Randal Публикувано Март 29, 2010 Публикувано Март 29, 2010 Какво ви е мнението за Ibanez grg170dx? Цитирай
Necrophagist Отговорено Март 29, 2010 Отговорено Март 29, 2010 Има малко инфо и във форума Лично аз съм свирил на такава само че модела за лява ръка (grg170dxl) и останах впечатлен.За начинаещ е страхотен избор според мен.Знай че купуваш китара за 500лв не за 5000,така че отиди и пробвай в магазин,сичко си е до бройката.Специално този модел е много разпространен и няма да имаш проблем... Цитирай
Ex74 Отговорено Март 29, 2010 Отговорено Март 29, 2010 За парите си е добре. Можеш да погледнеш и някои модели на Cort ( http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_23...KX5_FR_BKM.html ) Цитирай
Randal Отговорено Март 29, 2010 Автор Отговорено Март 29, 2010 Ами чувал съм че ибанезите са одобни китари за свирене оплаквания сам чувал заради тремолото което се движи нагоре надоло. И адаптерите не знам дали са добри но както казахте китара за 500 лв. не за 5000 такаче е нормално да има какво да се желае. Цитирай
duzko Отговорено Март 29, 2010 Отговорено Март 29, 2010 Хм...странна работа! Аз сам чувал, че ибанезите са супер неодобни Цитирай
Randal Отговорено Март 29, 2010 Автор Отговорено Март 29, 2010 А кои са одобни тогава? Като ибанезите са неудобни. Ама не говорим за китари които са по за 2000 3000 лв. а за тези дето са по евтините че няма пари за скъпи играчки Цитирай
spineless Отговорено Март 29, 2010 Отговорено Март 29, 2010 Aми аз на такова свиря, удобна е, нямам оплаквания, като изключим тремолото, което като го дръпнеш разстройва, но с връзване на струните бива. В последствие го блокирах. Адаптерите не са лоши. Има някъв като фарадеев кафез намазано отвътре, шумоизолирано, пак по-добре от Скуайърите, които на дърво праскат пикгарда и готово. Има един мааалко по-скъп модел G RG270B, на който съм свирил и ако сега избирах китара, щях да взема него. Иначе любителска китара, не е кой знае какво Цитирай
Randal Отговорено Март 29, 2010 Автор Отговорено Март 29, 2010 Абе да си призная и аз свиря на такова нещо обаче исках да видя какво мислят хората за тая китара и както винаги има лоши и хубави мнения. Аз казвам че съм чувал доста неща защото не съм пробвал много китари и не знам кои колко са добри само съм чувал разни слухове и съм чел коментари за останалите марки. За тоя ибанез ми е малко трудно да кажа дали е добър и затова питам като начинаещ. Цитирай
Randal Отговорено Март 29, 2010 Автор Отговорено Март 29, 2010 Ако и се сложат други адаптери примерно активни или нещо по - добро от тези които има сега дали ще се подобри звука? Цитирай
Ex74 Отговорено Март 29, 2010 Отговорено Март 29, 2010 Не е нужно да се слагат активни адаптери на такава китара. Има доста добри пасивни попадения които ще й отпушат звука малко, но не може да се очаква кой знае какво. Цитирай
Necrophagist Отговорено Март 29, 2010 Отговорено Март 29, 2010 ^ И какъв смисъл има да инвестираш 300 лв за адаптери? Стоковите адаптери като за цената са си добри,евентуално може да смениш бриджа с нещо евтино,но по-добро от оригиналния адаптер.Не може да очакваш много като качество на тона от подобен инструмент,затова и цената му е такава.Ако имаш 500 и мислиш да налееш още 300 - ми сичко е ОК,ама погледни китарите в по-горния ценови клас тогава.Там ще намериш по-добро качество и не само при марката ibanez... Относно коя колко удобна била - това си е до човека,но като цяло ibanez имат тънки грифове и на повечето китаристи са удобни в това число влизам и аз Цитирай
Randal Отговорено Март 30, 2010 Автор Отговорено Март 30, 2010 Абе ясна е работата трябва да си дрънкам на тая китарка докато не събера пари за нещо по - скъпо. Не може да искам от китара за 500 лв. да звучи като Gibson или Fender. Цитирай
Ex74 Отговорено Март 30, 2010 Отговорено Март 30, 2010 А можеш да бъдеш близко http://www.cortguitars.com/_webapp_2726488/EVL-K4 имах такова животно и вадеше страшен тон Цитирай
Randal Отговорено Март 30, 2010 Автор Отговорено Март 30, 2010 Е тоя корт ми хареса, че има заключване а не е с гадно тремоло като ибанеза. Ама за ся ще се задоволя с Ибанез, а по - нататък се надявам да си купя нещо по хубаво за повечко банкнотки. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 31, 2010 Отговорено Март 31, 2010 (Редактирано) А можеш да бъдеш близко http://www.cortguitars.com/_webapp_2726488/EVL-K4 имах такова животно и вадеше страшен тон Близо.... не бих казал. Най-малко пък до Гибсъни Фендер. Айде съобразявай се, моля те. Едно е да кажеш, че китарката ти харесва, но да пишеш как Cort с адаптери EMG-HZ е близо до специфичния тон на Гибсън(LP, SG и др) и Fender(Strat, Tele) е най-малкото безотговорно. Редактирано Март 31, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts