vaxo Публикувано Април 3, 2010 Share Публикувано Април 3, 2010 Здравейте, имам един Орфей и преди 2 дни реших да го боядисвам.Още не е готов,но се получава горе долу добре(като се има в предвид че до сега дори яйца не съм боядисвал).Въпросът ми е друг - той е с 2 пикъпа(без превключвател) и 3 потенциометъра - H, L, и Volume, а искам да е с 3 пикъпа (да сложа по средата един двоен).Мислите ли че има смисъл да се занимавам,дали се прави трудно и какъв пикъп може да сложа и колко ще ми излезе ? Това беше китарата преди да я разглобя А това и е платката Скоро ще кача и снимка,на която е боядисана. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Април 3, 2010 Share Отговорено Април 3, 2010 Ако те кефи на пипане/свирене вероятно си заслужава. Поставянето на нов адаптер ще изисква дърводелски и електротехнически умения. Ако ги нямаш ще търсиш някой майсторец. Тогава щеразбереш и колко ще ти излезе. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vaxo Отговорено Април 3, 2010 Автор Share Отговорено Април 3, 2010 (Редактирано) Ето го и боядисан Редактирано Април 3, 2010 от vaxo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Април 3, 2010 Share Отговорено Април 3, 2010 защо го боядиса, брате, толкова по-убав е натюр искам да си купя някой такъв орфендер, преди да са ги изпопребоядисали всичките... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Април 3, 2010 Share Отговорено Април 3, 2010 И главата е супер грозно одрязана... Тая китара освен за красив мебел за друго не става, а сега дори за това не става... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Април 3, 2010 Share Отговорено Април 3, 2010 Двоен адаптер почти никой не ползва в средна позиция. Ако ще слагаш двоен, то по-добре е той да е на задна позиция, особено ако смяташ да свириш тресни. Цените на адаптерите можеш да прегледаш сам като обиколиш музикалните магазини. Там продават от евтини до скъпи Главата и на мен хич не ми харесва. Чудя се защо в България е традиция да се преправят фендероподобните кремонки и орфеи с глави ала Ibanez. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vaxo Отговорено Април 3, 2010 Автор Share Отговорено Април 3, 2010 (Редактирано) Човекът,от който я купих,преди време беше решил да я боядисва,но я беше ошкурил до дърво и до там и ми я даде така и реших аз да си я боядисам.......а за главата - това отгоре ме дразнеше от както я видях.Така ми харесва много повече. Редактирано Април 3, 2010 от vaxo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jeordie14 Отговорено Април 5, 2010 Share Отговорено Април 5, 2010 Човекът,от който я купих,преди време беше решил да я боядисва,но я беше ошкурил до дърво и до там и ми я даде така и реших аз да си я боядисам.......а за главата - това отгоре ме дразнеше от както я видях.Така ми харесва много повече. Щом си е решил човека да я направи както си му харесва ( ама според мене яко си я окипазил ... ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Amentis Отговорено Април 5, 2010 Share Отговорено Април 5, 2010 (Редактирано) И аз мисля че яко си я погрознил но щом те радва-да си те радва. Имайки в предвид че си я направил черна и търсиш някакъв двоен адаптер значи предполагаемо свириш метъл, а към какво точно звучене се стремиш, та да ти е нужен хъм в средна позиция? Между другото хубаво е че си с pickguard шото така най вероятно няма да ти се наложи да мърдаш дървото. В прочем какви по дяволите са тези адаптери!?!?!? Редактирано Април 5, 2010 от Amentis Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Belgarad Отговорено Април 5, 2010 Share Отговорено Април 5, 2010 (Редактирано) Махни горзния оригинален пикгард заедно с потенциометрите и гадните адаптери. Купи си някакъв евтин двоен адаптер (тук често се появяват), направи си или си купи пикгард за него е ако държиш да имаш и единичен адаптер комбинацаията двоен при бриджа и единичен на нек позиция ти е напълно достатъчно. Смени потенциометрите купи си яки капачки за тях, смени и букста и китара става спуер. За главата съм съгласен, че е гадна , но това не не поправимо. Разкарай и гадната ламарина, която държи струните първо е безполезна второ е грозна. Относно самата китара махагон + талашит = българска шит. Ако ти се занимава, китара ти е удобна, харесва ти и си слконен да инвестираш 20-40лв. ще стане супер. А относно мнението, че си я прецакал, няма как да прецакаш един Орфей. А да забравих смени ключовете. Редактирано Април 5, 2010 от Belgarad Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikoss1161 Отговорено Април 5, 2010 Share Отговорено Април 5, 2010 Да попитам само..Този потенциометър, който е без глава за какво е, понеже имам същата китара, а я взех с липсващ такъв Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vaxo Отговорено Април 5, 2010 Автор Share Отговорено Април 5, 2010 Volume е потенциометъра,а капачката тряа да е някъде из стаята ми,аз го махнах нарочно,защото постоянно го закачам като свиря,клиучовете ше се сменят задължително,а от адаптери не разбирам много,но един приятел има орфей,на който е сложил двоен по средата и ми хареса как звучи......и предпочитам да инвестирам кинти ж тази китара,защото наистина ми е много удобна,докато ако си взема някакъв Fenderр,той направо ми се губи в ръцете,а другата ми идея е да взема направо платка за някаква по-хубава китара и да си я сложа на моята.....кое мислите че е по добре ? П.С. Не знам как стана така,но поста ми е едно изречение :Д Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dandilov Отговорено Април 6, 2010 Share Отговорено Април 6, 2010 Лелееее как си окепазил китарката! Тези Орфейки вече са рядкост и е цяло чудо, че си намерил читава такава. Жалко, че си я скапал тотално... Ето малко информация как се прави: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=69299&st=0 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Април 6, 2010 Share Отговорено Април 6, 2010 Днес при Кокала в София барнах чуден Уошбърн за някакви 260 лева. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Април 6, 2010 Share Отговорено Април 6, 2010 (Редактирано) ^+1 за dandilov Редактирано Април 6, 2010 от Fender_str Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts