funshits Публикувано Януари 25, 2006 Публикувано Януари 25, 2006 Кремона: http://213.240.243.72/kremona.mp3 Карок: http://213.240.243.72/karok.mp3 така едната е Китайска тази която вади по-хубав звук което е странно а другата КРЕМОНА е българска тя вади по-гаден звук и струните са и толкова твърди че просто не знам ! ако ги натисна силно ще ми влезнат в пръстите ! моля кажете ми как мога да го оправя това ? защото би трябвало Кремоната да е по-добрата китара по-хубав звук и т.н кремоната е с оригинални струни и пак звучи кофти :think: Цитирай
Lord_Bad Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 (Редактирано) Записите които си направил са с доста лошо качество и трудно може да се прецени нещо от тях, но някои неща мога да ти ги кажа и без да слушам записи. Кремона са доста обикновени китари, не очаквай много от тях. В Китай правят какво ли не и честно казано някой неща там ги правят по-добре от тук. Китарата е комплексен инструмент - супер много неща влияят върху качеството на звука, струните не са излючение разбира се. Най-лесно се свири(поне според мен) с по-тънки струни, разположени по-ниско над прагчетата, иначе трябва да се прилага доста сила, което за начинаещ(като мен) си е зор работа на първо време. А и нали се сещаш - понякога по-добър звук е относително понятие... Редактирано Януари 25, 2006 от Lord_Bad Цитирай
funshits Отговорено Януари 25, 2006 Автор Отговорено Януари 25, 2006 Записите които си направил са с доста лошо качество и трудно може да се прецени нещо от тях, но някои неща мога да ти ги кажа и без да слушам записи. Кремона са доста обикновени китари, не очаквай много от тях. В Китай правят какво ли не и честно казано някой неща там ги правят по-добре от тук. Китарата е комплексен инструмент - супер много неща влияят върху качеството на звука, струните не са излючение разбира се. Най-лесно се свири(поне според мен) с по-тънки струни, разположени по-ниско над прагчетата, иначе трябва да се прилага доста сила, което за начинаещ(като мен) си е зор работа на първо време. А и нали се сещаш - понякога по-добър звук е относително понятие... А бе и аз съм начинаещ от 2 3 месеца свиря и е дзверски трудно на Кремоната на китайската си ми е супер :guitar: Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 земи я фърли тая кремона през прозореца, какво се мъчиш с нея Цитирай
Hantov Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 земи я фърли тая кремона през прозореца, какво се мъчиш с нея buhahahahaha евала! Цитирай
Child^in^Time Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 (Редактирано) БГ китара да просвири добре е доста зор работа, не че ги обиждам ама личен опит. в началото и на мен ми бяха високо струните и болеше доста , но кат му свикнеш и не ти пука а и ако искаш да минеш без мазоли по пръстите все пак пробвай да ги свалиш от винтовете на магарето даже и съвсем малко да ги смъкнеш имаш чувството че сама свири па сеа кат имаш две китари па свири си на по-добрата другата само от време на време трий праха от нея :twisted: Редактирано Януари 25, 2006 от Child^in^Time Цитирай
black_waltz Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 проблема с кофти саунда на кремоната не е само от струните много голямо влияние оказва дървото от което е правена, ако китарата е от чам или шпертплат, нормално е да вади кофти звук друга възлова точка са адаптерите, на кремоните по мое скромно мнение са доста зле, така че това също ти скапва звука това са само наи-очевидните причини.... Цитирай
the_gorer Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 funshits, електрическите Кремони се правят от чам. Това не е крайно лошо, ама не е и много добре, особено когато се прави в български завод. Не се учудвай, че китайските талпи свирят по-добре. В Китай, както и в някои други азиатски държави, се произвеждат всички сапове за масовия потребител - Ибанец, ЕСП, Джаксън, БЦ Рич... каквото се сетиш. Така че, те отдавна са изпреварили и без това абсурдната продукция на Кремона. PS: Жесток аватар. Карай я все така. Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 електрическите кремони са толкова големи дървеча че нема накъде повече. освен ако не е модната :green: офф/ само задници по аватарите.... Цитирай
Elmo Отговорено Януари 26, 2006 Отговорено Януари 26, 2006 Мойта талпа е Кремона. И много се сдухвам, като говорите такива неща за БГ китаярите. Просто с всеки прочетен пост ми е все по-гадно после да я фана и да свиря на нея Такаче ще ви замоля да се спрете За струнките, мойте също бяха доста твърди, но смених на 8ци и сега са доста мекички и приятни за свирене. Плюс тва, понеже съм я вземал на старо, предишният и собственик ги е свалил много ниско. Не браждят никъде по грифа и се свири с лекота. Обаче иначе всичко си е просто отчайващо по нея, такаче нете съветвам да се мъчиш много много с нея. Освен да си я преравяш нещо, ако ти се занимава, да си я пребоядисаш, да и смениш прагчетата, ейтакива. Цитирай
TerminalFrost Отговорено Януари 26, 2006 Отговорено Януари 26, 2006 Не бях чувал за китара от шперплат, но ще е интересно да видя такава. Вероятно е доста гъвкава... за разлика от тия, които ги правят от талашит. Цитирай
Child^in^Time Отговорено Януари 26, 2006 Отговорено Януари 26, 2006 Мойта талпа е Кремона. И много се сдухвам, като говорите такива неща за БГ китаярите. Просто с всеки прочетен пост ми е все по-гадно после да я фана и да свиря на нея Такаче ще ви замоля да се спрете ми тя и мойта е нашенска китара(та даже и баса и акустичната са ми се БГ) ма тва не ми пречи да си ги плюя и след тва да си свиря с кеф а иначе funshits свири си на китайското и тва е Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Януари 26, 2006 Отговорено Януари 26, 2006 Виж ся , Елмо , всяка китара е добра с нещо . Аз честно бих казал , че предпочитам някоя кремона пред скуер , да не се обиди някой . Аз даже ще взема да гепя на един приятел кремоната , тип стратокастер с 3 единични адаптера и фиксиран бридж , ще си я боядисам и за резервна просто идеална . На всичкото отгоре е удобна , тежка . пс.Китари нито от талашит нито от шперплат съм виждал . Някой може ли да постне снимки ??? Цитирай
Child^in^Time Отговорено Януари 26, 2006 Отговорено Януари 26, 2006 пс.Китари нито от талашит нито от шперплат съм виждал . Някой може ли да постне снимки ??? не си виждал, защото едва ли има а иначе наистина са удобни на мен ми е идеална мойта п.п. на тия шперплатените custom version сигурно ще е от пециглас Цитирай
Elmo Отговорено Януари 26, 2006 Отговорено Януари 26, 2006 пс.Китари нито от талашит нито от шперплат съм виждал . Някой може ли да постне снимки ??? най-вероятно за кухарки става въпрос. Акустичната ми кремона е такава. иначе мойта кремонка отговаря по описание натвойта, ама вече е пребоядисана, сравнително сполучливо. И нече неи се кефя, ама в дадени моменти имам усещането, че спира развитието ми като китарист (майкоу). Първа струна е ужасно близо до ръба на грифа и постоянно се изплъзва отстрани. Освен тва праговете ми са толкоз опилени, че при бенд на някои позиции струната опира в грифа и леко са поопилили лака. А и вибрато там се прай трудно, изморява ми се пръста Абе ще си купя една ямаха и тая кремона публично ще я подпаля, пък после нека я продават за хиляди левове като искат Цитирай
Recommended Posts