Цеко Публикувано Март 31, 2010 Share Публикувано Март 31, 2010 (Редактирано) Здравейте. Първо- извинявам се, че пускам тема относно проблема. Четох сигуро всички(може би) теми относно проблема, но немога да го реша. Имам Епифон Стандарт. Купен е втора употреба. Вчера смених струните(сега са 9-42 на Еликсир) и сега има "бръждене" на първите прагове. Мисля, че трябва да отбележа, че екшъна беше доста "нисък", но със старите струни нямаше проблем. Вдигах бриджа, екшъна е на около 2мм.(немога да кажа със точност), но "бръждене още има. Грифа е почти прав, но като натисна на 1 и 14 праг, на 6 има минимален "процеп" но има(прочетох, че трябва да го има). Тръс-а не съм го пипал въобще. Извинявам се отново. Знам, че Ви е писнало от подобен род теми. Но се надявам да ми помогнете. Благодаря Ви. Редактирано Март 31, 2010 от Цеко Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sasoh Отговорено Март 31, 2010 Share Отговорено Март 31, 2010 Струните със същата дебелина ли бяха? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Цеко Отговорено Март 31, 2010 Автор Share Отговорено Март 31, 2010 Ами незнам какви бяха, понеже не съм ги слагал аз, но като ги гледам така ми се струваат еднакви. И забравих бръжденето е на 4,5 и 6 струна, другите ми се струва, че са добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sasoh Отговорено Март 31, 2010 Share Отговорено Март 31, 2010 (Редактирано) Вдигни ги още милиметър - два нагоре и си готов. Може и само от едната страна на bridge-а. Редактирано Март 31, 2010 от sasoh Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Цеко Отговорено Март 31, 2010 Автор Share Отговорено Март 31, 2010 (Редактирано) Аз ще вдигна но екшъна ще се вдигне много, а не ми е удебен толкова висок :С Май ще се наложи да свиквам Редактирано Март 31, 2010 от Цеко Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Март 31, 2010 Share Отговорено Март 31, 2010 (Редактирано) Новите струни е нормално в началото да "дрънчат" повече. След като казваш, че са същия размер и не си барал нищо, което би влошило състоянието по китарата, би трябвало след няколко дни като се послегнат да спрат да бръждят. Освен това имай предвид, че Elixir слягат по-дълго от обикновените струни. Редактирано Март 31, 2010 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Март 31, 2010 Share Отговорено Март 31, 2010 има "бръждене" на първите праговеОтпусни тръсрода леко,нали първите откъм главата?.Обикновено Гибсън,че и Винтидж вървят с 10-ки фабрично,за Епифон да каже някой. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Цеко Отговорено Април 1, 2010 Автор Share Отговорено Април 1, 2010 Да, именно откъм главата. Предположих, че е от факта, че са нови и им трябва време да "слегнат". Ако не се оправи ще врътна "шиша". Надявам се да не съм Ви досадил много. Благодаря Ви! По-здрави! Цеко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Randal Отговорено Април 2, 2010 Share Отговорено Април 2, 2010 Аз не разбирам много но да ти кажа с тея струни елексир и при мойта китара имаше същия проблем.Чуваше се отвратително може да не съм си направил правилна настройка, но факт е че не ми хареса звученето а с други струни които са и по евтини ми звучи много по добре китарата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts