hippie Публикувано Февруари 3, 2006 Публикувано Февруари 3, 2006 Привет, Виждали(чували) ли сте Funk Fingers по музикалните магазините, дори и като артикул в някой каталог. Искам да свиря с заводски (истински), а не дялкани в къщи такива неща (поне на първо време за да имам база за сравнение и за експерименти). Цитирай
Steff Отговорено Февруари 3, 2006 Отговорено Февруари 3, 2006 Доколкото знам, в България не се продават, а съм че по форумите, че някаква западна фирма е произвеждала, но са спрели. Та... взимай ножчето и запретвай ръкави Между другото, аз съм си направил такива по схема от интернет и съм много доволен, само дето ми се наложи да ги скъся с около 2см, защото по размерите от схемата ми бяха дълги. Цитирай
MDFk Отговорено Февруари 3, 2006 Отговорено Февруари 3, 2006 Имаш ли линка за схемата? Ако да, би ли го споделил с драгите си съфорумци? Цитирай
Steff Отговорено Февруари 3, 2006 Отговорено Февруари 3, 2006 С най-голямо удоволствие, само дето ги правих преди повече от година и не си спомням от кой сайт ги свалих. Ще потърся пак и ако го намеря, ще го постна. Цитирай
Steff Отговорено Февруари 3, 2006 Отговорено Февруари 3, 2006 (Редактирано) Ето го : http://www.ient.or.jp/tlclub/ff/index.html Е... на японски е и не излизат обясненията, но според мен снимките показват достатъчно ясно как трябва да се направи, а има и размерите. Препоръчвам първо да помислите за дължината, защото както казах, на мен по тази схема ми бяха дълги. Редактирано Февруари 3, 2006 от Steff Цитирай
Shakesbeer Отговорено Февруари 3, 2006 Отговорено Февруари 3, 2006 За недотам професионалистите: Какво е фънк фингърс, има ли то почва у нас? Предимства, недостатъци.... Цитирай
Steff Отговорено Февруари 4, 2006 Отговорено Февруари 4, 2006 Отвори линка и ще видиш... Това е особен вид приспособление за свирене на бас, измислено от Тони Левин. Представлява част от палки за барабани, пригодени с ластик или велкро за слагане на пръстите. С тях се чука по струните, звука е с повече атака и презънс отколкото с пръсти, малко наподобява слап, но е по-различно. Вземи един ботъл нек, сложи си го на пръста и свири с него на баса-резултата е почти същия. Цитирай
MDFk Отговорено Февруари 4, 2006 Отговорено Февруари 4, 2006 Много благодаря! И без текст е ясно и (поне така ми се струва)сравнително лесно за изъплнение. Coming soon... Цитирай
Steff Отговорено Февруари 4, 2006 Отговорено Февруари 4, 2006 Моля, за мен е удоволствие, но искам да спомена че хич не е толкова лесно да се свири с тях, колкото изглежда. Цитирай
Geo Отговорено Февруари 4, 2006 Отговорено Февруари 4, 2006 За първи път чувам за такова приспособление... Какво ли не измислят хората,ебати дивотиите... :think: Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 4, 2006 Отговорено Февруари 4, 2006 Аз бях почнал да си правя фънк фингерс преди повече от година.. пръчките издялкъни седят в нас Да Тони Левин и аз само него съм виждал с тези неща. Определено има различно звучене. нещо като фънки. В някои песни на ЛТЕ свири там с такива работи (или аз поне така си мисля ) Цитирай
MDFk Отговорено Февруари 4, 2006 Отговорено Февруари 4, 2006 В някои песни на ЛТЕ свири там с такива работи (или аз поне така си мисля ) Прав си, наистина свири с тях. Ако си гледал "Liquid Drum Theater" се виждат още хитринки - като да сложиш гъба за миене под струните за заглушаване . Песента Osmosis е записана с гъбата турена на Мюзикмена... Само че аз преди да го догледам целия го дадох на един тъпанист да се учи, иначе още щях да видя. Цитирай
Demiurg Отговорено Февруари 4, 2006 Отговорено Февруари 4, 2006 Ако си гледал "Liquid Drum Theater" се виждат още хитринки - като да сложиш гъба за миене под струните за заглушаване . Песента Osmosis е записана с гъбата турена на Мюзикмена... Ебаси, тва е хитро !!!!! Аз заглушавам с малешката на дясната ръка, отгоре до моста. Цитирай
разбойник Отговорено Февруари 5, 2006 Отговорено Февруари 5, 2006 Малко офтопик Номерът с гъбата (или гума, или др. подобен материал) се използва от край време при бас китарата. Когато през 50-те години се появяват първите басове (Лео Фендер и разни др., които не са придобили особена популярност) идеята е да заменят контрабаса - голям и неудобен за носене, не достатъчно силен като звук за да надвика озвучени с апаратура инструменти и, не на последно място - трябва наистина да можеш да свириш . Дотогава под "басист" се е разбирало да свириш на контрабас и туба . Та, за да постигнат тон с рязка атака, но с по-малка продължителност са слагали такива "подобрения" на струнниците. Musicman до доста късно предлагат модел, чийто струнник има приспособление от мек материал, което може да се регулира по височина (отделно за всяка струна) и да демпва тона в желаната степен. За подробности съм сигурен, че Google може да помогне Цитирай
hippie Отговорено Февруари 6, 2006 Автор Отговорено Февруари 6, 2006 (Редактирано) Благодаря! Почва дялкането... както казват БГ майсторите от "Кремона" (когато си избираш/купуваш китара и нямат предвид свиренето) - "тъкмо ще понаучиш занаят ..." Редактирано Февруари 6, 2006 от hippie Цитирай
Recommended Posts