Jump to content
Българският форум за музиканти

Поредният не разбрал!


NovemberRaiN

Recommended Posts

Les paul и особено Gibson les paul e универсална китара с нея можеш да свириш всичко от блус до тресни, а и както спомена някой вече клептън е свири доста време с les paul някъде малко след като се е появил Jimmy Hendrix e минал на фендер. Съществува още един варинат китара HSS конфигурация т.е. един двоен и два единични адаптера, така ще имаш универсална китара, както казаха някои варинт е също китара с двойни адаптери които могат да се разделят на два единични, успех с купуването на китара!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен каквато китара хванеш с такава ще свикнеш. като започвах доста исках китара с формата на les paul. в последсвтие обаче свирих основно на страт-тип китари и сега за нищо на света не заменям тази форма. честно казано спора цска-лефски го разбирам повече, отколкото fender - gibson. човек трябва да намери най-правилната и удобна китара, която да помага на НЕГО да изрази най-лесно и правилно и пълноценно музиката в него. това е. затова тръгни по магазините и почни да пипаш всички китари, които ти хванат окото напук на продавачите :) и ако усетиш, че някоя от тях ти е по-удобна от останалите - взимай я. не гледай марки, не гледай форма, аз примерно не понасям формата и визията на SG-тата, но ако имам средства и попадна на някое, което ми е удобно и с което свиря лесно и с удовлствие - веднага ще го взема.

 

ПС les paul е универсална само заради материалите си. убеден съм, че страт-тип китара от хубав махагон и с добри higain хъмбъкери ще разцепи за всеки стил метъл.

ППС Vintage май не останаха в софия - само в пловдив. поне последно като проверявах беше така. сега в софийския рф има Hamer (може да бъркам името), които ми се сториха бая прилични.

Редактирано от noflip
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винтидж май спряха да ги внясат, а Хамър са малко по - скъпички от тях (говоря за моделите тип Лес Пол). Моя Винтидж беше 550 кинта, а последно бях гледал Хамъри, които са по - хубави от моята, но бяха по 800-900 лева. Може и да бъркам, най - добре да се отиде да се провери на място какво имат. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Може би ви е писнало от такива като мен, но не знам какво да правя. Та... свиря на китара от 8 месеца и имам 1 класическа "Фактор" и една акустична "Йамаха". Реших да си взема първата електрическа и се спрях на два типа китари: Стратокасер и Лес Поул ( Фендер Стандард Стратокастер, Фендер Фат Стратокастер и Епифон Лес Поул Стандард Плаин Топ. Търсих в чичо Гоогле, но не намерих отговор на въпроса си. Аз съм на 13... наблегнъл съм на Блус като Клаптон, Рок като Лед Цеппелин, Дийп Пърпъл, Еаглес, Гънс Н' Розез, нещо малко по-тежко като Блек Саббат.

Клаптон - Фендер

Джими Пейдж - Лес Поул

Блекмоор - Фендер

Джо Лалш - Лес Поул, Фендер

За Джон Хенлей - Не мога да се сетя =Д

Слаш - Лес Поул

Може би разбирате, че съм изправен пред труден избор... търсих и в Форума, но нямаше нещо, с което да се задоволя =(. Та ще съм ви много благодарен, ако отделите малко време за мен. Благодаря Предварително!!!!!!!!!! :cheers:

 

Пич не бързай с скъпите китари земи си някоя до 500 лева препоръчвам Аибанез ДЖИО,Аз свиря от 2 години и съм с Скуаър и не съм много доволен за това не ги препоръчвам.Но наистина най-важното е да ти е удобна китарата. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.