Tozi Отговорено Юни 24, 2010 Отговорено Юни 24, 2010 Едно следобедно "неглеже" включване. Неглеже шафъл! Цитирай
arebegai Отговорено Юни 24, 2010 Отговорено Юни 24, 2010 Това бас ли е,или просто свириш от съседната стая? Блус-фолк-джаз,страхотно! Цитирай
Tozi Отговорено Юни 24, 2010 Отговорено Юни 24, 2010 Това ми е звука записан с микрофон от кубето. От известно време насам предпочитам заглушения тон на китарата. Дебели струни (11), двойни адаптери и лампов усилвател (Fender Blues Deluxe). Леко ревербче в кубето през PODxt. Цитирай
emo_tion1 Отговорено Юни 24, 2010 Отговорено Юни 24, 2010 Много гот...и с тея фолклорни елементи допълнително Цитирай
Ивелин Отговорено Юни 24, 2010 Отговорено Юни 24, 2010 Хаха...мен ме разсмя как повтаряш на едно място steel guitar-а иначе и мен ме кефи как фолка ти е влезнал в пръстите! Цитирай
Tozi Отговорено Юни 24, 2010 Отговорено Юни 24, 2010 Ами нали импровизациата трябва да е разговор, а не монолог. Ако е монолог, значи няма нужда от други инструменти - само да "пречат". А ако ако някой говори без да слуша дори себе си - тогава какъв е смисъла? Да нарушава тишината? А иначе фолка..... далече сме още, не е толкова лесно колкото джазеца хехе.... Цитирай
arebegai Отговорено Юни 24, 2010 Отговорено Юни 24, 2010 разговор, а не монолог Това ще ми е полезно,благодаря! Цитирай
emo_tion1 Отговорено Юни 24, 2010 Отговорено Юни 24, 2010 А иначе фолка..... далече сме още, не е толкова лесно колкото джазеца хехе.... Тихо да не те чуе само някой фолкаджия,че отиде му наля още 20 години гордост Цитирай
Tozi Отговорено Юни 24, 2010 Отговорено Юни 24, 2010 Ами нищо - нека! Фолклора (народното творчество , както се казва у нас) е нещо с което можем и трябва да се гордеем. А самите фолклорни музиканти - и там си има нива на развитие и всеки има към какво да се стреми. Ванка - моля, моля, няма нищо... ще ти го пиша при кокошката с червения пипер. Така както сме я подкарали нещата отиват към сбор (събор по софийски) с червени пълнени чушки и юнашки кюфтета (след кокошката разбира се). Цитирай
emo_tion1 Отговорено Юни 24, 2010 Отговорено Юни 24, 2010 Съгласен съм, че фолклорната ни музика е уникална и трябва да се гордеем с нея като българи, но и съм против това да се правят сравнения относно това дали е по сложна или не една музика от друга Цитирай
Tozi Отговорено Юни 25, 2010 Отговорено Юни 25, 2010 (Редактирано) Защо? След като е вярно... Например: в Рахманинов пиано кончерто има повече ноти отколкото в което и да е блуз соло. Факт. В средно статистическото поп парче има по-малко дисторшън от средно статистическото метъл парче. Факт. В симфоничен оркестър има повече инструменти (изсвирени на живо) от кое да е чалга произведение. Факт. На саксофон е по-трудно да се свирят големи интервали отколкото на пиано и т.н. Редактирано Юни 25, 2010 от Tozi Цитирай
RockoBG Отговорено Юни 25, 2010 Отговорено Юни 25, 2010 Онзи, не е там пиниза... в грешка си, целта е друга... Цитирай
emo_tion1 Отговорено Юни 25, 2010 Отговорено Юни 25, 2010 Понякога най-лесните неща са най-трудни ! Ето взимам Моцарт за пример: В 99 % от сонатите му за пиано се използва изключително опростен нотен материал включващ и предимно акорди от типа Тоника, субдоминанта и доминанта ( и тук там някоя каденца) и втора или шеста степени но се оказва че се свири доста по-трудно отколкото много етюди на Шопен или Лист Точно за това ми е мисълта, че сложността е много относително понятие Цитирай
Tozi Отговорено Юни 25, 2010 Отговорено Юни 25, 2010 (Редактирано) Вярно е. Всичко зависи от личната подготовка на изпълнителя. По логиката на примера със Моцарт - фолклорната музика (импровизация) се свири предимно върху 1-2 акорда и звучи просто (за разлика от джаза където се сменят по два акорда в такт), за сметка на това се орнаментира почти всеки тон (Ибрям), което е определено голямо техническо (физическо) предизвикателство. Джаз (традиционно) се свири предимно в 4/4, 3/4 и в последствие в 5 и 7 четвърти. Фолклора се свири във всички нечетни числа които като стигнат до 15 се смесват като върху всеки размер може да се фразира с който и да е други. Роко - не съм сигурен че ти разбрах точно поста. Каква е целта? На кое? Редактирано Юни 25, 2010 от Tozi Цитирай
Recommended Posts