава роля за състейна. по тази логика всички китари без пикгард трябва да имат по-добър състейн. според мен състейна идва от цялостната сглобка на китарата, както и от твърдостта на дървото от което е направена тя. оттам насетне струните вибрират по-дълго време и адаптрите прихващат тази вибрация. една китара от метал може да има състейн до утре, но ще е с плосък и глух тон. нека все пак някой лютиер да изкаже мнение дали това е точно така, аз поне така си го обяснявам. Цитирай
lyubohar Отговорено Май 18, 2010 Отговорено Май 18, 2010 А къде се намира този склад на Нитера. Цитирай
Recommended Posts