Randal Публикувано Март 25, 2010 Share Публикувано Март 25, 2010 Здравейте! Аз свиря във една група и свирим в едно малко помещение, е не е кой знае колко малко но не е голямо. Имаме проблем с това че барабаните са мн силни и тогава се налага да усилваме звука на китарите и баса и вокала, но след репетиции ушите ни свирят ако може така да се каже още доста време. Въпроса ми е дали може да ми даде идея как да изолираме барабаните или по някакъв начин да се справяме с този шум че имаме доста сериозен проблем с ушите. С тапи не става пробвахме! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synyster_vengeance Отговорено Март 25, 2010 Share Отговорено Март 25, 2010 Ми незнак как и колко силно свирите вие ама в групата, с която свиря аз, сме 5 човека и репетираме на едно адски малко място... можеби 7х2м?? Таа аз ползвам тапи, а другите не се оплакват, НО при положение, че барабаните са заглушени по стандартните начини, които можеш да намериш в раздела на ударните предполагам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Март 25, 2010 Share Отговорено Март 25, 2010 Тъпаниста да думка по-тихо. Отделните барабани и касата могат да се заглушават с подръчни материали. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Март 25, 2010 Share Отговорено Март 25, 2010 Е, колко е голямо де? Не си особено точен. Иначе за да се 'смекчи' звука може да покриете стените с нещо, най-евтиното решение е килими, черги, завеси, и прочее глупости. Това помага донякъде за кънтенето и за кофти резонанс на определени честоти. Колкото по-тежки, толкова по-добре. Второто е да се направят правилни настройки на инструменталните хапаратури - примерно ако китарите имат много ниски, басът ги е надупил също, и касата като се включи и става едно 'бо-бо-бо' и никой не знае какво се случва. Ако китарите нямат никви среди, потъват, и китаристът решава да врътне волюма на ампа, щото не се бил чувал. Същото се отнася за честотните настройки на вокалните микрофони. Айде пак брада. Ако барабаните са кофи, със стари, ненастроени кожи, и по тях се блъска селската, също стъжнава картинката много. И все пак ако сте се наблъскали в мазе 2х2х2 метра, нищо няма да ви спаси. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Randal Отговорено Март 25, 2010 Автор Share Отговорено Март 25, 2010 Ами помещението не е 2 на 2 м и по стените е облицовано със дурво няма кунтене толкова много. Всеки си свири със кубе и е отделно от другите не сме през пулт за да регулираме нещо от там. А за барабаните може ли малко повече инфо как се заглушават с подръчни материали? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Март 25, 2010 Share Отговорено Март 25, 2010 Попитай в раздела за ударните, а може и вече да е разисквано. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Randal Отговорено Март 25, 2010 Автор Share Отговорено Март 25, 2010 Благодаря за помощта някои неща ми бяха от полза Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Март 25, 2010 Share Отговорено Март 25, 2010 Ми, брат, ако си настройваш китарите толкова каруцарски, колкото си пишеш постовете, ще ти дрънчи не ами, ще ти скърши главата от лайнян звук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Randal Отговорено Март 26, 2010 Автор Share Отговорено Март 26, 2010 Ми, брат, ако си настройваш китарите толкова каруцарски, колкото си пишеш постовете, ще ти дрънчи не ами, ще ти скърши главата от лайнян звук. Какво разбираш под каруцарско писане ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts