MaPT0_T Публикувано Март 21, 2010 Share Публикувано Март 21, 2010 Здравейте (: Търся да си купя микрофон за пеене и за озвучаване на кубе , за съжанение бюджетът ми е доста ограничен , около 60 - 70 лева . В сайта musicwrld.bg се предлагат няколко модела , които се вписват в бюджета ми и искам мнение за тях : 1. AKG D 44 S 2.Behringer XM1800S 3. Behringer XM8500 4.Electro - voice Co9 5.Electro - voiceN/D167 6.Gemini DJM-2 7.SHURE C606W 8.Behringer C2 Ще помоля да ми обясните също какво означава динамичен микрофон, кондензаторен микрофон , микрофон с малка (голяма ) мембрана (: Мерси предварително (: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Март 21, 2010 Share Отговорено Март 21, 2010 Electro - voice Co9 - това е твоя избор от тези които си изброил Behringer XM1800S, XM8500 - не стават AKG D 44 S, SHURE C606W - хубави марки, но в тоя ценови клас са като Behringer Behringer C2 - става за акустична китара, за кубе НЕ. За вокали също не е подходящ Gemini DJM-2 - нямам наблюдения Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
brankoEU Отговорено Март 25, 2010 Share Отговорено Март 25, 2010 Микрофони В този сайт има много добре описана информация за всички микрофони там.На много добри цени можеш да си избереш.Аз лично съм доволен. .Успех в избора. Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
roi Отговорено Март 30, 2010 Share Отговорено Март 30, 2010 И аз бих заложил на Electro - voice Co9 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VSTi Отговорено Март 31, 2010 Share Отговорено Март 31, 2010 100 % eлектровойса! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DJack Отговорено Април 7, 2010 Share Отговорено Април 7, 2010 Ще ме прощават гореписалите, ама така не става! Отиваш в музикален магазин/не в ширпотреба/, казваш колко пари имаш и почваш да тестваш микрофоните, които ти предложат един по един, докато си харесаш гласа през усилвател и колони/без корекции/! Може да останеш много изненадан от резултата! А микрофона за пеене и микрофона за озвучаване на кубе са две РАЗЛИЧНИ неща. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
FFFDF Отговорено Април 15, 2010 Share Отговорено Април 15, 2010 С моя, 4 гласа за Electrovoice Co9 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NURI Отговорено Април 16, 2010 Share Отговорено Април 16, 2010 Най-важното е да си познаваш гласа.Да знаеш къде в честотната му характеристика имаш пик,и къде ти липсват честоти.Ако си представиш графиката на честотите на твоя глас,това ще е една линия вървяща почти водоравно,като там ,където гласът ти е по-изявен ще има изкачване нагоре,а там където не е-вдлъбнатинка.Ако предположим че имаш такава вдлъбнатинка около 200 херца,ще търсиш микрофон който в своята честотна графика да има повишение на това място защото ако няма,гласът ти ще страда от липса на топлина.Аналагично,ако гласът ти има покачване в четотите около 3000 херца (което ще е дразнещо за ухото) трябва да търсиш микрофон с графока която има вдлъбнатинка на това мяато от графиката.Другата характеристика за която трябва да гледаш е "gain before feedback" .От нея зависи дали микрофона ще дава дразнещи микрофонии.Колкото по-висока е тази характеристика-толкова по рядки ще са микрофониите.Марката няма значение.Кондензаторните микрофони имат нужда от специално захранване и са по-"крехки" ,но и по-чувстителни.За парите които имаш търси микрофон с подходящи за теб характеристики.Дано да съм бил полезен. П.С.Разгледай графиките на микрофоните които искаш да купиш-те дават цялата тази информация! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts