richo Публикувано Април 23, 2010 Share Публикувано Април 23, 2010 (Редактирано) Здравейте Някой би ли ми пояснил защо са тези 2 входа и каква е разликата...... Скоро включвах баса заедно със соло китара и независимо в кой вход ги включа, солото има много по-силен звук от баса, почти го заглушава...налага се да намалям звука на солото от потенциомера, за да свирят и 2те китари заедно.. защо е така, нормално ли е? Кубето е 100вата и има само тези 2 входа, ако това има значение.. И когато свиря САМО с баса примерно, в кой вход да го включвам? Благодаря Редактирано Април 23, 2010 от richo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viara Ivanova Отговорено Април 23, 2010 Share Отговорено Април 23, 2010 Какви са ти кубето и баса? Повечето апаратури, с които съм свирила са били или с един вход с щракалка Input или Normal/ -10dB или два входа : Active/Passive или както при теб High/ Low. Идеята на двата входа е да имаш избор за контролиране на сигнала на инструмента на входа: най-общо казано според това дали басът ти е с активна/пасивна електроника го включваш в съответния вход. Целта е да получиш чист сигнал на входа: по "правило" активните басове (тези с предусилвател) се включват в Active / High входа или се натиска -10dB копчето: образно казано, се намалява влизащият сигнал и няма дисторшън . За басовете с пасивна електроника е обратното(пак по "правило") иначе си го включвай където ти хареса повече. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
richo Отговорено Април 24, 2010 Автор Share Отговорено Април 24, 2010 (Редактирано) баса ми е пасивен (yamaha bbn5ii) ... кубето е Larios 100w.... благодаря за отговора! ...значи ще пробвам, където ми харесва повече звука.. но относно това, че соло китарата заглушава баса - нормално ли е? Редактирано Април 24, 2010 от richo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Април 24, 2010 Share Отговорено Април 24, 2010 това НЕ са два входа, а един с два вида входно съпротивление - високо и ниско, както вече беше обяснено. Този усилвател НЕ е предназначен за два инструмента. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
richo Отговорено Април 25, 2010 Автор Share Отговорено Април 25, 2010 ахааа,, мерси за отговора... а със миксер ще могат ли да се пускат повече инструменти или има ли някакъв друг начин? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Април 25, 2010 Share Отговорено Април 25, 2010 Цял оркестър можеш да миксираш, но резултатът няма да е по-добър от два отделни усилвателя за бас и китара. В разсъжденията си изхождай от презумпцията, че басистът свири на бас + ефекти + кубето си, а китаристът - на съответните му китара, ефекти и кубе. Миксирането, смесването е съвсем друг спорт с други правила. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts