Jump to content
Българският форум за музиканти

Мераци за нов риг


Abbath

Recommended Posts

Опа

 

Дайте идея за хубаво крайно стъпало за новия ми риг, дето искам да сглобя.Щото съм свирил с крайно, дето не прави разлика в полутоновете, няма никаква дефиниция и т.н.Виждал съм колеги от тук са ползвали Crown и други, бихте ли споделили?Другият вариант е да нагърбя Грег да ми направи двуканално крайно, но не знам дали ще ми стигне кешовица за всички неща...ето и рига, ако има коментари и забележки споделете :thumbs_up: И сега ползвам камиончето, просто звучи убийствено и пробивно (ползвал съм много бас драйвове на MXR, Boss и т.н, но това е звука за мен), но логично реже ниските брутално много, принуден съм от баса и ампа да ги набича до дупка и пак тънее - трябва си чист сигнал да подплати отдолу.Та въпроса ми е за крайното.Има много в нета та искам някой дето е имал дадено стъпало и го е ползвал с бас да сподели.Фенкс.

 

afe2627606.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През годините съм свирил с ЛАТ, Вермона, Тесла, Краун, Динакорд, QSC и със сигурност още разни, за които не се сещам в момента. Ако стъпалото не криви, не е развалено и не прекаляваш с честотните корекции не виждам как може да се загуби дефиниция до такава степен, че да не се различават полутоновете :butcher: но в българската музикална вселена няма невъзможни неща, така че - защо не? За избор на конкретен модел ще трябва да пробваш сам. Въпреки, че крайното стъпало уж не оцветява звука, някои от изредените по-горе модели звучаха доста "ретро" като тембър, ниските и динамиката също са различни в зависимост от модел, мощност и т.н.

Според мен си вземи фабрично крайно стъпало - има достатъчно модели, които са евтини, мощни и надеждни. Втора ръка също излизат добри оферти - не е като да търсиш лампов Ампег от 1972 година :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвах доста години едно китайско стъпало V'andal което взех спешно преди едно турне в Германия и така си и остана в кейса с години -надеждно и безпроблемно с вграден лимитер и превключвател моно/паралел/ -стерео-бридж - много удобно според наличните кабинети ! Обаче яко тежи - голяма хамалогия ! В момента искам да си комплектовам един "алтернативен" на стандарта ми - Ampeg SVT4 риг, състоящ се от преамп - лампов задължително, BBE MaxCom и стъпало, което ми се оказва също проблем, щото съм се запънал този път да бъде леко! Четох противоречиви неща по форумите за class D-то на Peyvey! Тази седмица си пиша упорито с една китайка от фирмата C-Mark Audio, но се оказва доста трудно с единичните бройки....иначе за стандартни класически крайни стъпала има голям избор. Успех !

 

Б.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами знам, че има голям, затова исках мнение за конкретен модел, понеже ще го поръчвам отвън и няма нито проба нито връщане :) А с класовете как е, че никак не съм наясно?Какъв да търся?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Един усилвател зависи много от мощност, канали, килограми и клас

 

Сега става се по-модерно да се правят усилватели клас Д. Характерно за тях е, че имат КПД над 90%. Това значи минимално греене, малки размери, липса на вентилатори и тн, което пък води до лека конструкция.

Относно да ги наречем стандартните усилватели, клас АБ, аз бих ти препоръчал от старите на Crown моделите от серия macrotech високи са 2У. Тежат много, но са професионален клас. Вече не се произвеждат, но ги има в ибей. Имат нови заместници, но не чувам добри отзиви за тях. Пак добри модели са старите Електровойс P серията (профешънъл) P2000, P1250. Имаше и още една фирма дето правят усилвател със същата схема както електровойсите, но в момента ми се губи. По-горните са тежки стъпала от порядъка на 25 килца. Можеш да хвърлиш едно око на Lap Grupen. Там цените се високи. Ползват клас Д + импулсно захранване и в няколко кила събират 10тина киловата на бридж. Предполагам, че за басист ще се намери нещо в габарит 1U :)

Това са ми наблюденията относно стъпалата в добрия клас на чуждите фирми.

 

Като завършек мога да ти предложа стъпала произвеждани в България и разработени от един много готин човек - Ангел Деспотов. В момента по негови схеми и чертежи се правят стъпалата на Обертон. Знам, че стъпалата са повече от перфектни, build like a tank и с вградени един куп защити. Гарантирам, че ако се спреш на негово стъпало няма да сгрешиш. Ако искаш повече информация, пиши на лично, за да ти дам координати.

Редактирано от Nikifena
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^^ 2 x 9000 W ... с това може да предлагам демолишън услуги, стига да взема и два тира с кабинети.Иначе имам предвид нещо около 2х400W @ 4Ohm максимум.QSC гледам имат по-ниски серии като това http://www.thomann.de/it/qsc_gx_3.htm , но пак искам да питам за класа.

Ники ме изпревари :) Мерси.

Редактирано от Abbath
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Например с ей-това риг-че(36000w),можеш спокойно да си решиш проблема със съседа-пианист или да предлагаш услуги,като срутване на мол-а отсреща например(а и тонът съм сигурен,че ще ти е добър) :)

http://www.bassplayersproshop.com/eshop/ca...article616.aspx

Редактирано от chobbi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз гледам следният амп http://www.thomann.de/gb/peavey_ipr_1600.htm и се чудя аз будала ли съм или не?! (Справка сегашното ми крайно е самик, 18 кила) Мисля да събера някой уеф и да го закупя скоро... Ако не друго е отвратително леко :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.