Jump to content
Българският форум за музиканти

ПОРЕДНИЯТ ВЪПРОС....


JustHATEme

Recommended Posts

Хммм решил съм се да се сдобия с педал ,амп или процесор. Имам Epiphone studio10 та въпроса е дали да си купя нов амп с ефекти който ще задоволи исканията ми за нов по-твърд звук или ако си купя приемрно http://www.musicworld.bg/bg/c_528/i_19618/...Pocket_POD.html този line6 и да го прекарам през моето кубе ? ИЛИ ДА КУПЯ НАПРАВО НОВО ПО-МОЩНО КУБЕ С ЕФЕКТИ (още не съм харесал) И Другото което съм харесал е http://www.shopmania.bg/shopping~online-mu...~p-1423955.html Digitech death Metal дисторжън педал ... + още ефекти.Цената е почти същата като се добавят и няколко други ефектчета ... Какво е вашето мнение ,как да постъпя според вас . Китарата ми е Epiphone SG SPECIAL и свиря Scream/post-hardcore/Hardcore/Emo/Melo Death/ и малко Пънк (или поне се мъча да ги свиря още съм начинаещ но се уча) Извинявам се за прекалено дългата тема и очаквам вашите мнения ако е по-добре да купувам нов амп какъв да е той ? Предлагайте ПЛС !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей! За стила, към който си се насочил, DigiTech Death Metal няма да ти върши работа. Всъщност не ти препоръчвам подобни настъпи-кутийки, които имат "дисторшън" в името си(УТОЧНЯВАМ: говорим за конкретния стил, че не ми се четат тъпи коментари). Под-а изглежда добър вариант. С какво кубе разполагаш в момента?

Редактирано от inqubus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз така предполагах за ПЕДАЛА но не бях 100% сигурен ! Epiphone Studio10 http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=5573 това е китарата с кубето (моята е черна :godbless: )

Epiphone Studio 10 amp

10 W

gain-, volume-, treble-, mid-, bass- control

1 x input, 1 x output

1 x clean, 1 x overdrive

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ти горе си написал ама аз... :godbless: Нямам никаква представа от това кубе, сори. Но щом е стартов пакет, значи е добре за стартиращ. Зависи с какъв бюджет разполагаш, това не го спомена. Определено амп-а ти не става за тресни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Някъде 200-250 ... Малко е но ако си намеря рябота за лятото ... ще ми дойде добре :godbless: Още съм на даскало и не знам как ще стане

"филма" но предполагам че ще мога да ги намеря тия пари .... все пак не са малко за ученик 0_o(но не са и много щом стане въпрос за музика...) а от CLEAN SOUND ми е писнало свиря nothing else maters SUPER MARIO BORS някой друго известно парче без много дисторжън в него но мисля че Line6-a ще спаси положението .... или поне се надявам :godbless: Ходя на уроци от 3 месеца (от както се занимавам с музика ) свиря на класическа помага за техника ноти .... абе знаете как е .... но все пак искам нещо по-хард ;) ;) :) а от китарката за 1ва ел. е перфектна според мен :):girl_witch: :girl_witch: :) Нямам търпение да се накефя на макс на 1вото соло което науча :girl_cray2:

Редактирано от JustHATEme
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

200-250 не е малко...Моят личен съвет е да събереш още 50-100 и да си вземеш кубе, има много сносни в тоя ценови диапазон. Мисля, че много бързаш и нямаш търпение, но пък ако потраеш, ще си по-доволен после.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:godbless:;) ;) Това е идеата ми да изчакам лятото до тогава тряба да съм събрал някои лев.... и да си потарся работа след това да къпувам .... Искам да се насоча към нещо от рано да съм разгледал и да съм "светнат" по въпроса и най-важното да знам какво искам.... С ПОСЛЕДНОТО ВИЕ ЩЕ МИ ПОМОГНЕТЕ НАЙ-МНОГО. А за това ,че бъразм си е така нямам грам търпение 0_o ама се налага да имам :) Тъкмо ще се усъвършенствам до тогава :godbless::)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм, ако си решил да се занимаваш по-сериозно, бих ти препоръчал някой малко по-евтин процесор. Аз например съм с DigiTech RP200A - някъде към 200-250 кинта трябва да дойде новия (взех го 2-ра ръка от 1 приятел). Много съм доволен от подобен род техника, защото ти предлага всякакви ефекти за китара (distortion, wah-wah, delay, reverb, chorus, flanger,whamme...) и е доста удобно с едно настъпване на педала да смениш коренно звука без да правиш 1000 настройки (както би ти се наложило с вградени в кубето ефекти :lol: ). Ти си решаваш де :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм, ако си решил да се занимаваш по-сериозно, бих ти препоръчал някой малко по-евтин процесор.

 

Ето това звучи наистина несериозно :).

 

 

Какъвто и процесор да си купиш, ако го включиш в малко стартово кубенце, няма да можеш да постигнеш звука на добър усилвател.

Цели се в усилвател с 12-инчов говорител. Доколкото разбирам, не планираш да взимаш големи кабинети 4х12 или 2х12, та 1х12 е добър компромис.

Евтините процесори не звучат особено добре. Чак процесори от ранга на Vox Tonelab LE, Boss GT10 и т.н. звучат наистина приятно.

В класа на Zoom 707II, няма да намериш кай-знае какво. Същото важи и за педалчетата - каквото и педалче да включиш в това усилвателче, резултатът ще е далеч от звука, за който мечтаеш.

Според мен ти трябва:

-Усилвател с поне 1х12 кабинет. Лампово крайно стъпало е за предпочитане, но там цените са малко по-други. Ако е лампа, идеално, обаче има и недостатъци - вкъщи, без пауър атенюатор, едва ли ще можеш да свириш достатъчно тихо. Кабинета да е с добри китарни говорители. Вариант е и прилично транзисторно или хибридно комбо от сорта на H&K Attax сериите и други, но зависи какво ще свириш. Примерно с комбо като Fender FM212R може да звучиш приемливо на стайни нива, но като го усилиш много, ще ти отвее главата(доста почва да трещи). Behringer имат някои прилично звучащи моделиращи усилвателчета, но имат проблеми с надеждността. Виж и Line6(Spider сериите), Peavey(Vypyr сериите) моделиращите усилватели, може би Vox...

 

С процесор няма да звучиш особено добре, в това усилвателче.

Със скъпите и качествени процесори, можеш да звучиш прилично, да кажем включен доректно в пулт(на живо, ако шумотевицата не е твърде голяма)/домашна аудио системка(вкъщи), без да е необходимо да ползваш китарен усилвател. Но говоря за най-високия клас процесори.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз понеже от доста време не съм се изказвал неподготвен реших сега да го направя точно в тази тема. Купи си свястен процесор, не тая играка, която за нищо не става, освен да си я биеш в главата и след някоя друга година си купи един лампов кабинет - проблема ти е решен. Ще си продадеш процесора и ще си купиш аналогови ефектчета от ония що се зоват "камионетки". Не че аз съм си продал процесора , или смятам да го продавам с цел да си купувам камиончета, но все пак е въпро на вкус и удобство - има хора, който ги кефят камиончетата, мен на времето ме кефеха рак-овете и си ги редях, доколкото можех, после свирих известно време с камиончета ( разбирай само овърдрайв (кубе ->овърдрайв->китара)) и накрая с процесорче. Та така - не разчитай някой да ти каже какво да си купиш а сам си избери, по мое време беше така, а твоето не е много по-различно от моето :punk_guitar:

 

А за малко кинти ти препоръчвам да се свържеш с Nikifena и да го запиташ за санс амп-а. Не знам дало още го продава, но навремето, когато за сефте го пусна в едно магазинче си останах много доволен от звука, който излизаше от него и цената му беше някъде 150 кинта, а доколкото помня покет под-а е повече от тези пари и няма как да го контролираш т.е. трябва да си купиш контролер за него отделно, инъче си обречен да цъкаш с пръсти по процесорчето, което дори за домашно свирене е малко неудобно, по-скоро е за свирене по време на път.

 

 

Поздрави!!!

 

 

ПП не се впрягаите много в мислите на един псевдомузикант, като мен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....Купи си свястен процесор, не тая играка, която за нищо не става, освен да си я биеш в главата и след някоя друга година си купи един лампов кабинет - проблема ти е решен.

 

Лампови кабинети няма. Има лампови усилватели. :punk_guitar:

 

Ще си продадеш процесора и ще си купиш аналогови ефектчета от ония що се зоват "камионетки"

 

Съвременните, скъпи процесори, не отстъпват на камиончетата. Това е обсъждано доста пъти. Някои процесори имат и аналогова схемотехника в тях.

Мнението "процесор->цифрово и лошо, камиончета->аналогово и качествено" не винаги е вярно. Има както цифрови камиончета, така и аналогови процесори. И при двата типа продукти има качествени, средна работа и боклуци.

 

А за малко кинти ти препоръчвам да се свържеш с Nikifena и да го запиташ за санс амп-а. Не знам дало още го продава, но навремето, когато за сефте го пусна в едно магазинче си останах много доволен от звука, който излизаше от него и цената му беше някъде 150 кинта, а доколкото помня покет под-а е повече от тези пари и няма как да го контролираш т.е. трябва да си купиш контролер за него отделно, инъче си обречен да цъкаш с пръсти по процесорчето, което дори за домашно свирене е малко неудобно, по-скоро е за свирене по време на път.

 

Нямам нищо против педалчетата, но все пак въпросният процесор не е много лоша машинка.

Повечето моделиращи педалчета пък, макар и нелоши, често изискват доста добър усилвател, за да звучат добре.

Най-добре да се пробва, преди да се правят заключения.

 

Бих ти препоръчал малко да разчупиш стереотипа "процесор=Zoom707", както и да се поинтересуваш от популярните пампови усилватели и ползваяните ефекти, а също и от новите попълнения на пазара за процесори и моделиращи усилватели. Нека не говорим така, все едно годината е 1997-ма.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко много хубаво, но предложените варанти от Евтим са почти двойна над споменатия (~) бюджет. Може би само Vypyr и Spider-а. (За нови си говорим).

Компромисен вариант 1х12 комбо втора ръка към ту 200-250лв. Хм. При повечко късмет. Все пак зависи марка/модел, спомена се и качествен говорител...

Иначе хубаво лампа, ама - цена, после ще е шумно - атенюатор - цена...

 

Иначе за другото, казано от него, съм съгласен. Предвид стиловата ориентация, може би автора трябва да обърне внимание на Spider-a.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Благодаря на всички които са си направили труда да ми помогнат :greenangel::girl_witch: Мисля да послушам Евтим ... :greenangel: ще изчакам ... малко да събера пари и ще си купя нещо което ще ползвам повече време и ще съм доволен от към звук ... :girl_witch: Абе накрая на ляото ще видя с какво разполагам и дано да стигне ... :girl_witch: :girl_witch: :girl_witch: Ако не е достатъчно ще мисля алтернативно решение на проблема :thumbs_up:

Редактирано от JustHATEme
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.