Necrophagist Публикувано Май 7, 2010 Share Публикувано Май 7, 2010 (Редактирано) Здравейте искам да покажа моя вариант на доктора.Кутията е здрава,прахово боядисана(сам я правих),монтажа на платка с оригиналните транзистори J201,панела направих на корео драл и го дадох да ми го направят във фирма,пластмасови жакове... Ето и как звучи биаснато е на хай фи колони,а Mr Stench го прекара през неговия амп...записано с китарата на брат ми,която е за дясна ръка (аз съм левичар) Редактирано Май 7, 2010 от Necrophagist Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Май 7, 2010 Share Отговорено Май 7, 2010 Желязна кутия! Коя схема това? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Май 7, 2010 Share Отговорено Май 7, 2010 Честито за DIY ефектчето ! Да си го ползваш с кеф. Мога ли да почна със забележките? По най-бързия начин да разкараш тези грозни 4 болта от предния панел. Как успя точно тях да сложиш? Направил си голяма кутия, а си сложил копчето толкова високо. Беше редно да е по-ниско. Как с единично копче правиш байпас и пускаш светодиода? Предният панел от пласмаса е гот, но се драска. За съжлаления това се вижда дори и когато ефектът е нов. Въпреки това седи добре, поне на снимките. Виждам, че си сложил големи капачки за потовете и поради тази причина надписите не се виждат. Въпреки това ми харесва подредбата на потенциометрите Надявам се да приемеш критиката ми за градивна. Следват и хубавите неща. Поиграл си бая, за да направиш кутията. Цветът е готин с тази текстура. С тази конструкция определено имаш кутия build like a tank. Хареса ми идеята ти за захващане на батерията! Ники Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Necrophagist Отговорено Май 7, 2010 Автор Share Отговорено Май 7, 2010 Знам за тези неща,за момента няма от къде да купя други части а и ми е първото Шапките са големи и наистина закриват половината надпис,имам и по малки но не ходят на панела,тия дни ще направя упгрейд да видим кво ще стане :} Поздрави Десо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Май 7, 2010 Share Отговорено Май 7, 2010 Мини през Евроболт за хубави болтчета Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Necrophagist Отговорено Май 7, 2010 Автор Share Отговорено Май 7, 2010 Мини през Евроболт за хубави болтчета Мерси за инфото макар често да идвам до София все не остава време за пазаране,а вече ме е страх да влизам в такива магазини защото си похарчвам парите Тези пичове най-вероятно предлагат и интернет пазаруване така като гледам в сайта им... Ще потърся из местните шуменски железарии шестограмни болтове с полусферична глава,мисля че ще стоят добре.Панела мисля да лакирам,а бай паса да оправя както му е реда.За момента е така за да използвам ефекта.Трябва и да сменя батерията че тази е само за украса Всякакви градивни критики са изключително полезни,например като твоята Ники Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Май 7, 2010 Share Отговорено Май 7, 2010 Сферичните шестограми седят добре: Предния панел не го лакирай. Ще си създадеш главоболия. Остави го така или пробвай да го полираш с нещо. Не съм запознат с тия неща обаче и не мога да ти помогна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serengeti Отговорено Май 7, 2010 Share Отговорено Май 7, 2010 Мухахаха!Супер е!Биаса на колко V e? Dr.Boogey e на почит здраво. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ditronix Отговорено Май 8, 2010 Share Отговорено Май 8, 2010 За ефекта-браво!С малки забележки-получил се е прилично.Обаче много ме издразни това "КОРЕО ДРАЛ"... в първият ти пост!Пишеш и че си компютърен техник...Бъзикаш ли се или?Момчета,учете се да пишете малко по-грамотно бе.Знам,че забележката ми е встрани от темата,ама...COREL DRAW на български се произнася КОРЪЛ ДРОУ.Ako сметнете поста ми за заяждане-трийте!Няма да се сърдя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Necrophagist Отговорено Май 9, 2010 Автор Share Отговорено Май 9, 2010 @ditronix-лош английски,нищо повече @serengeti-биаса ми е по слух,не знам по колко волта е... По принцип напрежението дрейн-маса трябва да е приблизително половината от захранващото Днес ще пробвам да записа нови семпли през моята лампа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MR_STENCH Отговорено Май 9, 2010 Share Отговорено Май 9, 2010 Oпа... с малко закъснение да се включа и аз . Радвам се че работата е придобила завършен вид. Много ми харесва старанието към детайлите . С кеф да си го ползваш и да подхващаш следващ проект . Браво! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serengeti Отговорено Май 9, 2010 Share Отговорено Май 9, 2010 Пробвай първите 2 стъпала на 5.90(при 9 в и нещо на батерията) - става страшно бистър звука,но за да се намали шума трябва да си поиграеш с 3 - то стъпало.Гледам че е правен по схемата на gaussmarkov,аз запоих последователно 1 тример 100к на резистора R9 - който е 3,9 к.Ако дори срежеш крачетата на резистора после може лесно да въстановиш в първоначално положение ако не ти харесва резултата.Аз доста пробвах на ухо но звука все не ми се струваше задоволителен,но все пак имам за сравнение Metalist Jr. уважаемия съфорумник liquid_death,като еталон така да се каже.По-принцип след това 3 то стъпало ще ти показва 7,8 в.Дилемата е дали да има готини хармоници тип Даймбег Дарел или повече баси.Ако си го правил с J201 не беше лошо да го направиш с цокли,много хора казват че всеки от тях давал различно отражение на звука.Успех много хубав е станал.DIY forever!!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Necrophagist Отговорено Май 9, 2010 Автор Share Отговорено Май 9, 2010 (Редактирано) Благодаря много за топлите думи на горните 2 поста Ще ди поиграя още с доктора и от към вид и от към звук Ето преди малко какво записах през лампово стъпало с ЕЛ34,кабинет със celestion G12M 8ома,микрофона е shure sm58 мексиканско на около метър от кабинета ЦъкККк На 1/2 Gain,китарата е ариа про2 със струните на обратно Редактирано Май 9, 2010 от Necrophagist Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serengeti Отговорено Май 9, 2010 Share Отговорено Май 9, 2010 Мхм яко олдскул дет!!!!Твоя е с зверски баси,при мен не са такива за съжаление. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Necrophagist Отговорено Май 9, 2010 Автор Share Отговорено Май 9, 2010 Нов запис без промяна на условията,само лека корекция от към EQ-с повече среди и особенно високи Искам да кажа,че в момента ефекта няма и грам шум,набичен до краен предел с пуснати струни на китарата,захранването е от адаптер,който е стабилизиран идеално Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts