jeleto Публикувано Февруари 4, 2006 Публикувано Февруари 4, 2006 Видях в някои сайтове доста приемливи за мен обяви за барабани, като в тях се казва, че включва shipping с UPS до всяка точка в света. Има ли някой от вас опит с подобни изпълнения и въобще възможни ли са те? Колко излизат мита, такси, глоби, злоби и други такива неща на границата, които развалят иначе много добрата цена? Ето и линк към един от тези сетове: Въпросните барабани Къде примерно се очаква да пристигнат барабаните при shipping? Въобще всеки коментар по темата би ми бил много полезен. Цитирай
eL_NinYo Отговорено Февруари 4, 2006 Отговорено Февруари 4, 2006 единственият коментар(по скоро съвет),който мога да дам е: Не си купувай такива барабани ! Цитирай
shaym Отговорено Февруари 4, 2006 Отговорено Февруари 4, 2006 моя съвет е същия това е детски сет то си пиши пак и шипинга не е малко Цитирай
jeleto Отговорено Февруари 4, 2006 Автор Отговорено Февруари 4, 2006 Еми видях, че е детски, но аз нямам възможност за друг в момента. А и все пак аз съм на 16, това ще сами първите барабани все пак. А и в България не мога да си намеря барабани за около 300-350 лева от половин година. Цитирай
shaym Отговорено Февруари 4, 2006 Отговорено Февруари 4, 2006 ще успееш,ако свириш от скоро по добре си вземи някви барабани за 400-500лв и така.другият вариант едно амати за 200лв и си готов. има една ямаха за 700 с калъфи без чинели и е японска ако искаш ми пиши лс Цитирай
jeleto Отговорено Февруари 4, 2006 Автор Отговорено Февруари 4, 2006 E, нали ти казвам, че все пак съм на 16 и барабани за повече от 300-350 лв не мога да си купя! Ще видя, все измисля някои Амати. Цитирай
explorer Отговорено Февруари 4, 2006 Отговорено Февруари 4, 2006 Нещата с вноса стоят по следния начин: 1. Най-сложният елемент е транспорта. Един средно голям пакет изпратен с куриерска служба от САЩ (UPS, Fedex, DHL и т.н.) обикновено струва поне 100 долара, за барабани може ще се окаже и повечко. По-евтин, но несигурен вариант са пощите (за САЩ - USPS). 2. Начислява се мито, което доколкото виждам от митническата тарифа трябва да е 3.2% за барабани, но за други неща, които съм внасял, са ми начислявали примерно 8% и т.н. Митата са сложно нещо, и е добре да се консултираш с митническа агенция за конкретния внос. 3. Върху сумата от стойността + разходите по транспорта + митото се начислява още 20% ДДС. Ако нещата са изпратени по пощата, ще ги прехвърлят към митницата - за София, това е сградата на ул. "Веслец", където ще трябва да отидеш да си платиш митото и ДДС-то и да ги получиш. Имай предвид един друг подводен камък - митничарите могат да се усъмнят в декларираната стойност, и тогава жална ти майка... стойността тогава се определя от отдел "Тарифна политика", и се започват едни разправии... ама да не те плаша. Цитирай
jeleto Отговорено Февруари 4, 2006 Автор Отговорено Февруари 4, 2006 Еми след така изредените неща май ще се отакажа... А и ми изпадна една оферта! Мерси на всички много! Цитирай
Recommended Posts