Valeri_pj Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 До колкото помня тук си писал неведнъж и колегите от форума ти изсипаха една камара съвети за това как се прави китара от каде се купуват компоненти и тн.За по лесно намери старите си постове и мисля че ще откриеш каквото търсиш. Успех! Цитирай
ManowarrioR Отговорено Май 31, 2010 Автор Отговорено Май 31, 2010 Ами не писаха ми как се прави и ме увериха че е трудно , но никой не е казвал кое от къде се купува. Цитирай
liquid_death Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 Хах, малко самоинициатива, де! То да вземем да ти купим материалите и да ти ги пратим Не подсмърчай и не се чумери!Провери в интернет и използвай това което ни отграничава от животинското царсто - Интелект и Палци Цитирай
Георги Тотев Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 ^^ Както някой хора ти казаха, разрови се из раздел Изработка и ремонт. Там ще намериш доста полезна информация и съвети. Има бол информация в интернет - питаи очилатия чичко - www.google.bg . Не става така наготово - искам да си направя китара и хоп веднага да ти кажат всичко, а и вече им е писнало да повтарят едно и също. Пак ти казвам разртови се из темите за изработка на китари и заповядай пак с конкретни въпроси, за неща които не са ти ясни! Айде поздрави от мене Цитирай
ManowarrioR Отговорено Юни 2, 2010 Автор Отговорено Юни 2, 2010 Благодарности на Евтим, който ми каза от къде мога да купя дърво . Ето и един конкретен въпрос , който ме мъчи и не ме оставя да спя 2 вечери вече - С какво аджаба се дълбаят дупките за адаптери ? Поздрави . Цитирай
dandilov Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 Може и да не е BOSCH (скъпа е), за едни адаптери и BUDGET за 50 - 60лв. ще ти свърши работа... Цитирай
ultramega Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 (Редактирано) То ако е въпроса за скъпото , с едно длето , чук и обикновена дрелка пак може да стане. Друг е въпроса : човек, който пита: С какво аджаба се дълбаят дупките за адаптери ?, дали е способен да се информира до степен, да знае всички подробности около изработката и след това дали ще има и необходимата сръчност да си осъществи проекта. Редактирано Юни 3, 2010 от ultramega Цитирай
ManowarrioR Отговорено Юни 3, 2010 Автор Отговорено Юни 3, 2010 (Редактирано) Е аз задавам въпроса , защото не знам и не съм питал бащата. Той има опит като дърводелец и би трябвало да може да ми издълбае 2 дупки ,но няма опит с китари , защото не е китарист . Мерси за бързите отговори . Поздрави. Редактирано Юни 3, 2010 от ManowarrioR Цитирай
Valentin Uzunov Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 оберфреза http://www.electron.bg/index.php?cPath=259_261_296 Цитирай
Valeri_pj Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 Узунов ти хубаво му показваш оберфрезата ама трябва и инструкции как се работи с нея То момчето си няма хабер от тая работа.Да не вземе да се пробва сам и да стане някаква беля.Тези машинки колкото са полезни толкова са и опасни.Работата с тях крие рискове за неопитен човек. Цитирай
ManowarrioR Отговорено Юни 19, 2010 Автор Отговорено Юни 19, 2010 Е то ако питам и за инструкции как се използва ще стана нахален Цитирай
Fallenblood Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 бе то щом дотам се е стигнало, по-добре нахален, отколкото сакат Цитирай
IsoMorPhiC Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 Към автора: погледни тук, какво съм постнал. Обаче относно твоя проект, бих те разочаровал като ти кажа, че да си изработиш сам ел. китара ще ти отнеме мнооого повече време и пари, отколкото ако си купиш фабрично произведена такава. Думите ми рефлектират във следния лаф от същата книга : ... така че си купих тази бормашина за 3000 шилинга, мислейки че на човек винаги може да му потрябваедна такава. Мислиш ли, откакто я купих съм пробил само 10 дупки с нея - това са 300 шилинга на дупка! Цитирай
Valeri_pj Отговорено Юни 20, 2010 Отговорено Юни 20, 2010 То реално погледнато наистина си е така.Само да земем инструментите без материалите за една китара.Примерно Бормашина = 60 лв горе долу свестна Оберфреза =150 лв горе долу пакЗеге и то някаде 60-70 лв и какво стана 270-80 лв до тук.Остават една камара други нещица които не ги вкарахме в метката.Лакове,шкурки,лепила,грундове и много други такива дреболии на пръв поглед ама без тях не може.Грубо обаче с тях мисля че ще закръглим някаде около 300 лв.Обаче тук не сме сложили материалите за тяло,гриф ако си го правиш сам(което граничи с фантастиката).Прагчета,ключове,адаптери,нът,бридж(може нещо да забравя) и като прибавим и тях сметката ти отиде на към 500 лв по най груби изчисления.Така че се позамисли малко и си направи аритметиката дали си заслужава. Цитирай
Recommended Posts