Jump to content
Българският форум за музиканти

Кутийка за 9v батерия.


Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте, притежавам китара Ibanez RGA42 която е фабрично с кутийка за 2х1,5V адаптери, но ги смених и вече ползвам 9V батерия за захранване. Проблема е там, че батерията не се хваща във фабричната кутийка и трябва да се смени. Къде мога да намеря в БГ такава? Също така мисля, че ще е нужно издълбаване в дървото, тъй като като махна кутийката и наложа батерията, височината и е точно колкото на дупката. Моля за съвет. :offtopic-001:

 

 

Едит: също може и онлайн магазин, ако доставката не кожодерска...

Редактирано от Ex74
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такива кутийки аз купувам от ибей. Има ги и в стюмак. За да я вкараш в китарата ти трябва да издълбаеш дупка със съответните размери. С кутийката върви кратко описание за размерите на отвора. Препоръчвам ти да си вземеш кутийка на gotoh. Цената е около 35-40 лева с пътните до България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не може ли да се побългари някоя кутийка от магазините за ел. елементи. На предната ми китара бях сложил вградено предусилвателче с 9В(по-късно си направих такова с полеви транзистар и литиево -йонна батерийка като за дъната) батерийка с дунапрен за уплътнение и просто бях направил едно алуминиево капаче, полирано с 4 видийки и изглеждаше супер добре.

Не мисля че ще стане по-грозно, пък останалите парички да се обърнат в бира че стана жешко :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, но мисля, че ще ми трябва кутийка в която се поставя 9V батерията плоско, а не на страни, защото кутийката от старите батерии е по-широка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като като махна кутийката и наложа батерията, височината и е точно колкото на дупката. Моля за съвет.
Сложи едно тиксо и си готов,за "работни" китари,дори и скъпи такива всичко се нагажда,стига да не дълбаеш дървото.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има малки 12V батерийки като за дистанционно за кола - събират се в кутийката за батерията от волт и половина. Не вярвам консумацията на активната електроника да е голяма. Поне EMG-тата не гълтат много ток.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, в момента батерията е ми е в кухината за потенциометрите, но идеята ми беше да си е на мястото за батерия. Някой ако знае за плоски кутийки за батерии да свирка. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де,щом ще се дълбае,не може ли да се издълбае точно по батерията?За къв чеп трябва да има и кутийка?С една дунапренова лентичка се уплътнява и толкова....Пък ако толкова държиш на кутийката върви на битака и си намери някой скапан мултицет за левче и си изрежи леглото за батерията.Готова кутийка с капаче даже....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам кутийка, защото в момента има кутийка. Ако нямаше издълбано нямаше да ме гложди отвътре и щях да си държа батерията в кухината на електроникта :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.