Jump to content
Българският форум за музиканти

Да си ,, отворя " гласа за високите тонове.


sisito7b

Recommended Posts

Проблема е, че нямам приятелка, която може да пее -_-

Иначе можеше и да стане.

Вече съм решила, че ще ходя при Роси Овчарова от ,,Star Academy''. Надявам се тя да помогне. По скайпа говорих с нея и тя каза, че преподава и във Варна, и ще се върне в София на 8 юни.Предполагам, че оттогава ще посещавам уроците и. :)

:):hysterical::hysterical:

Стискайте палци и се надявайте, че ще имам прогрес. :thumbs_up:

 

Охоо значи може да я хвана преди да си е заминала за софия (sun)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Може и да съм бил по-рязък отколкото е било нужно (едва ли). Повечето вокални педагози гледат брой "пациенти" и печалба. Кой какво ще пее не е важно. За това...как да го кажа...чуй си записа, ако ти хареса и всичко е ОК, продавай микрофона и започвай нещо друго. Ако ги чуваш НАИСТИНА фалшивите места...има шанс (малък).

 

П.П. Не можеш да стъпиш на тона (караш по червените клавиши :wallbash: )

 

П.П.П. Не се чувствам опроверган и нямах в предвид да запишеш друго след 2 дена, а да пробваш някакво обучение и тогава.

Редактирано от kalinpetkov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз мисля, че момичето е достатъчно самокритично, за да сриваме мечтите й. Искам да попитам г-н Калин Петков с какво се занимава и дали има нужното музикално образование, за да твърди, че след като пеенето в момента е невярно, тя няма да може да се научи и/или шанса й за това е малък?

 

Стискам палци на момичето да отиде при преподавателката и после да сподели какво се е случило. Успех и не се отказвай, мила.

Редактирано от luppo3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

;) Ама вие какво си мислите, че ще пеете само пред хора с "нужното образование?????!!!!". Пее се пред ХОРА! Обикновени хора. Публиката е жестока и не прощава грешки. Аз казвам това което чувам. ОК няма да пиша повече за да не "подтискам" повече момичето. Евентуалния развой е следния:

 

Детето пее->мама казва че е супер->никой не и прави забележка->излиза пред публика и О УЖАС остава "неразбрана" от невежите тъпаци от публиката

 

Това по-добре ли е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

,,Публиката е жестока и не прощава грешки. Аз казвам това което чувам.,,

Ok съгласна съм, обаче метни един погледа на това клипче :

А сега и на това :

Забеляза ли разликата в пеенето !

Пея песента по- хубаво от нея ( спрямо второто клипче ) !

Детето пее->мама казва че е супер ( може да казва, обаче аз знам, че имам грешки )->никой не и прави забележка->излиза пред публика и О УЖАС остава "неразбрана" от невежите тъпаци от публиката

Не ме разбирай погрешно ( че се заяждам с теб ), но примера достатъчно показва, че и тя е аматьор. С малко повечко внимание от професионалист ще стане. Вярвам в т'ва !!!

;)

Редактирано от sisito7b
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що бе,не пее зле момичето.Тая не беше ли някаква актриса?

Теб удовлетворява ли те фактът,че някой друг греши в пеенето?Успокояващо ли ти действа?Даваш ли гаранция,че на живо пред публика,че и по телевизия при това,ще пееш по-добре на този етап?

Предполагам ти си мислиш,че сега целият свят е срещу теб и никой нищо не разбира,всички злорадстват,защото не могат да те стигнат и т.н.Е,ще видиш,че не е така.Ще видиш,че мечтите се осъществяват точно толкова,колкото позволяват възможностите и нито грам повече.Затова виж там какво ще стане с професионалната помощ и дано да се получи.Стискаме палци!Само да не стане като с оня пич,дето пя на Мика "Релакс",щото това беше епичен провал. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сиси, от 7-ми "Б" клас, ако знаеш само колко като теб има дори само в България, че и на твоята възраст и пеят с цели порядъци по-добре от теб. На тази възраст, ако някой почне да те прави певица, ще ти изтърси собствените си стремежи за ставане на такава. Да, ще те подготви, ще ти каже това-онова от първа ръка, как да пееш с микрофон, как не - също и разни такива. Пей си вкъщи, няма и нищо лошо да "се виждаш" по-добра от дадени певици по телевизията.

