black_waltz Публикувано Декември 17, 2004 Публикувано Декември 17, 2004 ако някой може да ми помогне ще му бъда много благодарен, аз сега сам с Zoom 707II и се чудя дали да го продам и да си купя V-AMP 2, така че съветите са добре дошли Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 17, 2004 Отговорено Декември 17, 2004 ако някой може да ми помогне ще му бъда много благодарен, аз сега сам с Zoom 707II и се чудя дали да го продам и да си купя V-AMP 2, така че съветите са добре дошли Оценявам ги еднакво! Вамп е 24 бит . Имал съм Вамп Имах проблеми с смесването му в общия саунд има вредни честоти!!! Прекалено много презънс и неясни ниски Бих казал че Зоом са перфектни в ценовия си бранш.... Аз бях предубеден преди време...но сега по стечение на живота се сдобих с Зоом 505 - 2... За размера си и 16 битовия ЦАП Направо звучи перфектно ето звуков пример http://www.cmusicforum.com/dimitar/ZoomNewSong.mp3 ПоздраВ митко Цитирай
black_waltz Отговорено Декември 17, 2004 Автор Отговорено Декември 17, 2004 имах в предвид дали има смисъл да си продавам зоома за да си взема вамп, дали няма да се прецакам, дали звука на вампа е наистина по-добър, за 50кинта отгоре ще го взема.... Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 17, 2004 Отговорено Декември 17, 2004 Мхм... и аз се интересувам от този въпрос, защото китариста ми си взе Вамп2 преди няколко дни... Цитирай
jFog Отговорено Декември 18, 2004 Отговорено Декември 18, 2004 ако някой може да ми помогне ще му бъда много благодарен, аз сега сам с Zoom 707II и се чудя дали да го продам и да си купя V-AMP 2, така че съветите са добре дошли Абе да ви кажа аз съм фен на Вамп-а и винаги бих гласувал за него..може да е по лични съображения но определено залагам на него.Единствения недистатък на Вамп -2 , според мен е липсата на октавер ( не че е кой знае какво де,но мен много ме кефи)Затова пазарувах малкия микс модел Х Vamp,който има и педал мулти функционален може да се наглася за квото си искаш.Според мен Вамп-а е добра инвестиция макар че както беше казал Армигедон-а процесора ти вади звука който го накараш да извади( селно перефразрано е това) така че отварям скоба в която само мога да кажа че квато си я надробиш такава ще я сърбаш с който и да е ефект, чак толкоз не мисля че има много разлика 16 битов 24 битов и така на татък трява да знаеш кво искаш като звук и трябва да знаеш как можеш да го извадиш от процесора и т'ва е.Аз още се мотам с изучаване на някои програми и не съм се хванал сериозно със звука карам с банка 88 (дист)и 89(октавера) които са с фабрични настройки и ми вършат работа. п.с X Vamp for ever p.s.s. в сайта на Диджитек например имаше зададени стойности от Юзъри как може да се докара например Металика от 90-те звук.На сайта на Зум-а не съм ходил щото няма закво,но нищо чудно там да има полезна информация за това как може да изкараш няподобяващ звук на нещо си,така че порови се из НЕТ-а ивиж кво ще излезе. Т'ва е Цитирай
Mityata Отговорено Декември 18, 2004 Отговорено Декември 18, 2004 аз свиря със Zoom 707 и съм много доволен към него свързавам Ibanez Trash Metal и DOD Clasic Tube .На този етап мисля че единственото нещо от което имам нужда е едно CryBabe .Zooma е супер и засега нямам оплаквания имам го от около 4 години и досега не съм имал проблем Цитирай
edgecrusher Отговорено Декември 18, 2004 Отговорено Декември 18, 2004 (Редактирано) Aз преди години свирих с Zoom 707(старата версия) и тогава си го харесвах с изключение на неособенно добрите дистери.Преди около 1 и нещо минах на V-amp2 и може би за пръв път тогава попаднах на нещо ,което да ми дава звука който искам.Най-големия + на Вампа е възможноста да записваш директно с него.Не съм го пробвал как се държи при свирене на концерт,но като за домашни записи и на тази цена е недостижим.Сега свиря с Line 6 POD xtLive и определено мога да кажа че V-amp2 не отстъпва толкова съществено в качеството на симулациите ,въпреки че е 4 пъти по-евтин!!! Моя съвет е да изпробваш един,ако имаш възможност за няколко дни.Като си поиграеш и с настройките и тогава ще знаеш резултата.Ако аз сега избирам,веднага ще грабна Вампа .Прост за мен това работи по-добре... Иначе ако имаш малко повече пари,не се колебай - Line6 POD2!!! Редактирано Декември 18, 2004 от edgecrusher Цитирай
ALBIREO Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 Преди 2 години си купих Zoom 707 II и много му се радвах. Има готини ефекти и ако си поиграеш повечко с него можеш да изкараш добър звук. Когато си купих V-AMP 2 (преди 6 месеца) си продадох Zoom-a Разликата между 16 битовия и 24 битовия звук е точно толкова, колкото е и разликата между 65536 и 16777216 Пробвах и двата процесора на домашния Marshall VS100R и мога отговорно да кажа, че V-AMP 2 звучи далеч по- добре. Към процесора можеш да добавиш и това: http://www.behringer.com/FCB1010/index.cfm?lang=ENG Има чудесен Noise Gate. Доста по- добри симулации на Cabinets от Zoom-a. Това дали един "звук" е хубав е субективно. Но като цяло V-amp-a е доста по- добър от Zoom-a - това си е мое мнение Успех! Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 (Редактирано) Ако нямаш пари! Вампа хич не ти трябва И не е чак толкова по добър малко повече ви се иска да е по добър А за битове не ми говори! За това реверба на 16 бит е като неква мътна кал ....като дрънчаща стара вана Да не говорим как звучат ревербите при 96 кц 32 бит... Редактирано Декември 19, 2004 от Nalbantov Цитирай
bigjav Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 Факт е, че много хора свирят с Вамп 2. Не знам, може би 6тото е модно. Не съм ползвал Зоом 707, но съм го чувал тъй като другия китарист свири с него. Виж обаче, 505-цата наистина я ползвах в един момент от моя "музикантски" живот. Краен извод- Зоом може да изкара много, ама много яки чисти бленди, кат прибави6 хорус-морус и става трепач. Така и не успява да ме убеди обаче неговия дистър, нито на 505, нито на 707, пък било то и новите им версии, нито дори и sample на Мr. Налбантов. Alexi_Laiho, хубаво е да се замисли6 за някой сносен усилвател и процесора, който има6 да го използва6 само за ефекти. Ако обаче държи6 на това да си купи6 процесор, то 6те те посъветвам да заложи6 на Digitech (GNX версията), която марка е ненадмината по реализъм на симулираните усиватели. Мое мнение, разбира се, но надявам се да ти е било от полза! Успехи Цитирай
stratocaster Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 режи ме, бий ме, гори ме не може да ме убедите че 707 е по добър. в-амп е светлинни години пред зоом-а!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 режи ме, бий ме, гори ме не може да ме убедите че 707 е по добър. в-амп е светлинни години пред зоом-а!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 Цялата идея ми беше ако нямате много пари не се набутвайте Тва е хора И Вамп и Зоом са Лай .....а тва е !!! от както свиря с аналогови Дистове никой не може да ме накара да свиря с Нули И Единици! Цитирай
Delyan Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 никой не може да ме накара да свиря с Нули И Единици! Това ще да е як бенд!!! МАЙТАП!!! Иначе за аналоговите напълно подкрепям!!! Цитирай
niki123bg Отговорено Декември 20, 2004 Отговорено Декември 20, 2004 ))))) Това за нулите и единиците беше много яко Аз си взех преди няколко дни вамп-2 и много му се кефя. Пробвах преди това босс МЕ-50 - доста изкуствено звучеше и не ми допадна. Имам boss metal zone -2 и ако искам да си стържа яко, ще продължа да си стържа с него (барем изстържа нещо). Вамп-а за момента ме кефи най-много от всичко което съм пробвал, за съжаление не съм пробвал зоом 707. Иначе след като си поиграх с вамп-а имам следните абсолютно субективни и напълно непрофесионални наблюдения: Плюсове: 1) Ужасно ме кефи симулацията - кеф ти AC/DC, кеф ти Gary Moore, кеф ти Metalica или Dream Theater - разни те му там Mark II, Mark III и други такива лампови животни радват душата (не съм ги чувал никога, но понякога е по-добре едно гърненце с мед, отколкото нито едно гърненце с мед) 2) Има не лош избор от presets, повечето крадени от Line6 POD, има сайт на някакъв пич който е написал конвертор и предлага 1 052 preset-a, които включват Сатриани, Петручи и т.н. 3) Звучи ужасно добре на слушалки 4) Ужасен кеф е 1) Минуси: 1) Има немалко настройки, които са достъпни само през софтуерът (ползвайки старомодното MIDI вместо едно по-смислено USB). Основното което ме дразни е, че без да създам preset с великият му софтуер е невъзможно да имам едновременно два ефекта, например Compressor и Delay. През софтуерът това е възможно - т.е. мога да задам pre-effect и post-effect 2) Ако се ползва hi-fi апаратура, резултатът е плачевен - чуват се основно ниски и няма никой от към високи (това си е лично мой проблем - не ми се купува никакъв китарен усилвател, достатъчно пари инвестирах в добър hi-fi усилвател и тонколони). Резултатът никак не се подобрява независимо на кой режим е пуснато животното - S1/S2 (studio 1/studio 2) или L1/L2/L3 (live 1/live 2/live 3). 3) Няма wah педал. Макар, че така или иначе бих си взел Cry Baby 4) Няма октавер. Не знам дали ми трябва, но е интересно за експерименти Цялата тази история е без значение, защото целта ми е да се позабавлявам докато ми писне (всяко чудо за 3 дни; при мен понякога за цели 5). Мисля, че следващата стъпка за мен ще е Line6, но за целта трябва да почна да свиря по-често, иначе няма смисъл. Иначе според мене всичко зависи от това каква музика свириш и защо свириш. За аматъори като мене има по-голямо значение фън-а и вамп-а или който и да е друг процесор от този клас върши работа. Предполагам, че за един професионалист тези две играчки които обсъждаме са извън всякаква дискусия. Ако погледне конфигурацията на Сатриани, там няма такива процесори - има аналогов дист. boss, отделно wah и някакъв добър китарен усилвател. Надявам се, че съм успял поне малко да допринеса за разнищването на темата. Останете си със здраве. Цитирай
Recommended Posts