biala Публикувано Март 11, 2010 Публикувано Март 11, 2010 Ето илюстрация: Ако някой ползва подобна техника на дясната ръка - може да сподели опит или линкове към подобна музика... Цитирай
Coprophagus Отговорено Март 11, 2010 Отговорено Март 11, 2010 нищо кой знае колко перкусивно не видях виж това има и няколко перкусивни техники при бас които също могат да се ползват при китара качеството е гадно, но чуй и оригинала Цитирай
arebegai Отговорено Март 11, 2010 Отговорено Март 11, 2010 Джъстин Кинг прави нещо подобно,ако съм разбрал правилно за какво иде реч. Цитирай
noflip Отговорено Март 11, 2010 Отговорено Март 11, 2010 ако изгледам още едно клипче на кинг ще се откажа от китарата. тряя да му забранят да свири, че комплексира конкуренцията Цитирай
herflik Отговорено Март 11, 2010 Отговорено Март 11, 2010 Джъстин Кинг счупи мивките , изби рибите ,разепи мрака абе направо ме комплексира ....голям дивак е. Цитирай
gueorgues Отговорено Март 12, 2010 Отговорено Март 12, 2010 Да, интересно е да се чуе нещо такова на уестърн китара. Повечето похвати са от фламенкото (доста елементарни по принцип - просто се искат упорити упражнения една-две години - за дясната ръка говоря). Пинизите със свиренето по грифа (те не са от фламенкото) също са готини - това е нещо, което така и не съм се учил да правя - но не бях виждал някой да го прави на акустична. Добър е пича - спор няма. Цитирай
biala Отговорено Март 13, 2010 Автор Отговорено Март 13, 2010 Ето за тази техника на дясната ръка ставаше дума: Цитирай
biala Отговорено Март 13, 2010 Автор Отговорено Март 13, 2010 (Редактирано) нещо като slap, ама не с палец Редактирано Март 13, 2010 от biala Цитирай
yotzzo Отговорено Март 13, 2010 Отговорено Март 13, 2010 В темата за тоноизвличане бях пуснал клипчета на Keziah Jones. Никакъв интерес, за съжаление. Явно във форума феновете му сме само двама. Цитирай
biala Отговорено Март 15, 2010 Автор Отговорено Март 15, 2010 Аз от около седмица две се мъча да докарам нещо поне подобно (все още съм далеч), но като цяло идеята да севкарат възможно най-много акценти от риъма в свиренето на китара, много ми допада Основните проблеми които имам са, че мноо трудно нацелвам определена струна без да закачам останалите и че тотално омазвам ритъма когато се опитам и да припявам върху цялата тази галимация. Контрола върху баланса и акцентиранията обаче значително се подобриха Между другото тези шляпания по струните при заглушаване с лява ръка, наистина звучат много добре на китара с найлонови струни. На електрическа - горе долу се получава на хубав нек адаптер, на мидъл и бридж просто е гадно дрънчене Цитирай
kotipuka Отговорено Април 5, 2010 Отговорено Април 5, 2010 В темата за тоноизвличане бях пуснал клипчета на Keziah Jones. Никакъв интерес, за съжаление. Явно във форума феновете му сме само двама. едва ли сте само двама аз съм му фен още с излизането на African Space Craft няма да коменторам колко лесно беше да се намерият негово записи тогава това е един изключителен музикант - прородно чудо! Всеки който го види да свири мисля че веднага прави асоциацоя с Джими Хендикс! Лекота на свирене - най точното определение! Уникален стил! Добри вокални данни ... на всеко концерт говори с публикара поне по 30 мин ... уничкален музикант и човек ... при това роден в Нигерия - ако нялой тук се оплаква че сме много зле музикално и няма шанс да се развиеш в БГ ...то нека се замисли колко е лесно да си музикант в Африка! Цитирай
Veyko Отговорено Юли 15, 2010 Отговорено Юли 15, 2010 В темата за тоноизвличане бях пуснал клипчета на Keziah Jones. Никакъв интерес, за съжаление. Явно във форума феновете му сме само двама. Опа още един фен на Кезая Ето тук има якички акустични китари: All along the watchtower Ето още един бесен: Цитирай
RockoBG Отговорено Юли 15, 2010 Отговорено Юли 15, 2010 Keziah Jones - eeeeee тоя го бях забравил. Мерсаж Цитирай
Recommended Posts