Jump to content
Българският форум за музиканти

една изработка през свободното време


Recommended Posts

Така до преди 2-3год. дори и несъм се замислял че можеш да си направиш китара. Но след като разбрах че е напълно възможно просто ми се превърна в мания :lol: . Та след доста четене и питане успех да си направя една китарка леко копие на Аибанец РДжи не е нещо кой знае какво но не мога да свиря така че бива :) . След това рещих че без никакви познания трябва да си направя поне някъкъв ефект та направих си два така че поне да има нещто преди компа. Но това не е всичко след като направиф всичко имах останало едно тяло за китара което първоначално гласях за моята китара но леко згафих и бях го запилял зад един шкаф. Преди около месец го намерих и ме озари гениалната идея да го завърша. Оправих гафа :lol: и реших да му предам малко нестандартен вид и ето какво сътворих през моето свободно време 30cx4pv.jpg . Не съм го довършвал но се колебая дали да правя отвори за адаптори и тремло поради простата причина че наи вероятно ще го продавам тъи като съм гонаптравил за дясна ръка а съм левичар. Направих го за дясна поради гафа :unsure: иначе щеше да остане за мен ;):D . Та ако имате някакви идеи за да го завърша предлагаите :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да решиш концептуалния въпрос - на какво от известните решения ще прилича твоята китара? Хъмбъкери, сингъли, пикгард, тремоло, флойдроуз, нещо по-просто? За позициониране на "дупките" ще трябва да знаеш мензурата, а тя е функция на грифа, който засега не присъства на снимките. Първо реши тези въпроси, а за дупките - има време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах идея да режа разни неща върху китрата нокато знам какви следи остават от длетата някак не ми се ще..... тъй като няма да се получи прецизно после при лакиране ще лъсне всичко, иначе е яко нещо такова http://hans-mymusic.com/custom-guitars

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та значи маи не сте ме разбрали :) . Аз вече си направих китарата за лява рака с друго тяло, а това е тяло което мисля да направя за продан тъи като както се вижда е за дясна рака. Имам няколко възможности:

1. Да го завърша без отвори и ако има желаещи ентосясти да си го направят както на тях им е нужно.

2. Да го направя с някакви стандартни размери за мензора отвори за адаптори и останалото.

3. Мога при желаещи да им направя отворите аз размри по тяхно желание.

Въпросът е дали изобщо има смисъл да се прави на китара или да си го оставя като окраса няколко години докато накрая не го използвам за разпалки :):hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Братле, с тоя правопис не е и лесна работа да те разбере човек. Ако искаш съвет или отговор е добре да го научиш, поне от уважение към тези, които ще ти помогнат евентуално - ако ти нямаш такова към самият себе си. В този раздел пишат хора, чиито съвети са златни и наистина са много знаещи и можещи. Ще получиш и ти съвет от тях, който ще ти е от безценна помощ, ако обаче преди това решиш сам какво искаш за себе си. Това е най трудната част в доста от случаите, но няма как да стане без нея. :) Опитай да го направиш и после пробвай пак да зададеш конкретен въпрос. :) С най добри чувства ти го казвам, поздрави! :cheers2:

Редактирано от Telerig
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма смисъл да споря и без това няма да разберете точно какво ви питах така че изтиваите темата. Следващият път ще пусна направо обявата "тяло за китара".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ТОТ, май в предпоследния си пост задаваш реторичен въпрос. Ако въпросът ти е "Някой търси ли си тало за китара" или нещо от този сорт, тогава ще ти пишат ентусиастите. Но хората в този форум какви са, че да ти кажат какво да правиш с това, което си сътвотрил?

Ти си избирай, дали да си палиш печката с нея или да я продадеш. Просто хората не разбират, дали задаваш реторичен въпрос или изискваш нещо от тях и ако е 2-рото не разбират какво искаш.

Но както и да е, сам си се отказал да ти помогнат, съжалявам но си е твоя вината :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.