maringtr Публикувано Април 3, 2010 Share Публикувано Април 3, 2010 Май е все едно в кой раздел ще я пусна тая тема Та въпросът ми е: Искам да си лепна една лепенка на китарата, къде мога да си поръчам и какъв вид е най-подходящ? (под вид имам предвид начин на залепване - тип ваденка или с лепило) По принцип знам, че в повечето рекламни ателиета правят лепенки, но ако някой си е правил - нека да сподели личен опит и да даде някой полезен съвет Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Април 3, 2010 Share Отговорено Април 3, 2010 Да беше писал откъде си. Трябва ти рекламна агенция със солентен принтер. Печатат ни картинката на самозалепващо ПВЦ фолио. Може и един каст ламинат отгоре да му дръпнат. Евтино е. Не бих си лепкал кво да е по китарите, макар че на почти 30 годишната кухарка имам лепенка на Щурците. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maringtr Отговорено Април 3, 2010 Автор Share Отговорено Април 3, 2010 От София съм. Става въпрос за мъничка лепенка в/у headstock-а. Колебая се обаче дали да не я дам направо да я "пребоядисат" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
xunazk Отговорено Април 8, 2010 Share Отговорено Април 8, 2010 ами има да.. в интернет за по 5-8 $ ето ти линк http://stores.ebay.com/Jockomo-InlaySticke...Q_fsubZ13090740 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Arcturus666 Отговорено Април 11, 2010 Share Отговорено Април 11, 2010 тия лепенки са готини ама колко време изкарват?някой слагал ли си е? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pandemonium Отговорено Април 11, 2010 Share Отговорено Април 11, 2010 Трябва ти рекламна агенция със солентен принтер. Печатат ни картинката на самозалепващо ПВЦ фолио. Може и един каст ламинат отгоре да му дръпнат. Евтино е. Няма никакво значение на какъв принтер ще се изкара лепенката. Ако ще да е на някоя дигиталка за визитки - пак става. Солвентния принтер ще му избелее печата след няколко години плюс това. УВ-защитата на тези мастила е около 2-3 години. Каст ламината е излишна глезотия, когато става дума за лепене върху китара, през която не минават н-на брой почиствания, пароструйки и калта на половин град. Без никакви проблеми става и с обикновен ламинат. Харесваш си картинка в подходяща резолюция, или векторно изображение. Носиш го в печатницата и се разбираш за какви пари и бройки си навит. Обикновено за 1 бройка, ще ти вземат колкото е минимума за печат (при нас е 1 квадратен метър, макар че за рекламни агенции понякога правим отстъпка от това). След това ако държиш да е по контур, го пращат на плотерче да го обреже и е твое. Живота на лепенката зависи от това, как си поддържаш китарата и как се отнасяш към нея. По принцип може да издържи страшно много време, но трябва да внимаваш с драскането и подлагането на екстремни мто-условия. След това свалянето на лепенката и лепилния слой е елементарно. Взмиаш си почистващ препарат за китара, в зависимост от повърхноста, върху която ще лепиш. Пръскаш, изчакваш малко да го разреди и забърсваш със суха кърпа. Туй то-нищо по-сложно няма. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kokalvd Отговорено Април 14, 2010 Share Отговорено Април 14, 2010 Да беше писал откъде си.Трябва ти рекламна агенция със солентен принтер. Печатат ни картинката на самозалепващо ПВЦ фолио. Може и един каст ламинат отгоре да му дръпнат. Евтино е. Не бих си лепкал кво да е по китарите, макар че на почти 30 годишната кухарка имам лепенка на Щурците. .... Абсолютно е прав колегата!!..виж снимки на Ингви!!акусттиката му е само с кончето(на Ферари)оригиналната ПВЦ Е на гърба на почти всяка негова китара!! ..нали рекламира марката!!!...до скоро и дано съумееш да съчетаеш готиното без да е претрупано!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts