assoass Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 аз кутия нямам.И точно за тфа питам за кутия,за изчисление нещо,че не знам как става.имаше и некфи програмки.относно хорната -пиезо. Цитирай
разбойник Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 Бас рефлекса се изчислява по електро-механичните показатели на говорителя. Твоя няма известни такива, затова предлагам затворен обем около 60-80 литра. Най-добре да отрежеш пиезото и 8" през кондензатор. Пиезото около 3-4 килохерца, 8" около 1000-1200херца Цитирай
assoass Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 аз имам филтър,ама не знам как точно разделя... Цитирай
разбойник Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 ако не бързаш, донес го да го видим като се видим и ще видим! Цитирай
assoass Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 определено не бързам.ще ти го донеса и наистина ще съм ти благодарен за помощта(за пореден път) Цитирай
разбойник Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 Преди да се видим провери съпротивлението на говорителите, плийз! Цитирай
pacman Отговорено Януари 2, 2005 Автор Отговорено Януари 2, 2005 Вижте ей това... още един бокс, направен с обикновени говорители интиресна идейка Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 3, 2005 Отговорено Януари 3, 2005 готино като се замисля и аз имам мерак да си направя кубе за баса. с 15" и няква пищялка. но това няма да е скоро. първо, че няма къде да го сложа тва кубе в студ град. второ, че нямам време определено ако ще си правя кубе, ще държа говорителя да е хубав. Цитирай
разбойник Отговорено Януари 3, 2005 Отговорено Януари 3, 2005 Боксът е направен по разработката на Лен Московиц, която беше публикувана в Speaker Builder Magazine преди 7-8 години (не помня точно, но имам някъде ксерокопие на статията) и е доста популярна сред басистите по света - аз съм си писал с поне 10 човека, които са правили този проект. Боксът е много компактен и с мн. плътни ниски, но не е силен. Просто използвания говорител на Peerles е с ниска чувствителност спрямо "музикантските" говорители. Чувствителността се дава като сила на звука в децибели при подадена мощност 1 ват на разстояние 1 метър от мембраната на говорителя - dB at 1 W/1 m. (важни са и др. неща, напр. в каква честотна лента се мери чувствителността, в какво помещение и пр.). Шест децибела разлика са равни приблизително на двойно по голяма мощност на усилвателя. Т.е. ако пуснем сте ватов усилвател през този бокс и през колона с 15" Електровойс, Еминенс или Обертон (примерно), колоната на Лен ще звучи доста по-слабо (но и доста по добре ) . Има три неща, които е почти невъзможно (чети "$$$$$$$$") да бъдат изпълнени едновременно в една колона - дълбок бас, висока чувствителност и малък обем. Всяка фирма балансира внимателно между трите и избира какво да предложи на нашего брата . Подобна концепция за звук - колони с ниска чувствителност и с нечовешки плътен бас правят вече немалко фирми, но първите които ги наложиха като концепция са http://www.acmebass.com/ Да се върна на темата - този бокс е добър, ако ти трябва нещо тихо и качествено. Пиърлес дори имат представител за БГ, но използвания говорител за ниски май вече не се прави. Цитирай
разбойник Отговорено Януари 7, 2005 Отговорено Януари 7, 2005 В момента в Talkbass.com има тема за бас колони. Вижте мненията на BrianRost и Bgavin: http://www.talkbass.com/forum/showthread.php?t=159205 Цитирай
sinbat_tornadoto Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 Т'ва за тонколоните е супер - може и с картони модерирано от Snowwhite - моля - пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
Recommended Posts