bloodygerry Публикувано Януари 24, 2006 Публикувано Януари 24, 2006 Здравейте - искам да ви попитам знаете ли колко струва издаването на един албум от музикална компания? Цитирай
CorvusCorax Отговорено Януари 24, 2006 Отговорено Януари 24, 2006 Щом ще ти го издава музикална компания, не би ли следвало тя да ти го продуцира? Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Януари 24, 2006 Отговорено Януари 24, 2006 Ако си решил сам да издаваш албум,знай, няма да стане само с пари.Дори да си направиш сам някакъв тираж,предполагам ,4е няма да обикаляш като цветарка по софийските музикални магазини.После,Продукта трябва да е регистриран, поради тази при4ина пове4ето магазини ще бъдат принудени да ти откажат дистрибуция.С рекламата също е много трудно,защото всяка секунда ефирно време се плаща доста скъпо-но ако все пак те интересува, мога да проверя.И не на последно място-ако тръгнеш да се занимаваш с издаването на собствения си албум,няма да ти остава време да свириш. Цитирай
martist Отговорено Януари 24, 2006 Отговорено Януари 24, 2006 (Редактирано) Ако ще се издава от вас (Банда по всяка вероятност) трябва да си намерите спонсор ако не разполагате със средства.Цената зависи от това какво ще направи продуцентската компания.Дали ще го пуснат само в магазини или и в медийното пространство и разни други.Но никак не е лесно.Всеки е наясно с пазара в БГ... Редактирано Януари 24, 2006 от martist Цитирай
bloodygerry Отговорено Януари 25, 2006 Автор Отговорено Януари 25, 2006 ами имаме спонсор затова ме интересуват цените- то е ясно че всяка музикална компания ще има собствени цени ама горе долу някаква средна цифра някой ако знае ще се радвам за информацията - Цитирай
martist Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 ами имаме спонсор затова ме интересуват цените- то е ясно че всяка музикална компания ще има собствени цени ама горе долу някаква средна цифра някой ако знае ще се радвам за информацията - Айде бе хора.В този форум със сигурност членуват музиканти издали албуми.....И на мен ми е интересно горе долу каква е цифрата!Освен ако не е строго секретна информация... Цитирай
ronia Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 Ама наистина, никой ли не знае? Или не иска да каже, що ли? И мен все ме питат разни хора колко средно излиза само запис на албум от примерно 10 парчета, пък нямам идея. Цитирай
circles Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 баси въпроса!! 20 000 лева? ...къфто въпроса такъф отговора Цитирай
bloodygerry Отговорено Януари 25, 2006 Автор Отговорено Януари 25, 2006 виж приятелю- наистина нямам предтава затова питам- ако можеш да си пилезен бъди ако не-върви си по пътя -ясно е,че е относително- става въпрос за ориентировъчна цена - казаха ми вече от две мееста различни суми и искам да събера повече информация- става въпрос за написване на песните е запис от музикалната компания- сега по-ясен ли съм?Само албум- без клиповете и без рекламата - записването и издаването само ме интересува колко ще струва !Казаха ми че с рекламата ще е 10 000 евро - колко е без рекламата?В една музикална компания - няма да казвам коя - ми казаха около 800 лв на песен- все пак ме интересува сериозно и затова питам- не да става лаф мохабет-!мерси! Цитирай
tupoto kopele Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 (Редактирано) Добре ми обади се в някое студио, питай колко взимат на парче и си го сметни бе!!! А това "колко струва издаването" нещо не мога да го хвана :think: :think: :think: Стейн Студио Студио Графити Редактирано Януари 25, 2006 от tupoto kopele Цитирай
overhate Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 (Редактирано) Хм, доколкото знам, повечето студия взимат "на час", не "на парче", тоест плащаш времето, за което заангажираш студиото, пък дали ще записваш, настройваш или ще ядеш банички тях не ги интересува....виж, някои май правеха отстъпка за цял албум. Редактирано Януари 25, 2006 от overhate Цитирай
bloodygerry Отговорено Януари 25, 2006 Автор Отговорено Януари 25, 2006 добре де нали трябва музикалната компания да го издаде тоя албум- това е различно от да си запиша някакъв диск в някое студио- за няколко часа Цитирай
tupoto kopele Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 (Редактирано) добре де нали трябва музикалната компания да го издаде тоя албум- това е различно от да си запиша някакъв диск в някое студио- за няколко часа именно!!! Ама на музикалната компания работата й е след като ти чуе аматьорското демо, което и занесеш да ти плати про-записите и да ти издаде албума....след това вече компанията си удържа от огромните продажби... Пари предварително не се дават на музикална компания (на теория) Също така такава музикална в България ще има по-нататък Редактирано Януари 25, 2006 от tupoto kopele Цитирай
bobalan Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 музикалната компания може да вземе материала, който и дадеш и да го размножи на голям брой дискове, евентуално и обложки да направи. Тази услуга струва някакви пари. Отделно студиото струва парички (или на парче или на час се плаща, 800лв на парче добра ориентировъчна цена). Рекламата е отделно. Значи ето примерна сметка: Запис на албум: 8000лв Тираж и обложки: 3000лв Разпространение по магазините и човек който се грижи за таз работа: 1000лв Реклама: 15000лв Клип: 15000лв. Общо: 44000лв Цитирай
bloodygerry Отговорено Януари 25, 2006 Автор Отговорено Януари 25, 2006 да ама в България -за да издадеш албум трябва да имаш спонсор ,който да плати на тая компания- така че ......просто питам колко ще ми струва- ориентировъчно то е ясно че цените са относителни ,но все пак имадолна граница и горна такава нали? Цитирай
Recommended Posts