ManowarrioR Публикувано Април 30, 2010 Публикувано Април 30, 2010 (Редактирано) Разглеждам за класическа китара . По точно за HOHNER HC 03-N , и както си се ровя из нета (хихихи добър съм в това ) попаднах на това нещо - http://www.musicworld.bg/bg/m_1930000/i_19...er_HC_03_n.html . А на някои други места я намирам за 99 $ , а ето тук - http://ocean.superhosting.bg/~proaudio/sho...4&cameFrom= е за 314 лева . Въпросът ми е имате ли такава китара , ако да за колко я купихте и от къде и дали ако я взема от Musicworld няма да има дефект . Моля помогнете ! Редактирано Април 30, 2010 от ManowarrioR Цитирай
Arcturus666 Отговорено Април 30, 2010 Отговорено Април 30, 2010 не мисля,че може да има дефект.Все пак ще я пробваш в магазина.Отделен е въпросът,че някой магазини доста завишават цените.Потъри го този модел и в др сайтове. Цитирай
Fear Отговорено Април 30, 2010 Отговорено Април 30, 2010 Здравей, имам същият модел китара от 2 години, свирено е доста малко, тъй като минах на бас и... Единственият проблем е че горе на ключовете, пластината е хваната с 4 винтчета, а при мен едното е паднало, ще закупя винтче и ще го сложа не е проблем... Та ако си заинтересован бих ти я продал за 60лева. Поздрави. Цитирай
ManowarrioR Отговорено Април 30, 2010 Автор Отговорено Април 30, 2010 Arcturus666 не съм сигурен дали може да се пробва , защото това е он - лайн магазин . Писах писма до консултантите но все още нямам отговор . Ако може да се пробва нямам проблем , но ме е страх акоя поръчам да не ми я докарат няккъква с дефекти , която да свири фълшиво и тъй като е с куриер да не мога да се откажа от нея . А Fear би ли ми дал снимки на китарата . Или за най - сигурно пиши едно ЛС да се разберем . Поздрави . Цитирай
Чукопад Отговорено Април 30, 2010 Отговорено Април 30, 2010 за 130 лева китара нема начин да е дърво Цитирай
ManowarrioR Отговорено Май 1, 2010 Автор Отговорено Май 1, 2010 На мен това ми е въпроса , някъде я дават за 100$ , другаде за 300 лева , тук за 130 лева и се чудя къде е уловката . Цитирай
Чукопад Отговорено Май 1, 2010 Отговорено Май 1, 2010 (Редактирано) Уловката е, че е от ламинат/шперплат а грифа е от талашит. Редактирано Май 3, 2010 от synchu Цитирай
ManowarrioR Отговорено Май 1, 2010 Автор Отговорено Май 1, 2010 А би ли ме светнал това дали пречи на звука , защото съм свирил само на Ibanez-а , който ми е поверен да го съхранявам и на електрическа китара , но не съм се интересувал от какво са направени . Мерси предварително . Поздрави Цитирай
Чукопад Отговорено Май 1, 2010 Отговорено Май 1, 2010 Ами аз имам акустична китара направена баш от горепосочените от мен материали на почти същата цена като този хохнер и кво да ти кажа, просто звучи отвратително Ако ми се свири нещо, което е за акустична китара, го свиря на електрическата, тая другата просто ми убива кефа като я хвана. Цитирай
kalata23 Отговорено Май 1, 2010 Отговорено Май 1, 2010 (Редактирано) Аз имам Стаг (класическа китара) същата работа, ама ако е за начинаещ е супер и за малко пари. Добрата класическа съм чувал, че започва или е от/около 400 лева. Нпарави си сметката. Истинската класическа китара с хубаво дърво и т.н иска и повече пари. За тия пари 130-300 лева и ако е за начинаещ, ти препоръчвам един Фактор за 80-100 лева (чисто нов) и чиста работа, после като задобрееш си купуваш класическа или плъг. Мене ме кефят и уестърн китарите, ама NO кинти. ПП: Това за магазините много вярно, тук в стара загора са надути цените на инструментите и аксесоарите и тем подобни. За магазина, мисля, че куриерите предлагат, въпросът е дали ще е изгодно на търговеца, като получиш китарата да имаш право да я пробваш пред куриера и ако ти хареса да я вземеш, ако откриеш дефект да я върнеш. Редактирано Май 1, 2010 от kalata23 Цитирай
ManowarrioR Отговорено Май 1, 2010 Автор Отговорено Май 1, 2010 Ами аз съм малко над начинаещ , защото свиря , познавам нотите и т.н. , но и при мен " NO CASH " . Затова си търся някоя китара до 100 - 150 лева която да ми върши горе - доло работа . Един приятел притежава такъв Hohner и аз съм свирил на него и ми хареса , затова искам да си взема такъв модел , но се чудя защо на едно място е 99$ , на друга - 130 лева , а на трето - 314 лева и дали при второто място няма някаква уловка . Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 3, 2010 Отговорено Май 3, 2010 (Редактирано) Уловката е, че е от ламинат/шперплат а грифа е от талашит. Айде стига се изхвърля . BODY STYLE: ClassicTOP: Spruce BACK: Nato (Eastern Mahogany) SIDES:Nato (Eastern Mahogany) FINGERBOARD: Hardwood FRETS: 18 TUNERS: Standard Classical Nicke Най-вероятно топа е от смърчов шперплат, а грифа и тялото са от по-евтиния източен махагон. Не мога да кажа как точно ще звучи, но едва ли ще е много различно от другите евтини китари. Все пак, почти всичко евтино на пазара е с ламиниран топ. Въпросната китара е и размер 3/4, което значи, че е по-малка. Редактирано Май 3, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts