LucaTurilli Отговорено Май 22, 2010 Автор Share Отговорено Май 22, 2010 Оказа се, че проблема е другаде и продължава. Явно са свързани двата щепсела. Пак бучи кубето в много интересни ситуации. Като докосна ламарината на компютъра бучи и то така все едно кабела на метал съм опрял. Ако не е пъхнат кабела в кубето не бучи. Сякаш докато от кабела се приема сигнал действа като мощна предавателна антена и по металите на близко раздава безжично сигнал нз и аз много е странно. Пипам буксите на едно аудио регулаторче от компютърната ми аудио система и пак бучи въпреки, че не е вързана на ток и не е пъхнат жака в компютъра (т.е. изцяло е изолирана системата от каквото и да било). Много е досаден този проблем и така както сумати проводници и изолатори опират по компютъра нищо чудно много смущенета да идват от където си поискат. Но Ако си доближа пръста до кабела също има смущения как така безжично на половин/един сантиметър се усеща потенциалната разлика не ми е ясно? Освен това докато държа струните на китарата и пипна ламарината по компютъра ме удря ток . След като всичко е занулено защо така се получава? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Май 23, 2010 Share Отговорено Май 23, 2010 Заобиколил си се с ментета - инсталацията, контактите, някой разклонител, компютъра. Надявам се усилвателят и китарата да не са менте. Около ментетата бръмчи най-много. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audiobody Отговорено Май 23, 2010 Share Отговорено Май 23, 2010 Братле, я извикай някой ел. техник да ти каже в кой токов кръг си вързан (от ел. инсталацията), че ако сте много маймуни на клона, нищо чудно да се получават такива "странични ефекти". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Annonnymоus Отговорено Ноември 10, 2010 Share Отговорено Ноември 10, 2010 (Редактирано) Хм, съжалявам, ако има друга такава тема за моя проблем, но не намерих. Та, проблема е следния. Не знам точно как да се изразя... когато усиля кубето на повече от 4, започва да пищи. Когато свиря не пищи, обаче в момента, в който струните спрат да вибрират започва един супер гаден... писък, точно писък си е. Имате ли идея от какво е тоя проблем и въобще къде е проблема? Мерси предварително! Редактирано Ноември 10, 2010 от Annonnymоus Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 10, 2010 Share Отговорено Ноември 10, 2010 Вероятно е микрофония. Намали волумето на китарата, гейна, общото усилване, стой далеч от кубето. В една стая не можеш да усилваш безнаказано нивото на усилване - все ще се разпищи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Annonnymоus Отговорено Ноември 10, 2010 Share Отговорено Ноември 10, 2010 (Редактирано) То за нас не ми трябва повече, и без това целта ми не е да разгневя съседите. Обаче при репетиции примерно, с едни приятели правехме, и там ми трябваше да го усилвам повечко, и пак пищеше. Те свирят в една маза, която е около 2 пъти по-голяма от средно-голяма стая. Тогава реших, че е заради всичките включени електротехники, техните кубета, микрофони и т.н. понеже никак не разбирам от такива техники. Та... няма ли решение тоя проблем? И от какво се получава тая микрофония? А, да, и да добавя, включвал съм си китарата към същото такова кубе на един приятел. Обаче там не пищеше, просто адаптерите бая шумяха, а те по принцип са си шумни, но при слагане на ръката в/у струните шума спираше. Редактирано Ноември 10, 2010 от Annonnymоus Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LucaTurilli Отговорено Ноември 11, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 11, 2010 Хм, съжалявам, ако има друга такава тема за моя проблем, но не намерих. Та, проблема е следния. Не знам точно как да се изразя... когато усиля кубето на повече от 4, започва да пищи. Когато свиря не пищи, обаче в момента, в който струните спрат да вибрират започва един супер гаден... писък, точно писък си е. Имате ли идея от какво е тоя проблем и въобще къде е проблема? Мерси предварително! И аз имам такъв проблем, но не е микрофония. Като е усилен Гейна също се получава така. Проблема идва от това, че като оставиш струните те сами започват да вибрират, понеже много малко им трябва, за да почне резонанса. Още с махането на ръката ти от струните се получава сила на връщане на струните понеже са опънати и ти леко си ги притиснал с ръката. Когато почнат да вибрират ниското и високото ми си придават трептене, понеже са еднакви тонове макар и с интервал от 2 октави . Ре е близка до тях и тя трепти повечко според мен и така. Звука много напомня микрофония, но не мисля, че е правилен термин в този случай. Просто много слабо трептене. Проверява се най-лесно като си сложиш пръста на някоя от дебелите струни 6-тата МИ примерно и ще усетиш как веднага спира да трепти . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts