Jump to content
Българският форум за музиканти

D.s.t. Sound Dreamer


Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте искам да покажа моя вариант на доктора.Кутията е здрава,прахово боядисана(сам я правих),монтажа на платка с оригиналните транзистори J201,панела направих на корео драл и го дадох да ми го направят във фирма,пластмасови жакове...

Ето и как звучи

биаснато е на хай фи колони,а Mr Stench го прекара през неговия амп...записано с китарата на брат ми,която е за дясна ръка :yes: (аз съм левичар)

boogey4.jpg

boogey3.jpg

boogey2.jpg

boogey1.jpg

boogey5.jpg

boogey.jpg

boogey6.jpg

Редактирано от Necrophagist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито за DIY ефектчето ! Да си го ползваш с кеф.

Мога ли да почна със забележките? :)

 

По най-бързия начин да разкараш тези грозни 4 болта от предния панел. Как успя точно тях да сложиш? :huh:

Направил си голяма кутия, а си сложил копчето толкова високо. Беше редно да е по-ниско.

Как с единично копче правиш байпас и пускаш светодиода?

Предният панел от пласмаса е гот, но се драска. За съжлаления това се вижда дори и когато ефектът е нов. Въпреки това седи добре, поне на снимките.

Виждам, че си сложил големи капачки за потовете и поради тази причина надписите не се виждат. Въпреки това ми харесва подредбата на потенциометрите

 

 

Надявам се да приемеш критиката ми за градивна.

 

Следват и хубавите неща.

Поиграл си бая, за да направиш кутията. Цветът е готин с тази текстура. С тази конструкция определено имаш кутия build like a tank. Хареса ми идеята ти за захващане на батерията!

 

 

Ники

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам за тези неща,за момента няма от къде да купя други части :) а и ми е първото :P

Шапките са големи и наистина закриват половината надпис,имам и по малки но не ходят на панела,тия дни ще направя упгрейд да видим кво ще стане :}

Поздрави Десо :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мини през Евроболт за хубави болтчета

Мерси за инфото :huh: макар често да идвам до София все не остава време за пазаране,а вече ме е страх да влизам в такива магазини защото си похарчвам парите :D Тези пичове най-вероятно предлагат и интернет пазаруване така като гледам в сайта им...

Ще потърся из местните шуменски железарии шестограмни болтове с полусферична глава,мисля че ще стоят добре.Панела мисля да лакирам,а бай паса да оправя както му е реда.За момента е така за да използвам ефекта.Трябва и да сменя батерията че тази е само за украса :P

Всякакви градивни критики са изключително полезни,например като твоята Ники :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сферичните шестограми седят добре:

a-b-3.jpg

 

Предния панел не го лакирай. Ще си създадеш главоболия. Остави го така или пробвай да го полираш с нещо. Не съм запознат с тия неща обаче и не мога да ти помогна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За ефекта-браво!С малки забележки-получил се е прилично.Обаче много ме издразни това "КОРЕО ДРАЛ"... в първият ти пост!Пишеш и че си компютърен техник...Бъзикаш ли се или?Момчета,учете се да пишете малко по-грамотно бе.Знам,че забележката ми е встрани от темата,ама...COREL DRAW на български се произнася КОРЪЛ ДРОУ.Ako сметнете поста ми за заяждане-трийте!Няма да се сърдя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ditronix-лош английски,нищо повече :hysterical:

@serengeti-биаса ми е по слух,не знам по колко волта е... По принцип напрежението дрейн-маса трябва да е приблизително половината от захранващото :)

Днес ще пробвам да записа нови семпли през моята лампа :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oпа... с малко закъснение да се включа и аз :hysterical: . Радвам се че работата е придобила завършен вид. Много ми харесва старанието към детайлите :greenangel: . С кеф да си го ползваш и да подхващаш следващ проект :) . Браво!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай първите 2 стъпала на 5.90(при 9 в и нещо на батерията) - става страшно бистър звука,но за да се намали шума трябва да си поиграеш с 3 - то стъпало.Гледам че е правен по схемата на gaussmarkov,аз запоих последователно 1 тример 100к на резистора R9 - който е 3,9 к.Ако дори срежеш крачетата на резистора после може лесно да въстановиш в първоначално положение ако не ти харесва резултата.Аз доста пробвах на ухо но звука все не ми се струваше задоволителен,но все пак имам за сравнение Metalist Jr. уважаемия съфорумник liquid_death,като еталон така да се каже.По-принцип след това 3 то стъпало ще ти показва 7,8 в.Дилемата е дали да има готини хармоници тип Даймбег Дарел или повече баси.Ако си го правил с J201 не беше лошо да го направиш с цокли,много хора казват че всеки от тях давал различно отражение на звука.Успех много хубав е станал.DIY forever!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Благодаря много за топлите думи на горните 2 поста :)

Ще ди поиграя още с доктора и от към вид и от към звук ;)

Ето преди малко какво записах през лампово стъпало с ЕЛ34,кабинет със celestion G12M 8ома,микрофона е shure sm58 мексиканско :rolleyes: на около метър от кабинета ЦъкККк

На 1/2 Gain,китарата е ариа про2 със струните на обратно :)

Редактирано от Necrophagist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нов запис без промяна на условията,само лека корекция от към EQ-с повече среди и особенно високи

Искам да кажа,че в момента ефекта няма и грам шум,набичен до краен предел с пуснати струни на китарата,захранването е от адаптер,който е стабилизиран идеално :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.