Пеенето е продукт на най-специфичния от всички музикални инструменти и е неповторим като тембър най-малкото. Обаче е и съвкупност от много други фактори: емоция на първо място, музикален и ритмичен усет, в които трябва да включиш и дишането в ритъм, без да се окаже, че не можеш да си поемеш въздух на някои строфи от текста.

 

По това, което чух от записите ти имаш още малко път да извървиш, за да се запознаеш с техническите аспекти на пеенето и още много път за да се научиш да пееш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз предполагам, че тези, които пеят по-добре, със сигурност са пяли повече от нея. Никой не се е родил научен. А и да се твърди, че не може да стане нищо от това начинание, си е просто неразумно. Просто трябва да се подходи правилно - макар че вече го казах - момичето да отиде при вокален педагог и да положи много, много усилия. Прави впечатление, че доста хора не разбират какво казва Сиси, поради простата причина, че са си наложили стереотипи за децата и тийнейджърите, които им пречат да разберат човека "срещу тях".

До arebegai: Много ми се иска да мисля, че мечтите се осъществяват според възможностите, но далеч не е така.

Редактирано от luppo3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мечтите се осъществяват обикновено, когато имаш силно лично желание за себеусъвършенстване, в което и да е начинание в тоя средностатистически кратък 70-80 г. живот на тялото. Аз например винаги се ръководя от концепцията за личната свобода (на теб и на другия) и желание за изява. Спуквал съм се от кеф пред около 1000 и съм се пръскал от кеф и само пред 2-ма човека като си свиря, пея си. За чие негативно или позитивно мнение да ме е грижа, щом ми е кеф. Пееш супер, пееш зле! Ставаш, не ставаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

;) Е сега вече се объркАх.

Ако мечтите не се осъществяват според възможностите ни,то според какво тогава?

Аз ако поискам (ама много силно) да пея божествено,ще стане ли?Ще се трудя цял живот върху това,обещавам!То нали всичко е къртовски труд.Таланта бил там една прашинка.Нищо,че врякам като жаба.Те всички така са почнали.Никой певец не е могъл да възпроизведе вярно нито един тон,изсвирен на пиано,преди да е учил поне 3 години пеене.Но са стискали зъби,замижавали са и са си казвали:"Аз днеска не мога да пея,ама утре ше видиш!"

 

Вярното пеене е базисен критерий доколко има смисъл изобщо да се занимаваш.

 

Това са думи на Ангелина.И е бая права.

 

Изобщо за всяко изкуство се изисква талант.В днешно време нали се пръкнаха няк'ви школи от типа "Научете китара за час и половина","Станете Паганини само за 2.99","Майсторски джаз в три урока" и т.н.Отвсякъде се опитват да ме убедят,че дори да нямам никакви предпоставки да се развивам в дадена област,нищо не ми пречи да си губя времето и да си вярвам.

Не бива,обаче,да сме много самоуверени,без да сме абсолютно сигурни какво можем.Добре,че баща ми навремето не ми каза:"Синко,ако повярваш истински,ще вземеш този завой с 200."Сега сигурно щях да си скубя веждите на някое райско облаче. :metalist:

 

Аз се оттеглям.Извиньети.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мислех да не пиша повече в тази тема...ама ето на отново :metalist:

 

Виж какво, ако искаш да пееш - ПЕЙ!

 

Ако искаш да те харесват научи се да пееш както трябва.

 

Ако не ти пука какво мислят хората, пей си както си искаш, но не искай за мнението им.

 

УСПЕХ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно пеене според какво вярно или според кого май е по-точно, защото това е субективен критерий, освен ако не ръчкаме вълната цифрово в Melodyne. :greenangel:

Според тоналността ли на парчето. И доколко вярно? Човешкият глас не е с клапи или прагчета или натискане на струни.

"Вярното" пеене зависи от вътрешната ти нагласа, усет за тонове и хармония. Технически предпоставки като болно гърло, преумора и подобни няма нужда да се обсъждат.

