bluelemon Публикувано Април 26, 2010 Публикувано Април 26, 2010 Ами гледам че доста изкуфя напоследък нашия любим раздел. И ми щръкна една идейка, която ако се реализира може да разнообрази и да бъде интересно на начинаещи а и не толкова китаристи. Както си четях музикус и там във всеки брой накрая има част от някое солце, разнищено на парцалки от някой чичо (тъй да го кажем). Обяснен е строежа, идеята, хармонията върху която е изсвирено и т.н т.н. Само дето за да стане туй нещо, трябва по вещи колеги да се включат, понеже само с ядене не става, а требе и акъл. Ами това е. Цитирай
Бицев Отговорено Април 26, 2010 Отговорено Април 26, 2010 Всъщност това го има - само че е поразхвърляно из различни раздели. Някои от съфорумниците са не само виртуози, но и добри педагози (с формално образование за такива, или просто по призвание). Общото е, че с охота делят (богатите) си знания и доста са показали на младите (и не толкова младите) във форума. Най-ярки примери са колегите @kolio_k и @tozi . Уроците им ще се срещнат по-рядко в 'Китара', по-често в разделите 'Теория' и 'Джем' - но ако се разровиш там, ще откриеш безценна информация, съвети и нагледни примери. Наистина би било полезно този образователен материал да се събере на едно място, в нещо като постоянна 'рубрика' (ако не подраздел, поне нарочна тема). Тя може да започне с колекция от линкове към вече публикуван материал - и после да продължи с редовни включвания от тези и други съфорумници, които имат с какво да поучат всички ни. Заслужава обмисляне Цитирай
bluelemon Отговорено Април 28, 2010 Автор Отговорено Април 28, 2010 Завчера се зарових в раздел теория чак до последна страница и открих невероятни теми. Тази е една от тях http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=2913 Имаше една и на Tozi за анализ на Самба-Джаз няква хава. А за уроците от този линк нямам думи http://www.chrisjuergensen.com/ Според мен трябва такива теми да има повече, а тези да се боднат някъде. Лично аз напълних доста дупки само от тези няколко линкчета. Цитирай
Recommended Posts