balombi Публикувано Март 28, 2010 Публикувано Март 28, 2010 Здравейте басисисти , днес се видях с един ваш колега и тоя ми обясни , че със специални настройки на кубето и заглушаване на басовите струни се получава звук на чинел . Много се съмнявам това да е така и искам да ви питам знаете ли за нещо такова и ако това е възможно как става . П.П Тоя същият ваш колега ми беше обяснявал как може да си свали баса една октава по-ниско и да свири сола . Цитирай
IgniteAll Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 След този твой коментар не знам как да опиша емоциите, които ме заляха в рамките на една секунда. Минах през смях, замислих се, стана ми мъчно и след това пак избухнах в смях Може и да може да се постигне това с процесори, опити и т.н. ама ако това е цел на един басист и е ултимума на желанията му, нека да го гони щом го възбужда истински. Ще ти призная една тайна... На един басист не му е нужно да си сваля баса още по-ниско, за да свири сола Цитирай
balombi Отговорено Март 28, 2010 Автор Отговорено Март 28, 2010 Eми мен ми стана интересно , но не знам дали може това да стане на истина . Сигурно вупросният ваш колега просто го беше хванало пиенето и се беше размечтал . Ама аз нали съм си наивен и му вервам и го гледам сериозно в очите . Май станах за смях с тази тема , ако модераторите искат може да я изтрият преди да влезе в бисерите . Цитирай
JOKICH Отговорено Март 29, 2010 Отговорено Март 29, 2010 Значи,пич не е точно от кубето,защото аз го правя и с миксера ми. => 1. Намаляваш средните. 2.Прекарваш кабелчето,за да не се оплита през колана. 3. Хубаво,но не задължително е да имаш протектор на главата на баса. 4. Не на последно място удряш с всичка сила по чинела с главата на баса по чинел,за предпочитане краш (16"). Успех! Цитирай
MDM Отговорено Април 10, 2010 Отговорено Април 10, 2010 Виж със съвременната техника можеш да накараш баса да звучи и като синтезатор такаче просто си намери подходящия ефект или пробвай предложението на колегата Цитирай
Recommended Posts