Jump to content
Българският форум за музиканти

Roland Gw-8 - кой е истинския звук?


genslumm

Recommended Posts

Колеги, от доста време се чудя на този модел на роланд, но продължавам да съм раздвоен. Преди време ходих в Пловдив и го пробвах в един магазин. Останах изключително разочарован от звука и на практика се отказах. Наскоро обаче налетях в youtube на едно демо на същия инструмент, при това на живо, в което някакъв шантав французин направо ме разби с уникалния звук, който изкара. Продължавам да се чудя затова ако някой има впечатления моля да ги сподели. Възможно е /но не ми стана ясно от описанието на инструмента/ да може да се качват допълнителни звуци и оттам да идва моето заблуждение. Това, което чух на живо обаче в магазина, нямаше нищо общо с демонстрацията в нета. Благодаря предварително на тези, които ми помогнат в избора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега и аз се накефих на този клавир.Решил съм да ъпгрейдвам техниката и аз си го харесах.Повярвай ми звука ,който си чувал е бил от скапани колони на които са ти го пуснали.

Клавира като цяло е супер,особено превъзходство е USB-то и възможността да плейва миди,wav, мр3-ки,дори да вади вокала от нея(разбира се не напълно,замазва го някак :D )

За тази цена е супер.Аз го гледах във Visiarts беше 1380лв май.

Зависи пак за какво ще го ползваш и какво искаш от него.

Ако си кръчмар или човек оркестър по добре за тези пари корг па50сд.Като гледам стремежа ти за "качване"....корга е твоя клавир.В него всичко може да се променя.

Но пък ако ще свириш с банда или в домашна обстановка като мен е много добро предложение.Няма да сгрешиш.Но си приготви поне 300лв за колони,защото иначе ще псуваш роландите като най загубените клавири. :D

Имаше една тема за точно това-какви колонки за клавира да си изберем ако той няма вградени.

Ако си от Пловдив и го вземеш моля да те посетя за да го поогледам по обстойно защото и аз май ще се ориентирам към този скоро врме.

Поздрави!

Редактирано от mrdds
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, аз имам по - малкия модел GW7 и съм много доволен, има много здрав саунд, хубави барабани, басове, китари, а пианата са страхотни. Има си и много добри акордеони, кавали и други подобни ако ти трябва за народна музика. Клавиатурата също е хубава.

Според мен не трябва да си раздвоен, а направо да го взимаш :greenangel:

ПП: А трябва да имаш в предвид, че GW8 е много по “мощен“ от GW7.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Най-хубавото на този клавир е че е лек, може да си пускаш мп3-ки от него има USB за флашка. Ако искаш да правиш редакции на стилове или мидита ти трябва компютър. Клавира в това отношение има ограничени възможности. Като полифония също е добър 128 мисля. От Русе няколко човека си купиха такива машинки и писаха тук във форума. Потърси и ще видиш техните мнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.