Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez Grg170dx


Randal

Recommended Posts

Има малко инфо и във форума

 

Лично аз съм свирил на такава само че модела за лява ръка (grg170dxl) и останах впечатлен.За начинаещ е страхотен избор според мен.Знай че купуваш китара за 500лв не за 5000,така че отиди и пробвай в магазин,сичко си е до бройката.Специално този модел е много разпространен и няма да имаш проблем...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами чувал съм че ибанезите са одобни китари за свирене оплаквания сам чувал заради тремолото което се движи нагоре надоло. И адаптерите не знам дали са добри но както казахте китара за 500 лв. не за 5000 такаче е нормално да има какво да се желае. :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А кои са одобни тогава? Като ибанезите са неудобни. Ама не говорим за китари които са по за 2000 3000 лв. а за тези дето са по евтините че няма пари за скъпи играчки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aми аз на такова свиря, удобна е, нямам оплаквания, като изключим тремолото, което като го дръпнеш разстройва, но с връзване на струните бива. В последствие го блокирах. Адаптерите не са лоши. Има някъв като фарадеев кафез намазано отвътре, шумоизолирано, пак по-добре от Скуайърите, които на дърво праскат пикгарда и готово. Има един мааалко по-скъп модел G RG270B, на който съм свирил и ако сега избирах китара, щях да взема него. Иначе любителска китара, не е кой знае какво :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе да си призная и аз свиря на такова нещо обаче исках да видя какво мислят хората за тая китара и както винаги има лоши и хубави мнения. Аз казвам че съм чувал доста неща защото не съм пробвал много китари и не знам кои колко са добри само съм чувал разни слухове и съм чел коментари за останалите марки. За тоя ибанез ми е малко трудно да кажа дали е добър и затова питам като начинаещ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако и се сложат други адаптери примерно активни или нещо по - добро от тези които има сега дали ще се подобри звука?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е нужно да се слагат активни адаптери на такава китара. Има доста добри пасивни попадения които ще й отпушат звука малко, но не може да се очаква кой знае какво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ И какъв смисъл има да инвестираш 300 лв за адаптери?

Стоковите адаптери като за цената са си добри,евентуално може да смениш бриджа с нещо евтино,но по-добро от оригиналния адаптер.Не може да очакваш много като качество на тона от подобен инструмент,затова и цената му е такава.Ако имаш 500 и мислиш да налееш още 300 - ми сичко е ОК,ама погледни китарите в по-горния ценови клас тогава.Там ще намериш по-добро качество и не само при марката ibanez...

Относно коя колко удобна била - това си е до човека,но като цяло ibanez имат тънки грифове и на повечето китаристи са удобни в това число влизам и аз ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе ясна е работата трябва да си дрънкам на тая китарка докато не събера пари за нещо по - скъпо. Не може да искам от китара за 500 лв. да звучи като Gibson или Fender.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е тоя корт ми хареса, че има заключване а не е с гадно тремоло като ибанеза. Ама за ся ще се задоволя с Ибанез, а

по - нататък се надявам да си купя нещо по хубаво за повечко банкнотки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А можеш да бъдеш близко ^_^

http://www.cortguitars.com/_webapp_2726488/EVL-K4

 

имах такова животно и вадеше страшен тон :surprise:

 

Близо.... не бих казал. Най-малко пък до Гибсъни Фендер. Айде съобразявай се, моля те.

Едно е да кажеш, че китарката ти харесва, но да пишеш как Cort с адаптери EMG-HZ е близо до специфичния тон на Гибсън(LP, SG и др) и Fender(Strat, Tele) е най-малкото безотговорно.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.