Jump to content
Българският форум за музиканти

Midi Keybord


Recommended Posts

Здравейте

 

Понеже аз съм все още на 16 години и не разбирам много и затова искам да ви попитам какво по точно се прави с миди клавиатура когато се свърже към кубейс и ако някой знае да ми каже как мога да свържа синтезатор които миди оут и миди ин са с кр1гли букси петици а звуковата ми карта е SB audigy 2 казаха ми че трябва да имам на звуковта карта миди оут и миди ин но аз незнам дали има ако някои знае ще съм благодарен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

купи си кабел усб то миди

ще стане ли с усб тоя синтезатор е мн стар ямаха пср 790 буксите за миди оут и ин са кръгли петици

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://rgbizot.com/shop/images/audigy2value_7_1c.jpg това ми е звуковата карта и сега ми казаха че нямало да стане с тая карта правилно си са ми казали ;(
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще те помоля в бъдеще да не използваш шрифтове с големина различна от стандартната за цялото си мнение. Такова форматиране се ползва само за заглавия или нещо такова, но не е готино цялото ти мнение да е с голям шрифт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не прозвучи като заяждане, но ще ти кажа тъй като си на 16 се предполага че си грамотен и можеш да четеш. Затова ти предлагам първо да прочетеш малко уроци и лекции, които се намират в интернет при това на чист български и тогава с въпросите. Тая карта нестава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Калояне, първо виж дали звуковата ти карта има следния изход:

 

DA-15_DSubM.png

 

Ако имаш такъв, тогава си потърси по магазините кабел, който от едната стрна е с такъв накрайник, а от другата има два кабела кръгли петици (DIN), единият за MIDI OUT, другият за MIDI IN.

 

Аз ползвам Creative Audigy, който има такъв изход, но си спомням, че този изход не е на самата звукова карта, а е на допълнителна планка, която се слага на кутията на компютъра и тази планка отвътре си има кабел, който вече се свърза към звуковата карта (пак отвътре). Такъв кабел има по компютърните магазини, но струва около 30лв, за които пари ще си купиш и кабел с петици от едната страна и USB от другата, каквото вече ти препоръчаха.

 

Така че ти си вземи решение. Иначе звуковата ти карта е добра, но трябва да я ползваш с драйвер за ниска латенция ASIO. Аз например ползвам един безплатен драйвер, написан от руснаци специално за някои модели на Creative: http://kxproject.lugosoft.com/ Само преди това трябва да деинсталираш напълно оригиналните драйвери на Криейтив. Мисля, че в последно време с Уиндоус вървят някакви драйвери ASIO на Криейтив, но не знам доколко са добри и дали вършат работа.

 

Нещата като цяло са сложни и обикновено всеки в началото задава тоя въпрос, затова наистина вземи да прочетеш по сайтовете и чак тогава ако имаш въпроси да питаш, защото сме се изморили да отговарямe на подобни проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.