HellbounD- Публикувано Април 19, 2010 Публикувано Април 19, 2010 Здравейте, общо взето от два дена се занимавам с миксиране и мастериране, записах едно парче, като използвах следния софтуеър - Cubase SX3, Guitar Rig 3, EZ Drummer и T-Racks.Ако можете да ми дадете някой съвет отностно звука, приемам критики всякакви, както казах не разбирам особено от звук http://www.4shared.com/audio/p54Mamj8/Ment...es_Of_Gree.html Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Април 20, 2010 Отговорено Април 20, 2010 Без да си кривя душата, търси в темите за софтуер, разни хубави програми от там си намери и за хост програмата ти (cubase в слачая) уроци, сега има такива инструменти като семплирани виртуални инструменти и ефекти за цялостен мастеринг на звука. Разтаршувай се купувай си софтуер, ако имаш желание, ако имаш мерак, ако не пиратствай... а и най-важното акъл недей взима за звука, от хора които незнаят какво говорят и пишат някой път, най-важното е правила няма слушай много музика на любими групи дори слушай и саунд от друг стил музика, представи си се повлияеш от нещо интересно и направиш микс който ще се хареса на хората, това е най-важното продукцията да ти се харесва и да звучи добре на всякъде, а не някой всезнайко да ти каже баса ти това баса ти онова, касата такава онова такова... Утре ще ти слушам микса, че страшно много ми се спи вече... Айде Приятно разлистване из форума за информация как да станеш известен тонрежисьор, макар че има повече критики, караници между съфорумници и "наказания" аз лично съм на 50-60 процента защото съм казал нещо някой път на криво, абе както и да е отплеснах се лошо, но виждам нов си във форума... по леко с острите критики повече чети не коментирай с безмислени постове, не се мазни и не се подценявай, ако имаш желание ще постигнеш това което искаш и няма да ти е нужно моето или на някой друг мнението относно микса ти!!!!! Цитирай
rocker_vn Отговорено Април 20, 2010 Отговорено Април 20, 2010 (Редактирано) според мен EZDrummer-a направо го деинсталирай и го изтрий безвъзвратно от компа си, и си инсталирай BDF или SUPERIOR DRUMMER и ще имаш доста напредък в звука. EZDrummer-a има някакъв специфичен звук и е малко нереален и трудно влиза в микса. "супериър-а" е на същата фирма но е много по добре за сметка на около 20ГБ Редактирано Април 20, 2010 от rocker_vn Цитирай
emo_tion1 Отговорено Април 20, 2010 Отговорено Април 20, 2010 Парчето е готино, само където ми звучи много стеснено в панорамно отношение Пробвай да изместиш някои партии в ляво и дясно за да се получи по- добо стерео Цитирай
HellbounD- Отговорено Април 20, 2010 Автор Отговорено Април 20, 2010 @yellow nEuphoria - Благодаря за съветите @rocker_vn - Отностно EZ Drummer-a, останах супер доволен от звука който ми изкара, понеже до преди това съм работил само с Addictive Drums, а там така и не можех да извадя звук който да ми хареса.Ще пробвам и SUPERIOR DRUMMER, дано остана още по доволен @emo_tion1 - Почти цялата песен я бях записал на две различни писти и найстина звучеше някак по мащабно, но някъде из експортите звукът ми премина на моно, но ще го оправя в най-скоро време Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 22, 2010 Отговорено Април 22, 2010 Да, иска си малко панорами, също така мисля, че са много силни всички чинели. Цитирай
HellbounD- Отговорено Април 22, 2010 Автор Отговорено Април 22, 2010 Ето тук - http://www.4shared.com/audio/4tt6K8lf/Ment...es_Of_Gree.html разделих двете китари и добавих някои настройки от Т-ракс. Звучи ми по-добре, но някак се получи много шумно (или на мен ми се струва така).А проблема с чинелите не успях да го реша, така и не намерих от къде се намалят в тоя ЕЗ Дръмър.. Цитирай
Demiurg Отговорено Април 23, 2010 Отговорено Април 23, 2010 Без да съм специалист, ми криви ужасно... като некачествен дистер, или некачествен софт, или прецакано конвертиране. Кривят ми не само китарите, ами и барабаните, изобщо цялото парче, което вече не е добре. А и ми фалшивеят китарите на фигурата от 0:55. Цитирай
HellbounD- Отговорено Април 23, 2010 Автор Отговорено Април 23, 2010 Дам, има го момента с кривенето и той се появява след втората ми обработка.Мисля че се е получила хиперкомпресия, поне по това което четох доло-горе така трябва да звучи тя А пък отностно тоя риф, аз лично не чувам къде фалшивее Цитирай
sardaesox Отговорено Април 24, 2010 Отговорено Април 24, 2010 Избягвай да ползваш мастер плъгини като t-racks,izotope,sonalksis и т.н.Качествения микс се нуждае най-вече предимно от макси майзер,екулайзер и паралел компресия на барабаните,нищо друго.Вслушвай се най вече в съветите на yellow neuphoria... Цитирай
HellbounD- Отговорено Април 24, 2010 Автор Отговорено Април 24, 2010 Дам, отказах се от Т-ракса, даже го изтрих направих това което ми препоръча - Максмаизер и ЕК, мисля че се получи по-добре от преди. Ако някой все още има интерес може да чуе готовата песен, вече и с вокали, мисля че тук вече ще откажа повечето потребители http://www.4shared.com/audio/nsqWB93s/_2__...Slaves_Of_.html Цитирай
sardaesox Отговорено Април 24, 2010 Отговорено Април 24, 2010 Доста добре наистина,докато не започнаха барабаните.Предполагам това са Ezdrummer,но независимо от това ги изкарай на отделни тракове всеки барабан/каса,снеър,томове и т.н./Поиграй си със СЕНД ревърби,сега томовете звучат много сухо/отблизо/. room микрофоните играят важна роля в освежаването на барабаните и тяхното реално звучене.Ако няма такива в изито ,ползвай сенд ревърб/-един добър такъв е BREVERB/.За панорамите на китарите и за фазовото им застъпване има кой да се изкаже,аз лично мисля че звучат добре,само ги разкрачи малко още и гледай да не се "бият" честотите-но многото ниски/под 150 хз за китарите замътняват микса/.Но най важното правило е да си ползваш ушите-правилата са само ориентировъчни. Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Април 25, 2010 Отговорено Април 25, 2010 Тва за T-rackS е грешно!!! до финален микс не се стига по някакви правила, зависи как са ти траковете, ако са компресирани много, и ако има компресия на мастера става мазало, зависи от атаката и релийза на компресията това е за да не стават мазни накрая... ако вземеш съвет "не професионален" слагай Maximaizer на Waves има много хубави L3 примерно, ако искаш да правиш силни миксове прага -8-9 dB след това клипер и аута задалжително -0.1 dB да не криви всъщност даже и на T-rackS клипера пази и честотите, много хубав клипер. Ако се стига до eq на мастера значи ти куцат траковете, почти всичко трябва да си е с лоукът за да не пречи на баса примерно, абе слушай парчета на професионалисти и ще се научиш !!!!!!!!!!!!! Цитирай
HellbounD- Отговорено Април 26, 2010 Автор Отговорено Април 26, 2010 @sardaesox Мерси за съветите, ще изпробвам след малко бревърб-а да видя какво ще сътворя @yellow nEuphoria Точно от L3 на Waves съм ползвал Максимайзера и ЕК, само с този клипер не ми стана много ясно, точно каква функция извършва. Цитирай
мегатон Отговорено Май 13, 2010 Отговорено Май 13, 2010 Миля,че повече блясък на барабаните няма да е излишен както и още реверб. В мастера,след ''Maximaizer'' може да се добави ''Elephant'' /относно клипера/, Ако ти позволява хардуера пиши на по-висока честота /48 khz и нагоре/ В последния микс панорамите ми допадат.Успех на парчето! Цитирай
Recommended Posts