Ex74 Публикувано Май 5, 2010 Share Публикувано Май 5, 2010 (Редактирано) Здравейте, притежавам китара Ibanez RGA42 която е фабрично с кутийка за 2х1,5V адаптери, но ги смених и вече ползвам 9V батерия за захранване. Проблема е там, че батерията не се хваща във фабричната кутийка и трябва да се смени. Къде мога да намеря в БГ такава? Също така мисля, че ще е нужно издълбаване в дървото, тъй като като махна кутийката и наложа батерията, височината и е точно колкото на дупката. Моля за съвет. Едит: също може и онлайн магазин, ако доставката не кожодерска... Редактирано Май 5, 2010 от Ex74 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Май 5, 2010 Share Отговорено Май 5, 2010 Такива кутийки аз купувам от ибей. Има ги и в стюмак. За да я вкараш в китарата ти трябва да издълбаеш дупка със съответните размери. С кутийката върви кратко описание за размерите на отвора. Препоръчвам ти да си вземеш кутийка на gotoh. Цената е около 35-40 лева с пътните до България. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Май 5, 2010 Share Отговорено Май 5, 2010 Ето я въпросната кутийка Gotoh, ама е двойна Ето и единична, но е от Хонг Конг Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kanara27 Отговорено Май 5, 2010 Share Отговорено Май 5, 2010 Не може ли да се побългари някоя кутийка от магазините за ел. елементи. На предната ми китара бях сложил вградено предусилвателче с 9В(по-късно си направих такова с полеви транзистар и литиево -йонна батерийка като за дъната) батерийка с дунапрен за уплътнение и просто бях направил едно алуминиево капаче, полирано с 4 видийки и изглеждаше супер добре. Не мисля че ще стане по-грозно, пък останалите парички да се обърнат в бира че стана жешко Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ex74 Отговорено Май 5, 2010 Автор Share Отговорено Май 5, 2010 Да, но мисля, че ще ми трябва кутийка в която се поставя 9V батерията плоско, а не на страни, защото кутийката от старите батерии е по-широка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Май 5, 2010 Share Отговорено Май 5, 2010 като като махна кутийката и наложа батерията, височината и е точно колкото на дупката. Моля за съвет.Сложи едно тиксо и си готов,за "работни" китари,дори и скъпи такива всичко се нагажда,стига да не дълбаеш дървото. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Май 5, 2010 Share Отговорено Май 5, 2010 Има малки 12V батерийки като за дистанционно за кола - събират се в кутийката за батерията от волт и половина. Не вярвам консумацията на активната електроника да е голяма. Поне EMG-тата не гълтат много ток. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ex74 Отговорено Май 6, 2010 Автор Share Отговорено Май 6, 2010 Да, в момента батерията е ми е в кухината за потенциометрите, но идеята ми беше да си е на мястото за батерия. Някой ако знае за плоски кутийки за батерии да свирка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ditronix Отговорено Май 6, 2010 Share Отговорено Май 6, 2010 Добре де,щом ще се дълбае,не може ли да се издълбае точно по батерията?За къв чеп трябва да има и кутийка?С една дунапренова лентичка се уплътнява и толкова....Пък ако толкова държиш на кутийката върви на битака и си намери някой скапан мултицет за левче и си изрежи леглото за батерията.Готова кутийка с капаче даже.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ex74 Отговорено Май 6, 2010 Автор Share Отговорено Май 6, 2010 Искам кутийка, защото в момента има кутийка. Ако нямаше издълбано нямаше да ме гложди отвътре и щях да си държа батерията в кухината на електроникта Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lekov Отговорено Май 6, 2010 Share Отговорено Май 6, 2010 май се концентрираш не върху това което трябва Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts