himynameisivo Публикувано Март 15, 2010 Публикувано Март 15, 2010 Здравейте колеги, След като преди 5-6 месеца започнвах да свиря по Stick control и най-накрая се убедих, че има полза от тези упражнения, реших да започна да правя и foot exercises. Свиря от две години, но да си призная що се отнася до бас касата - нещата са доста занемарени , никога не съм упражнявал определена техника, свиря според възможностите си - има напредък, но определено не е това, което трябва да бъде. Ето защо започнах да правя heel/toe technique (тъй като по принцип свиря по подобен начин). За съжаление, поне според мен, клиповете в youtube, които обясняват тази техника се различават доста и съм малко объркан. Може ли по-опитните от мен да ме насочат и да ми кажат дали вървя в правилната посока. За целта заснех кратко клипче, което може да видите ТУК. Благодаря предварително! поздрави, Иво Цитирай
herbari Отговорено Март 15, 2010 Отговорено Март 15, 2010 (Редактирано) Мен това ми свърши работа А и може да приложиш стик контрола на краката... Редактирано Март 15, 2010 от herbari Цитирай
nosorozitemu Отговорено Март 15, 2010 Отговорено Март 15, 2010 Аз лично съм привърженик на една друга техника, която е придобила по - голяма популярност сред колегите барабанисти. Може да е изтъркано да използвам точно този пример, но понеже е класика не мога да се стърпя. http://www.youtube.com/watch?v=KTOVLkp-nOI...feature=related тука е истината според мен. Имам и по - силни аргументи, но на тоя етап ще се въздържа от ненужни коментари и съвети. Гледай клипчето и помисли в коя посока ще поемеш. За видеото което ти си постнал мога да кажа, че прекалено бързаш да станеш бърз. Има време. Поздрави и дано да не те подведа с нещо. Цитирай
herbari Отговорено Март 16, 2010 Отговорено Март 16, 2010 (Редактирано) Ако говориш за видеото което аз съм постнал, не видях съществена разлика в техниката просто момчето показва по-бързо. Техниката е една и съща. Близко е до ума, че трябва да се почне бавно и постепенно да се забързва Редактирано Март 16, 2010 от herbari Цитирай
himynameisivo Отговорено Март 16, 2010 Автор Отговорено Март 16, 2010 Herbari, мисля че говори за видеото, което постнах аз Иначе много мерси за идеита, ще пробвам и другата техника, която ми беше г/д позната (от същото това видео, но не мисля че е изтъркано - наистина си е класика!). Цитирай
niacin Отговорено Март 16, 2010 Отговорено Март 16, 2010 Въпреки горните ценни идеи: Техники, трикове, настройки на педали и т.н. никога не могат да бъдат заместител на многото часове работа, естесвеното заякване на мускулите, изграждането на издръжливост. Няма shortcuts. Цитирай
just_drummer Отговорено Март 16, 2010 Отговорено Март 16, 2010 Напълно вярно. Според мен изпробвай и други техники. Не си вглъбявай идеята само за heel-toe.например пробвай да вдигнеш столчето нагоре да видиш как ще ти се стори с глезен да свириш и т.н. НО наистина основното е много работа. Цитирай
nosorozitemu Отговорено Март 16, 2010 Отговорено Март 16, 2010 Мда, наистина имах в предвид клипът на колегата himynameisivo, който беше пуснал темата. Много бачкане му е майката и метрономът е задължителен. Поздрави Цитирай
himynameisivo Отговорено Март 16, 2010 Автор Отговорено Март 16, 2010 Благодаря на всички помогнали със съвет или мнение! Колкото до метронома - голям срам бера със следващото изказване - имам от почти от година, но го ползвам много, много рядко. Нещо, което ще се промени! Благодаря отново и късмет на всички! поздрави, Иво Цитирай
herbari Отговорено Март 16, 2010 Отговорено Март 16, 2010 Как ползваш стик контрола от 6 месеца като не ползваш метроном Цитирай
himynameisivo Отговорено Март 16, 2010 Автор Отговорено Март 16, 2010 Ами.. тъй като първите 7-8 месеца от свиренето ми ходих на уроци и учителят ми ме караше да тактувам през цялото време докато свиряс левия крак. Свикнах с това тактуване (на пета) и.. като правя упражненията просто си тактувам с него. Не твърдя, че тактуването ми е по-точно от метроном, но ... това е - миналото не може да се промени Цитирай
deyan_93 Отговорено Март 17, 2010 Отговорено Март 17, 2010 Има един лаф - "Метронома е най-добрия приятел на барабаниста" :Д Използвай го . Цитирай
Recommended Posts