vlado1113 Публикувано Април 15, 2010 Публикувано Април 15, 2010 Много ми харесва тази песен, BTR - Надеждата и намерих акордите в интернет от този сайт http://peisyrce.hit.bg но не се получава като на записа дори и като свиря върху записа незнам по A# малко дигната от основния строи ли да я настроя. Акордите не са в оригиналната тоналност според мен а и липсват някой акорди. Вижте и някой ако я е изваждал да напише акордите. FILL: D D D D2 D2 D2 D4 D D2 G E--2--------2---------2--0--0------0--4--2--0--3--- H--3--------3---------3--3--3------3--3--3--3--0--- G--2--------2---------2--2--2------2--2--2--2--0--- D--0--------0---------0--0--0------0--0--0--0--0--- A--------------------------------------2--- E-------------------------------3--- Intro: FILL x 2 Kyn^eT: D-0--------- A---4-2------ E--------- Hm A Върви денят към залеза си вечен, Hm A а тук боли, където пулсът е сърдечен. A-5-4-2--- Hm А И няма как, все някога е ден последен. Hm A И ще боли, когато пътят е далечен. A-------- E-3-2-0--- Em A D G Ти мълчиш, със поглед всичко казваш. A----- E-3-2-0-- Em A пауза FILL E-5-3-2-2P3-5-- FILL Раздялата е между нас. H-3------------ G-2------------- D-0----------- A-5-4-2--- Hm A Ти молиш мен в нощта последна да сме двама, Hm A A Asus2 A но знаеш, че ако на тръгна ще остана. A------- E-3-2-0-- Em A D G Във мрака тихо едно момиче плаче, E-3-2-0 Em A F# а аз оставам сам със вятъра в нощта. Hm G ПРИПЕВ: Не зная кога, не зная къде, D A Hm аз искам само пак да срещна теб. Hm G D A Почувствай сама как обича едно сърце. F# Hm G Не зная кога, не зная къде, D A Hm аз вярвам,че ще дойде този ден. Hm G Спомни си за мен, D A Asus2 A когато тичаш в дъжда студен. Solo:... A------ E-3-2-0-- Em A D G Ти мълчиш, със поглед всичко казваш. E-3-2-0-- Em A D F# Раздялата е вече между нас. E-3-2-0-- Em A D G Във мрака бнавно едно момиче тръгва, E-3-2-0 Em A F# а аз оставам сам със вятъра в нощта. Hm G ПРИПЕВ: Не зная кога, не зная къде, D A Hm аз искам само пак да срещна теб. Hm G D A Почувствай сама как обича едно сърце. F# Hm G Не зная кога, не зная къде, D A Hm аз вярвам,че ще дойде този ден. Hm G Спомни си за мен, D A пауза FILL Остава дне-е-ес Надеждата. FILL Haдеждата... Цитирай
Icarus Отговорено Април 15, 2010 Отговорено Април 15, 2010 (Редактирано) БТР свирят половин тон надолу в общия случай Тоест строят ти или трябва да е EbAbDbGbHbEb, или да си я транспонираш за нормален строй, за да я свириш заедно със записа. Или да си изтеглиш плъгин за плейъра си, който да може да сменя тоналност, и да я вдигнеш половин стъпка нагоре (PaceMaker за WinAmp, примерно, аз ползвам него) Иначе табът е горе-доле верен, и аз много обичам тази песен. п.с. Темата хич не е за тук, но здраве да е И без т'ва тук всеки пише горе-долу където свари, тъй че всъщност се вписваш в картинката. Наздраве! едит: В куплета има едно Ре бемол между си-то и ла-то (бемоли), а в интрото никакъв тон сол диез няма. Но за ориентир става табът. Редактирано Април 15, 2010 от Icarus Цитирай
vlado1113 Отговорено Април 15, 2010 Автор Отговорено Април 15, 2010 (Редактирано) Табулащията може да е вярна но е в друга тоналност. Аз хванах парвите 3 акорда на куплетчето и нямат нищо общо с дадените тук пробваите с записа. Дадени са така: Hm A Върви денят към залеза си вечен, Hm A а тук боли, където пулсът е сърдечен А звучи точно с записа когато е така: A#m C#m G# Върви денят към залеза си вечен, A#m C#m G# а тук боли, където пулсът е сърдечен Китарата ми е на стандартна A настройка и затова се получава така ще пробвам да я сваля малко както каза колегата и ще видим. Редактирано Април 15, 2010 от vlado1113 Цитирай
maringtr Отговорено Април 16, 2010 Отговорено Април 16, 2010 Не вярвайте на табове в Интернет, вярвайте на ушите си, а ако не умеете да вадите - седнете и се научете, не е толкова сложно! Само желание трябва! Цитирай
Recommended Posts