 

Сисито от 7-ми Б клас е на 13. И пее, има желание, кефи се вероятно на това което прави, съпоставя се. Да, има нейни връстници, които могат да пеят и по-добре, но има и които също имат желание за певческа изява, но пеят доста по-зле. Всеки си извървява пътя и най-добре със собствено желание и устрем да го извърви. Никой не може да ти влезе в гърлото и да ти "настройва" гласните струни. Технически упражнения като дишане, постановки (много са), орнаментика (вибрато, фразиране) и други подобни се заучават. Има толкова много материал из фолклорната музика, джаза, та до тежкия рок.

 

За жалост не можете да дадете ваши записи като сте били на 13 да видим как пеете и сте пели тогава. Всеки човек е уникален по способности и начин на изразяване. Едни сме по-открояващи и запомнящи се, други са по-хомогенизирани с останалите, които пък хич ги няма. Всеки си извървява пътя. Едни започват още от 3-4 годишни мама и тате да ги мъчат с уроци по пиано, цигулки, китари, други са почнали на 19-20 и за три години усвояват това, което предните са кълвали 15 г. и в повечето случаи само са дисциплинирани изпълнители, а не толкова музиканти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Първо,честит рожден ден!

 

Кога вярното пеене е вярно? Хубав въпрос.Например,когато ти изсвиря на пианото До-Ми-Сол,а ти изпееш Ре-Фа-Ла и кажеш,че е същото,това е невярно пеене (по моето скромно мнение).Освен,ако нямаме случай с гений,който не признава ноти и тоналности,щото това,което той прави е pure art.И кои сме ние,та да му се бъркаме в работата?

Попита също как съм пял на 13.Ами също толкова зле,колкото и сега,13 години по-късно.За сметка на това пък на малката Connie Talbot нищо не и попречи да пее очарователно,въпреки,че е на 6.Също както и 9 годишната Erica Marks,11 годишната Bianca Ryan....(те вече са порастнали малко).Да не споменавам една тумба български дечица,които сме гледали в най-различни предавания и конкурси.Та тези малчугани просто могат да пеят.Те са се родили с дарба,както всички артисти и творци.

А "новата" нагласа,че всичко става с постоянство и амбиция ни докара куп постоянно некадърни актьори,музиканти,футболисти и какви ли не други.Просто не знаят кога да спрат да се напъват.Нищо де,таланти винаги ще има.Аз не съм от тях,но се чувствам отлично и не виждам проблем в това.

 

Сисито-подчертавам,че разговорът ми с хората тук няма нищо общо с теб!Съжалявам,че ти напълних темата с излишни глупости.Всички очакваме да покажеш какво можеш.Гледай си кефа и не се подавай на гняв,ако нещо се провали.

Редактирано от arebegai
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте.. аз имам почти същия проблем .. аз съм на 17 години момиче съм...не съм се занимавала професионално със пеене дори не знам дали има смисъл да смисъл да се трудя върху това, макар че когато пея винаги душата ми е в песента ...при мен се получава поти същото..(тръгваш от нисък тон и последният тон във фразата ти е висок) тези височини стават някак си фалшиви .. ако може някакви съвети или направо да си кажете дали има или няма смисъл .. :) Благодаря предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Първо-Искам да попитам sisito7b ,след като се сравнява със Селена Гомез ,че пее по-добре песента,защо не прати един запис и да чуем?Извинявай Сиси,бих те насърчил да опиташ с пеене,ноо да кажеш че си по-добър от човек,който работи върху гласа си с професионалисти и с всеки изминат ден,става все по-добър,при условие,че никога не си се занимавала с музика.......Второ-Ralica Argirova,бих те посъветвала да отидеш при педагог,той да ти каже как стоят нещата и тогава да решиш дали ще се занимаваш,или не.Може би е малко късно да се занимаваш на 17 години за професионалист,но не пречи и да си любител.А за да станеш наистина добър,трябват години,труд и любов към това,което правиш.Късмет и на двете! :)

Редактирано от Lucia3996
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.