Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Персонала на "Максимус" няма ли да се мести в бившото кафе "Италия"...? Аз така разбрах!?

Отговорено

Ами когато Петко се захване с нещо ще го направи, така че очаквам срещата с нетърпение...

оф топик: Мише , браво за клипчето, хубава си както винаги, това че пееш е ясно :)

Отговорено

Предложението на Heartman за "Мелон" си е супер идея...аз не държа да е конкретно в пиано бар или пък още повече - аз да решавам и организирам еднолично. Всички давайте идеи и варианти да обсъждаме...

А пък междувременно мярнах още един двама боляри тук...из форума... Дано и те се обадят тук и да се видим и запознаем с тях скоро... :whistle:

Отговорено

Дам. А къде се изгуби zwero? :(

Как ми се иска пак да се видим и с него...той неоткриваем стана. Бяхме почнали и да си посвирваме заедно...дано пак има начин да се сберем.

Отговорено

Трябва да се срещнем май скоро,че с някои хора се знаем само по никове.Между другото пиано бара се е преместил в Тремол.

Отговорено

^^ Ами да, губя се... всеки ден паля моторетката да Севлиево ;) Ще се радвам да се съберем пак (макар и в намален състав). Следя темата с интерес и ако имам възможност ще дойда..пък може и да се роди нов проект :)

:band1:

Отговорено

Между другото с misterj се запознахме много на бързо в театъра преди около седмица мисля. Дано и той се навие да се видим скоро...че съм си наумил да поговоря с него за евентуални записи и аранжименти разни :)

Отговорено (Редактирано)

Ще следя темата с интерес :) Освен това, ако има желаещи може мястото за провеждане да има техическа възможост за китарно караоке. Бях чел за нещо такова в Бургас и отзивите бяха доста положителни. Виждам, че има и подходящ клуб и заведение, където да се организират нещата :jazzband::singer:

Редактирано от maxim09
Отговорено

Савов, ти си един от малкото, благодарение на които този град все още има духовен живот! Подкрепям и желая успех! :thumbup:

Отговорено (Редактирано)

Ето нещо любопитно за болярите...

Тия дни разбрах за още една книга, която ще е интересна за великотърновските музиканти.

Книгата се казва "Кратка музикална история на Велико Търново".

Издадена е през 2000 година. Автор е преподавателят във ВТУ - доц. д-р Илиана Николова.

Книгата представя историята на музикалния живот във Велико Търново.

Поръчки за книгата и полезна критика се приемат на:

тел.: 062 65 65 70

mail: iliana_ni@abv.bg

За момента тиражът е изчерпан, но книгата може да се намери във Великотърновската Библиотека. ;)

Ще взема да пусна по-натам една отделна тема за книгите на великотърновските музиканти в раздела ноти, уроци и др.

Редактирано от savov
  • 4 months later...
Отговорено

Нещо изключително любопитно, което открих, говорейки с един от местните т.н. стари кучета...

Първата музикантска среща във Велико Търново се е организирала и състояла през далечната 1986 година в т.н. "Интерхотел". :slap:  :godbless:  

Иван Узунов (по това време работил към дирекция музика) е сред идеолозите на събитието. По същото време пък се е състояла среща и в летния театър на съседния град Горна Оряховица. Има информация, че музикантските срещи в региона всъщност започват именно от Горна Оряховица. Там първата такава се е състояла  година по-рано - а именно през 1985 г. в хотел "Раховец". Основен инициатор тогава е музиканта Атанас Атанасов - Наско материала. 

Предстои ми съвместна работа с източника на информацията и се надявам скоро да имам още любопитна информация по въпроса.