funshits Публикувано Януари 22, 2006 Публикувано Януари 22, 2006 Погледнете за какво става въпрос ! 1.0 2._2 3.1 4._ 2 5._ _ _ 4 6.X по какъв начин трябва да изсвиря 5 струна на 4 прагче като пръстите са ми на 2 стрна 2 прагче на 3-та първо и на 4-та второ ? как ще си сложа пръста на 5 струна 4-то прагче ??? трябва да си разчекна ръкат ! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Първо един малоумен въпрос, ама, понеже виждам, че тепърва започваш: под първа стрина имаш предвид най - тънката, нали? (аз дълго време ги броех наопаки) Ако е така, акордът, който трябва да изсвириш е C#m(ДО ДИЕЗ МИНОР), с удвоена трета. Ако ли не , значи искаш да изсвириш Esus4M7, което не ми се вярва. Значи трябва да правиш упражнения по грифа за разтягане на пръстите. Иначе пръстовката е - кътрето на пета струна, средния на 4-та, показалеца на 2-ра, безименния на 1-ва. Това с упражненията е важно, тъй като има много акорди с по -голямо от това разчекване. Като правиш упражненията внимавай да не те боли ръката. Разтягай постепенно. Цитирай
funshits Отговорено Януари 22, 2006 Автор Отговорено Януари 22, 2006 Първо един малоумен въпрос, ама, понеже виждам, че тепърва започваш:под първа стрина имаш предвид най - тънката, нали? (аз дълго време ги броех наопаки) Ако е така, акордът, който трябва да изсвириш е C#m(ДО ДИЕЗ МИНОР), с удвоена трета. Ако ли не , значи искаш да изсвириш Esus4M7, което не ми се вярва. Значи трябва да правиш упражнения по грифа за разтягане на пръстите. Иначе пръстовката е - кътрето на пета струна, средния на 4-та, показалеца на 2-ра, безименния на 1-ва. Това с упражненията е важно, тъй като има много акорди с по -голямо от това разчекване. Като правиш упражненията внимавай да не те боли ръката. Разтягай постепенно. ама пръста ми се опира в 2 и 3-та струна ?!??!??!? и не мога да го направя как от 5-а ще стигна до 1-ва ?!!?!?!??! прото при мене не става Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 (Редактирано) Кой пръст? Я дай имейл да ти пратя една полезна програмка. Готово, пратих ти я. За трениране на слуха е. Ако още някой иска да казва! И най - добре си научи нотите по грифа. Редактирано Януари 22, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
7thString Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Ама тва не е Cm, a C#m!?! Cm е мн неудобен в тая позиция- свири се така: -3- -1- -0- -1- -3-(ако не свириш тоя тон, не е чак толкова неудобен) -Х- Според мен е по-добре така: -3- -4- -5- -5- -3- -Х- Цитирай
Лелдорин Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Кой пръст? Я дай имейл да ти пратя една полезна програмка.Готово, пратих ти я. За трениране на слуха е. Ако още някой иска да казва! И най - добре си научи нотите по грифа. leldorin@abv.bg pls Цитирай
voodoo child Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Моля прати я и на мен щте ти бъда много благодарен или поне и кажи името(на програмката). moor@abv.bg Цитирай
NitroBGA Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Кажи коя песен вадиш и ние ще ти кажем как да я направиш и къде греши таблатурата. Цитирай
Zlatanov Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 (Редактирано) Кой пръст? Я дай имейл да ти пратя една полезна програмка.Готово, пратих ти я. За трениране на слуха е. Ако още някой иска да казва! И най - добре си научи нотите по грифа. я я прати и на мен i_zlatanov@mail.bg а по темата ... че тоз акорд не е труден малко упражнение и ше го напраиш ... стига да си ти по длъжки пръстите Редактирано Януари 23, 2006 от Petrucci Цитирай
pampi Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 A по темата ... че тоз акорд не е труден малко упражнение и ше го напраиш ... стига да си ти по длъжки пръстите Не е труден друг път! Направо ми се изчанчи ръката! Цитирай
Ziggy Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 искам я и аз тази програмка vassil100@gmail.com Цитирай
wolfgang Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 @funshits да ти призная - като гледам аватара ти - не мога да се концентрирам да прочета постинга :green: :green: :green: Цитирай
TerminalFrost Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 Абе, каква е тази тема? Не че имам нещо против порива на човека да разбере как да построи Cm, но това ли е мястото? По тази логика, всеки може да поства тук подобни въпроси, а има десетки сайтове и софтуерчета, където може да се намерят тези отговори. Съжалявам, че пак трябва да го кажа, но този форум далеч не е това, което трябва да бъде, и ако сами не се опитаме да се ограничаваме с темите, които постваме (т.е. добре да обмислим дали нещо, преди да го пуснем, си заслужава да бъде прочетено от другите, или е поредното разтягане на локуми), рискуваме скоро тук да няма и една полезна тема, а да е някаква тъпа говорилня. Цитирай
NitroBGA Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 Абе, каква е тази тема? Не че имам нещо против порива на човека да разбере как да построи Cm, но това ли е мястото? По тази логика, всеки може да поства тук подобни въпроси, а има десетки сайтове и софтуерчета, където може да се намерят тези отговори. Съжалявам, че пак трябва да го кажа, но този форум далеч не е това, което трябва да бъде, и ако сами не се опитаме да се ограничаваме с темите, които постваме (т.е. добре да обмислим дали нещо, преди да го пуснем, си заслужава да бъде прочетено от другите, или е поредното разтягане на локуми), рискуваме скоро тук да няма и една полезна тема, а да е някаква тъпа говорилня. Оттук нататък - на ЛС. Питай някой, все ще ти каже. Цитирай
Recommended Posts