balombi Публикувано Април 27, 2010 Share Публикувано Април 27, 2010 Здравейте банда! Досега свирих само на кухарка и малко на чужди електрически китари . Дойде време и си взех горе долу сносна електричка , веднага се появи проблемът с усилвател (кубе) - просто нямах такова чудо . Разтърсих се из раздел продавам и намерих една обява за кубе. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=79823 Рзбира се, окото ми веднага хвана цената и ми се поиска да взема това веднага , за да мога да си свиря спокойно вкъщи. Е да ама не , след малко трезва мисъл започнах да се питам дали си струва , ще покрие ли минималните ми изисквания , дали е за мен . Конкретният ми въпрос към вас е дали да го взема или да се насоча към друго. Изискаванята ми за звук не са големи , искам да има някакъв дист , геин и тон коректор . Благодаря предварително ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Април 27, 2010 Share Отговорено Април 27, 2010 Имам го това кубе ей тука разглобено. Не че се е повредило, но му преправям разни работи. Ако те интересува схемата мога да ти я пратя. Понеже имам и друго мога да ги сравнявам. Резулаттите: Лейнито е приятно десетватово кубенце с малки размери. Тежи 4-5 кила. Предназначено е за домашно непретенциозно свирене. Вдига достатъчно шум, че да разберат съседите. Отзад е отворено. Има китарен вход, който се превключва между чист и крънч (с изкривявания - в другите усилватели е драйв). Има трилентов тонкоректор и мастър волуме. Има линеен вход за включване на плеър някакъв и изход за слушалки. Всички входове и изходи са 1/4 (дебели) жакове. С 6" говорител е. Чистият звук е като от малко кубе - без плътни басове. С тонкоректорите ще нагласиш необходимата бленда. Драйв канала е с малко еднообразен звук. Като разцъкаш потенциометрите можеш да направиш някакъв свестен звук да бичиш жици. Като задобрееш ще поискаш да имаш амп симулации, повече ефекти. Тези неща ги дават кубетата с DSP - digital signal procesor, макар че има и аналогови варианти. За първо кубе става. После ще добавиш китарен процесор. После ще смениш кубето с по-голямо. После с лампово, После... абе ще се харчат пари. Хубавото на Лейнито е, че е евтино и за 50 лева ще го шитнеш после. Това ще ти е една от най-малките загуби на пари при смяна на гиъра. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Април 28, 2010 Автор Share Отговорено Април 28, 2010 Благодаря! Значи е точно за мен - малко и непрентециозно. Но тава само за една китара ли е , смисъл само аз да свиря на него. Има ли вариянт за две китари на едно кубе с различни тон корекции. Един '' специалист '' ми каза , че може чрез някакъв двойник може и две китари на едно кубенце , но и за двете ще са еднакви корекциите . Ок Благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Април 28, 2010 Share Отговорено Април 28, 2010 Е принципно ти можеш да си направиш разклонител и да набуташ и 10 китари, ама най-вероятно ще е голямо ако. А за корекциите така като се замислиш дали може....най-малкото дори и да включиш 2 китари те ще влизат от единствения вход... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Април 28, 2010 Автор Share Отговорено Април 28, 2010 Да, на истина така е . Толко ми се иска да взема едно кубенце и да си чуя вече китарата , но уви продавачът избяга . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Април 29, 2010 Автор Share Отговорено Април 29, 2010 (Редактирано) Намерих и как да го настроя за различни белнди ин стилове . http://www.laney.co.uk/manuals/LX12%20Manu...20Issue%201.pdf Редактирано Април 29, 2010 от balombi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 Имаше тема за EQ, сигурно е пинната в "Темата" (важната обобщителна тема ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 Нямаш ли някой стар лампов радио/грамофон,по хубаво свирят от подобни "кубенца" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Metalix Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 Втора китара можеш да включиш в CD/Line in input-a, само че ще звучи само чиста китара, освен ако нямаш някакъв ефект. Имам по-голямата версия на този модел и мисля, че си заслужава! Взимай го без да му мислиш много. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 Гледай на кубето като част от твоя музикален инструмент. Кубето или системата глава+кабинет възпроизвеждат твоя звук, от твоята ръка, китара, кабел и разните неща, закачени по него. В този ред на разсъждения не е редно дори да се мисли да включваш две китари в едно кубе. Направо няма смисъл. В Line IN входа не може успешно да се включи втора китара. Входното съпротивление е 4 килоома, сигналът пада по напрежение 4 пъти от делителя пред инверсния вход на TDA2030. Няма Volume/Tone корекция. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Април 29, 2010 Автор Share Отговорено Април 29, 2010 Ясно , няма да се свързва втора китара . До края на май ще имам възможност да ги купя, вече сме се договорили с продавача. Ама как само нямам търпение , направо се побърквам . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 (Редактирано) абе.. ако другият човек има процесор или някакво камионче след китарата, активна електроника в инструмента или нещо друго, което да играе ролята на предусилвател, и в line in може да се включи за непретенциозни работи. ние доскоро така свирехме - единия процесор (zoom 707) в кубето, другия процесор (zoom g1) в aux in-а на първия, баса (активен) в aux in-а на кубето, или обратното - баса в кубето и китарите в line in-а... е, чуваше се Редактирано Април 29, 2010 от Fallenblood Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 За чуването - ще се чува, ама като баса изпъне мембраната познай какъв тембър ще извади китарата. Отделно китарния високоговорител хич не е силен в ниските честоти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts