L.K. Отговорено Април 19, 2010 Отговорено Април 19, 2010 Да се включа и аз с въпросче: Има ли смисъл от ПА за кубе с интегрална схема на изхода или ограничаване на нивото на сигнала преди ИС е достатъчно? Цитирай
iashor Отговорено Април 19, 2010 Автор Отговорено Април 19, 2010 Прочетох темата и никъде не видях да се споменава за това, че при откачането на единия говорител се получава следното явление. Когато е захранен само единия говорител, в кабинет 2x12 който може дори да е напълно отворен отзад, незахраненият говорител под действието на звуковото налягане което създава захранения се раздвижва и то в противофаза, като по този начин се самоунищожават честоти. Това са ми личните наблюдения от моя кабинет. Въпроса със съгласуването на импедансите е ясен, но мисля че и на това явление трябва да се обърне внимание или поне да се провери как ще звучи кабинета само с единия говорител. За това не се бях сещал.. HRS - личното наблюдение и опит 1 към 1 са доста ценен източник за преценка Цитирай
Recommended Posts