Evtim Djerekarov Отговорено Март 31, 2010 Отговорено Март 31, 2010 (Редактирано) Е тоя корт ми хареса, че има заключване а не е с гадно тремоло като ибанеза. Ама за ся ще се задоволя с Ибанез, апо - нататък се надявам да си купя нещо по хубаво за повечко банкнотки. Пич, ако тремолата без заключване бяха гадни, нямаше да ги произвеждат. Образовай се малко най-добре, от форума и от гугъл/уикипедия и след това споделяй разбиранията си с другите. Нали разбираш колко много звезди използват тремоло без заключване, и то не защото не могат да си позволят да си купят китара със заключване. Надявам се, разбираш накъде бия... и преди да започнеш да ми отговаряш - не, няма нищо подигравателно или злонамерено в това, което ти пиша. Просто, ако искаш да разбираш от китари, неминуемо ще трябва да се поинтересуваш и да попрочетеш, като за начало. Не на последно място, това ще помогне и в изборът ти сега. Редактирано Март 31, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
dean_dime Отговорено Март 31, 2010 Отговорено Март 31, 2010 ^^^^ Предната ми китара беше такъв Ибанез. Вярно, че си беше гадно тремолото но да мислиш, че тоя флойд е кой знае колко читав. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 31, 2010 Отговорено Март 31, 2010 (Редактирано) Тремолото е гадно само в случаите, в които китарата не е сетъпната добре и човек не знае как да си слага струните. Иначе си е тремоло... 6-винтовите тремола по-често имат проблеми(евтините), но тези, които стъпват на 2 пилона са си ОК. При добър сетъп, те почти не разстройват в ръцете на повечето хора. Самато тремоло си е съвсем хубаво(в смисъл - ОК като за парите си). Понякога неща като ключове, водачи за струните и недобри нътове спомагат доста за разстройването, а не самото тремоло, но топ-причината за прекомерното разстройване е неправилното поставяне на струните. Редактирано Март 31, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
dean_dime Отговорено Март 31, 2010 Отговорено Март 31, 2010 Честно да си призная има го и това нещо за проблемите при не добрия сетъп. За годината и половина, за която я притежавах така и не разбрах точно как да го сетъпна добре. Като я купих вярно, че почти не разстройваше (дори при използване на трема). Но пак не е върха. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 31, 2010 Отговорено Март 31, 2010 (Редактирано) Е, то и евтините флойдове, както споменаваш, не са върха. Когато човек ползва тремолото за да си прави вибрато, леки дайв-бомбички и повдигания - може и без заключване. Флойд трябва когато човек го ползва много агресивно, а и в случаите, когато има наистина много силов и рязък маниер на свирене(често късане на тънките струни от бедове и т.н.). Китаристите, например, които "галят" китарата (изниква ми в момента свиренетона Браян Мей) едва ли ще имат сериозни проблеми с разстройването с обикновено тремоло. Редактирано Март 31, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
dean_dime Отговорено Март 31, 2010 Отговорено Март 31, 2010 (Редактирано) Моя лицензен флойд ама хич не издържа на агресивното ми свирене (донякъде се и прецака като и изтървах китарата на тротоара ) Редактирано Март 31, 2010 от dean_dime Цитирай
Ex74 Отговорено Март 31, 2010 Отговорено Март 31, 2010 (Редактирано) ^^ Да, малко подвеждащ пост. Нямах предвид, че е близо до специфичният им тон, а до това, че е с по-добър тон. Сравнение с Ibanez Grg170dx примерно. Не знам дали си свирил с такава китара, нито имам голяма база за сравнение на китарни звуци, нито имам супер развит слух, ама за тия пари ми допадаше доста. Редактирано Март 31, 2010 от Ex74 Цитирай
Slide Отговорено Април 1, 2010 Отговорено Април 1, 2010 Е тоя корт ми хареса, че има заключване а не е с гадно тремоло като ибанеза. Ама за ся ще се задоволя с Ибанез, апо - нататък се надявам да си купя нещо по хубаво за повечко банкнотки. Сигурно Блекмор и Малмстийн нямат пари за Флойд не, ами за заключване и все са им разстроени Фендърите. Живи да ги оплаче човек... Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Април 1, 2010 Отговорено Април 1, 2010 Ето още две теми за този модел: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=38248 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=40083 Цитирай
Recommended Posts