irrealizable Публикувано Май 4, 2010 Share Публикувано Май 4, 2010 Здравейте, Това е първият ми пост във форума и реших да попитам един въпрос, който ме вълнува. Пианист съм от 10 години и наскоро реших да си купя Yamaha DGX630. Понеже ще ми е първи синтезатор се чудя, дали ще вади достатъчно силен звук, че да не си купувам озвучителна техника. Участвам в една група. Всъщност тя е причината да си купя синтезатор. Ако ще трябва, бихте ли ми препоръчали нещо, което ще е на задоволителна цена и с добро качество ? Също така някой ако има същия синтезатор, ще го помоля да направи едно кратко ревю. Поздрави, Желязков. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bras72 Отговорено Май 4, 2010 Share Отговорено Май 4, 2010 озвучаване в централното няма нужда от комбо не е китара! за в къщи с колонките става Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mitkosan Отговорено Май 5, 2010 Share Отговорено Май 5, 2010 Въпросният синт има 2 вградени колонки, които са тихи (хайде да кажа, изобщо не са силни), но пък силната им страна е, че изобщо не кривят. Дават много реалистичен и добър звук. Тези колонки биха ти стигнали да свириш у вас и най-много в някое читалище, където всички пазят тишина. За рок група според мен нито колонките са достатъчни, нито синта е правилен. Хубавото е, че има изводи за външни колони, така че не е фатално да се закупят колони в бъдещето, ако се налага. Митко Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
irrealizable Отговорено Май 5, 2010 Автор Share Отговорено Май 5, 2010 (Редактирано) А някакви бихте ли ми препоръчали ? Преди мислех да си взема Thomann SP5500, но в крайна сметка стигнах до Yamaha-та. Какво мислите за това: http://www.thomann.de/de/the_tamp_pa4080kb.htm ? Редактирано Май 5, 2010 от irrealizable Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedo pop Отговорено Май 5, 2010 Share Отговорено Май 5, 2010 За група тая машина не става. За домашно свирене и тихи купони да. Тежка е, как ще я носиш насам-натам, не знам. Веднъж изнесъх по-малкия й брат 530, втори път не се наемам. Звукът от тонколонките - по горе са ти казали. Сигнал от слушалките и после в уредбата. Рок няма как да се свири с него. Ако ще е да забавляваш публиката в стил Клайдерман е добър вариант. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
irrealizable Отговорено Май 6, 2010 Автор Share Отговорено Май 6, 2010 Тогава, какво ще кажеш за Thoman SP5500 ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
anio85 Отговорено Май 6, 2010 Share Отговорено Май 6, 2010 Здравейте, Това е първият ми пост във форума и реших да попитам един въпрос, който ме вълнува. Пианист съм от 10 години и наскоро реших да си купя Yamaha DGX630. Понеже ще ми е първи синтезатор се чудя, дали ще вади достатъчно силен звук, че да не си купувам озвучителна техника. Участвам в една група. Всъщност тя е причината да си купя синтезатор. Ако ще трябва, бихте ли ми препоръчали нещо, което ще е на задоволителна цена и с добро качество ? Също така някой ако има същия синтезатор, ще го помоля да направи едно кратко ревю. Поздрави, Желязков. Здравей Желязков,искам да те питам защо си се насочил точно към ямаха? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
irrealizable Отговорено Май 6, 2010 Автор Share Отговорено Май 6, 2010 (Редактирано) Харесват ми клавишите. Казват, че са с тежината на тези на нормалното пиано и усещането било хубаво. Та купувайки го, мислех да го заменя с пианото вкъщи, а междувременно да го използвам в групата, в която свиря. Редактирано Май 6, 2010 от irrealizable Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedo pop Отговорено Май 7, 2010 Share Отговорено Май 7, 2010 С това не съм съгласен - много е далеч 630 от истинската клавиатура. Примерно българско хоро ми е трудно да изсвиря на пианото, обаче на 630 ми се получи от раз. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
irrealizable Отговорено Май 11, 2010 Автор Share Отговорено Май 11, 2010 Не всички пиана са еднакви. Та така де, разглеждах тия дни и смятам да взема това + това. Според мен, за целта, за която ми трябва, ще е добро. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedo pop Отговорено Май 14, 2010 Share Отговорено Май 14, 2010 Всъщност мойто мнение може да не се зачита, защото не аз свиря на пиано, а синът. Преди години свирех на акордеон, обаче спрях. Сега, покрай детето почнах да пипам и пиано, та много-много не ги разбирам нещата. Но мнението на моя юнак за клавиатурата на 630 е: "пълен боклук". За Томана нищо не мога да кажа. Дано да ти хареса. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stoyko Lisichkov Отговорено Май 14, 2010 Share Отговорено Май 14, 2010 Мисля, че това кубе ще ти върши работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
irrealizable Отговорено Май 15, 2010 Автор Share Отговорено Май 15, 2010 Благодаря на всички за мненията. Ако все пак някой има някакви впечатления от Thomann SP5500, нека сподели. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts