Jump to content
Българският форум за музиканти

Някой съвет ?


Recommended Posts

Здравейте, общо взето от два дена се занимавам с миксиране и мастериране, записах едно парче, като използвах следния софтуеър - Cubase SX3, Guitar Rig 3, EZ Drummer и T-Racks.Ако можете да ми дадете някой съвет отностно звука, приемам критики всякакви, както казах не разбирам особено от звук :hysterical:

http://www.4shared.com/audio/p54Mamj8/Ment...es_Of_Gree.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да си кривя душата, търси в темите за софтуер, разни хубави програми от там си намери и за хост програмата ти (cubase в слачая) уроци, сега има такива инструменти като семплирани виртуални инструменти и ефекти за цялостен мастеринг на звука. Разтаршувай се купувай си софтуер, ако имаш желание, ако имаш мерак, ако не пиратствай... а и най-важното акъл недей взима за звука, от хора които незнаят какво говорят и пишат някой път, най-важното е правила няма слушай много музика на любими групи дори слушай и саунд от друг стил музика, представи си се повлияеш от нещо интересно и направиш микс който ще се хареса на хората, това е най-важното продукцията да ти се харесва и да звучи добре на всякъде, а не някой всезнайко да ти каже баса ти това баса ти онова, касата такава онова такова... Утре ще ти слушам микса, че страшно много ми се спи вече...

Айде :punk_guitar: Приятно разлистване из форума за информация как да станеш известен тонрежисьор, макар че има повече критики, караници между съфорумници и "наказания" аз лично съм на 50-60 процента защото съм казал нещо някой път на криво, абе както и да е отплеснах се лошо, но виждам нов си във форума... по леко с острите критики повече чети не коментирай с безмислени постове, не се мазни и не се подценявай, ако имаш желание ще постигнеш това което искаш и няма да ти е нужно моето или на някой друг мнението относно микса ти!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен EZDrummer-a направо го деинсталирай и го изтрий безвъзвратно от компа си, и си инсталирай BDF или SUPERIOR DRUMMER и ще имаш доста напредък в звука.

EZDrummer-a има някакъв специфичен звук и е малко нереален и трудно влиза в микса. "супериър-а" е на същата фирма но е много по добре за сметка на около 20ГБ

Редактирано от rocker_vn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Парчето е готино, само където ми звучи много стеснено в панорамно отношение

 

Пробвай да изместиш някои партии в ляво и дясно за да се получи по- добо стерео

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@yellow nEuphoria - Благодаря за съветите :thumbs_up:

 

@rocker_vn - Отностно EZ Drummer-a, останах супер доволен от звука който ми изкара, понеже до преди това съм работил само с Addictive Drums, а там така и не можех да извадя звук който да ми хареса.Ще пробвам и SUPERIOR DRUMMER, дано остана още по доволен :music336:

 

@emo_tion1 - Почти цялата песен я бях записал на две различни писти и найстина звучеше някак по мащабно, но някъде из експортите звукът ми премина на моно, но ще го оправя в най-скоро време :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето тук - http://www.4shared.com/audio/4tt6K8lf/Ment...es_Of_Gree.html разделих двете китари и добавих някои настройки от Т-ракс. Звучи ми по-добре, но някак се получи много шумно (или на мен ми се струва така).А проблема с чинелите не успях да го реша, така и не намерих от къде се намалят в тоя ЕЗ Дръмър..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да съм специалист, ми криви ужасно... като некачествен дистер, или некачествен софт, или прецакано конвертиране. Кривят ми не само китарите, ами и барабаните, изобщо цялото парче, което вече не е добре.

А и ми фалшивеят китарите на фигурата от 0:55.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам, има го момента с кривенето и той се появява след втората ми обработка.Мисля че се е получила хиперкомпресия, поне по това което четох доло-горе така трябва да звучи тя :) А пък отностно тоя риф, аз лично не чувам къде фалшивее :wacko:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Избягвай да ползваш мастер плъгини като t-racks,izotope,sonalksis и т.н.Качествения микс се нуждае най-вече предимно от макси майзер,екулайзер и паралел компресия на барабаните,нищо друго.Вслушвай се най вече в съветите на yellow neuphoria...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам, отказах се от Т-ракса, даже го изтрих :cheers2: направих това което ми препоръча - Максмаизер и ЕК, мисля че се получи по-добре от преди.

Ако някой все още има интерес може да чуе готовата песен, вече и с вокали, мисля че тук вече ще откажа повечето потребители :greenball:

http://www.4shared.com/audio/nsqWB93s/_2__...Slaves_Of_.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста добре наистина,докато не започнаха барабаните.Предполагам това са Ezdrummer,но независимо от това ги изкарай на отделни тракове всеки барабан/каса,снеър,томове и т.н./Поиграй си със СЕНД ревърби,сега томовете звучат много сухо/отблизо/. room микрофоните играят важна роля в освежаването на барабаните и тяхното реално звучене.Ако няма такива в изито ,ползвай сенд ревърб/-един добър такъв е BREVERB/.За панорамите на китарите и за фазовото им застъпване има кой да се изкаже,аз лично мисля че звучат добре,само ги разкрачи малко още и гледай да не се "бият" честотите-но многото ниски/под 150 хз за китарите замътняват микса/.Но най важното правило е да си ползваш ушите-правилата са само ориентировъчни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тва за T-rackS е грешно!!! до финален микс не се стига по някакви правила, зависи как са ти траковете, ако са компресирани много, и ако има компресия на мастера става мазало, зависи от атаката и релийза на компресията това е за да не стават мазни накрая... ако вземеш съвет "не професионален" слагай Maximaizer на Waves има много хубави L3 примерно, ако искаш да правиш силни миксове прага -8-9 dB след това клипер и аута задалжително -0.1 dB да не криви всъщност даже и на T-rackS клипера пази и честотите, много хубав клипер. Ако се стига до eq на мастера значи ти куцат траковете, почти всичко трябва да си е с лоукът за да не пречи на баса примерно, абе слушай парчета на професионалисти и ще се научиш !!!!!!!!!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@sardaesox Мерси за съветите, ще изпробвам след малко бревърб-а да видя какво ще сътворя :)

 

@yellow nEuphoria Точно от L3 на Waves съм ползвал Максимайзера и ЕК, само с този клипер не ми стана много ясно, точно каква функция извършва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

:hysterical:  Миля,че повече блясък на барабаните няма да е излишен както и още реверб.

 

В мастера,след ''Maximaizer'' може да се добави ''Elephant'' /относно клипера/,

 

Ако ти позволява хардуера пиши на по-висока честота /48 khz и нагоре/

 

В последния микс панорамите ми допадат.Успех на парчето! :hysterical:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.