FLIP Публикувано Март 13, 2010 Публикувано Март 13, 2010 Здр !!! Преди два дни си купих ел. китара проблема обаче е , че тук къде живея не мога да намеря уроци а където и да погледна сички пишат че самоучението е само губене на време !!! Не знам какво да правя дайте някой съвет Цитирай
maxim09 Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 Не взимай мнението ми, като такова с най-голяма тежест, но ще ти кажа че всичко което съм научил, акомпанимент и прости рок мелодийки на по-известни групи лесни песнички съм си го постиогнал сам, без никой да ме учи. Но има едно, но! Свиря само за собствено удоволствие и за кефа на компанията, когато седнем да се съберем да празнуваме. Ако искаш да станеш изявен музикант, не губи време само с ровене из интернет, а се хващай здраво за учител. Дори и да избереш и другата алтернатива, имай в предвид, че само училищната подготовка по музика няма да ти стигне. Като за начало се захвани с книгата Елементарна теория на музиката. Цитирай
FLIP Отговорено Март 14, 2010 Автор Отговорено Март 14, 2010 Не взимай мнението ми, като такова с най-голяма тежест, но ще ти кажа че всичко което съм научил, акомпанимент и прости рок мелодийки на по-известни групи лесни песнички съм си го постиогнал сам, без никой да ме учи. Но има едно, но! Свиря само за собствено удоволствие и за кефа на компанията, когато седнем да се съберем да празнуваме. Ако искаш да станеш изявен музикант, не губи време само с ровене из интернет, а се хващай здраво за учител. Дори и да избереш и другата алтернатива, имай в предвид, че само училищната подготовка по музика няма да ти стигне. Като за начало се захвани с книгата Елементарна теория на музиката. Благодаря!!! Твърдо решен съм да те послушам за да не добия някакви вредни навици Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 (Редактирано) Самоученето не е губене на време! Обаче съм абсолютно за намирането на учител!!Не че не можеш да започнеш да се учиш сам, но е хубаво дори и само, за да не трупаш вредни навици.Ти си писал, че където живееш е проблем намирането на учител.А имаш ли възможност да пътуваш до близък град, в който има учител? Обаче не мога да се съглася с maxim09... ЕТМ??? за човек, който съвсем скоро си е купил ел.китара??? и това според теб за кое точно ще му помогне??? При цялото ми уважение към труда на П.Хаджиев това не е учебник, който може да се изучава успешно "извънкласно" от хора, които тепърва се запознават с теорията на музиката.Целта, с която е направен ученикът е да се използва като помагало в музикални учебни заведения, не за самоподготовка. В интернет има къде къде по-достъпно и разбираемо представени и теория на музиката, и упражнения за четене на ноти, ритмически упражнения, строеж на акорди и т.н. както и конкретни китарни уроци. теория, запознаване с нотите и ритм.упражнения има прекрасно представени на любимият ми www.studybass.com, не обръщай внимание, че е басистки сайт, теорията е една и съща-има и други интересни неща, обещавам ти, че няма да си "изгубиш" времето като се зачетеш там (всъщност ... надявам се си учил английски) за съжаление не мога да ти препоръчам китаристки сайт, който да е така добре направен като ^, но не може да няма, просто не съм търсила. тук имаше линк към една школа на Юли Марков "аз рокясах" пробвай с нея за начало докато търсиш учител. Успех! Редактирано Март 14, 2010 от Viara Ivanova Цитирай
Лими Отговорено Март 15, 2010 Отговорено Март 15, 2010 Skype! Живееме в 21век! Тябва да си намериш учител по Скайп. Купи си видео/web камерка и микрофон. Цитирай
maxim09 Отговорено Март 15, 2010 Отговорено Март 15, 2010 На мен лично не ми е било проблем, да чета и да се уча от учебника на П. Хаджиев, но щом има по нагледни и достъпни сайтове за музикална теоретична подготовка, нека който знае да помогне на човека с информация, та да не се изнервя от чакане. Четенето и самоподготовката по въпроса все пак няма да му навредят. Виж да се обучаваш, използвайки възможностите на Skype май е най-удачно в твоя вариант. Цитирай
Recommended Posts