Icarus Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 @Yo_the_real - спри да пишеш глупости, моля те. ^Blackheart-a е готин, но не става за метъл - имал съм такъв. Това е блус/рок амп (а щом ще вземаш сигничър на Alexi Laiho...явно не си много блус ориентиран), който въпреки, че се понася перфектно със доста (аналогови) драйвове, все пак не е много удачен за метъл. А и 5 вата лампа за вкъщи са много. Дори на триоден режим. Тази тема за силата на звука при лампа и транзистори сме я нищили амнайсе хиляди пъти из форума. Към автора - няма особен смисъл, според мен, да си вземаш комбо с дигитални ефекти, и процесор едновременно. Ако ти е много мерак, вземи или само процесор+кубе без ефекти, или само кубе с дигиталните хави. Тоест подкрепям Евтим. Spider-a е ОК, можеш да разгледаш и valvetronix серията на Vox (продавата се в 'Икономов'), peavеy Vypyr (както спомена някой по-горе), или дори Behringer серията blue devil, при по-ограничен бюджет. Цитирай
Yo The Real Отговорено Март 15, 2010 Отговорено Март 15, 2010 Обясни ми глупостите, като точно в този случай не го казвам като "прочел съм така" - пробвал съм. И ника ми е без долни черти. Вече си мисля, че каквото и да напиша, пак нещо на някой е криво. Цитирай
Icarus Отговорено Март 16, 2010 Отговорено Март 16, 2010 (Редактирано) ^Нали се сещаш, че всяко категорично определение като "ще се прецакаш" и "всякаква друга вариация ще има сериозни минуси" звучат убер несериозно? Също така човекът още в началото се е насочил към 8 инчов говорител, който според мен за практис амп/свирене вкъщи и ОК. Не знам къде трябва да живееш, че да го усилиш наполовина да речем и да не цъфне съседа с кисела физиономия. Редактирано Март 16, 2010 от Icarus Цитирай
Yo The Real Отговорено Март 16, 2010 Отговорено Март 16, 2010 15 ватовия модел за мен взима много от възможностите на Spider серията. Т.е. при него ги няма тия възможности. Все пак, избора е негов. За мен винаги 30-те вата са били най-добрия вариант, нито прекалено силно, нито прекалено слабо. Ако живее в къща като мен - проблеми няма да има. Виж, за категоричните определения си прав. Все пак, всеки със своето. Цитирай
Slacoth Отговорено Март 16, 2010 Отговорено Март 16, 2010 За транзисторните комбота мога да споделя и аз мнение. Относно оформилия се спор за "размер" домашен амп, препоръчвам като по-подходящо 10 или 12 инчовото изпълнение на говорител пред 8 инчовото такова. Равносметката ми идва от това: От 8 инчовите съм имал Fender 15G и Fender 15R - не могат да свирят нито тихо, нито силно, най-вероятно заради логаритмичния пот за усилването нямам представа.И в къщи и за репетиция - все не стават. От 10 инчовите съм ползвал Park и Larios - за репетиция почти стават, но за вкъщи отново същия проблем - когато са намалени се губи всичката атака.Малко да се усили (едно деление) и веднага дигат много нивото. От 12 инчовите комбота съм най-доволен, защото те могат и да се намалят и да се усилят.Сега съм с такова комбо, модел Randall и вече никога не бих се върнал на по-малък говорител.Сега мога да свиря и на 11 часа и нивото си е съвсем поносимо, а на 2 часа вече се чувам през 3 улици в квартала. Не случайно често цитираме максимата на мечо пух. Цитирай
Yo The Real Отговорено Март 16, 2010 Отговорено Март 16, 2010 Точно така + това на Лайн 6 Спайдър серията си има и Master волюм и Channel volume, въобще можеш да си настроиш звука без никакъв проблем за минимално време. Цитирай
Recommended Posts