martist Отговорено Март 12, 2010 Share Отговорено Март 12, 2010 Може ли като един "виден" пианист нямащ нищо общо с китарата да се присъединя към фен клуба? Един приятел имаше Epiphone SG нещо си...е тая китара утрепа един гибсън на едно участие... Не знам какго направи ама имаше чуваема разлика. А гибсъна беше от бая скъпите. Сори нищо не разбирам от модели, но чух...От тогава съм фен на тоя SG нещо си... Мартин Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Март 12, 2010 Share Отговорено Март 12, 2010 Аз съм се спрял (99%) на Epiphone Elitist (LP Model) японско производство. Bookmatched maple top Bookmatched mahogany back One-piece mahogany neck set at the 16th fret 24-3/4" scale Rosewood fretboard 22 frets Grover tuners 24K gold-plated hardware 1-11/16" bone nut 50SR USA humbucker rhythm pickup 60ST USA humbucker treble pickup 2 volume, 2 tone, 3-way switch Някой от форума има ли такава китара,да каже две думи за нея? Къде го намери това до 900лв?Тия са на нивото на Гибсън. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Цеко Отговорено Март 12, 2010 Share Отговорено Март 12, 2010 (Редактирано) Както и да е.. щом казваш... Металика.. не се заяждай ако обичаш. Благодаря ти. Ето я моята... По-здрави. Редактирано Март 12, 2010 от Цеко Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetallicaFan7 Отговорено Март 12, 2010 Автор Share Отговорено Март 12, 2010 Не съм искал да се заяждам, извинявай ако съм направил такова впечетление.Много ти е яка. Това Лес Пол Стандард Ебон и ли е ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Цеко Отговорено Март 12, 2010 Share Отговорено Март 12, 2010 Да.. пп. Доволен съм от инструмента. При това доста.. За парите си мисля, че е много добра. По-здрави! Цеко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Боян Генов Отговорено Март 12, 2010 Share Отговорено Март 12, 2010 (Редактирано) Т`ва с което разполагам е: - Les Paul Custom. Втора ръка, взех я преди 10 години от Франция. Всъщност бях тръгнал да си купувам Explorer, та пробвах Gibson и Epiphone Korina, с първия беше зле, дори и на пипане . Обаче пък втория беше натурален цвят, а аз исках...о, изненада - черен , но нямаше. И моя познат, с който обикалях там, вика - пробвай т`ва и аз се намръщих, щото пък китара с нормална форма ...втора ръка... , обаче ме питайте след 10 години яко свирене , направо се кълна в нея, не ме е подвела ни веднъж, два албума съм записал с нея, просто най-добрата, дори адаптерите са си оригиналните Gibson-ски. - Flying V Korina Ebony. Много добро кемане, finish-a, feature-ите са убиец, красота, взех я преди 2 години. Сток адаптера на бриджа, обаче беше ужасен, та го смених с Seymour Duncan Invader и вече сцепва. Освен това го и екранирах скоро, че имаше много фиидбек. Другото нещо, което трябваше да и се поправи беше схемата на връзване на потенциометрите. Получаваше се някакво прослушване и никога не можех да намалявам докрай. Смениха ми потенциометрите, щото си бяха кофти, свързаха ги по друг начин и сега всичко е на 6, няма никакви грижи. Последния проблем, за който бях чел е, че ключето много бързо се износвало - да, при мен така се случи, още на 2-рия месец ми направи проблем, но чак сега го сменям, че не се трае, а го ползвам много на някои песни, нещо като Том Морело. На някои хора може да им е проблем, че не е добре балансирана, но съм чувал, че и при Gibson е така и не ща друго V, това си е истинска красота, с яко дърво, як тон, убиец. - Goth Explorer. Т`ва го купих съвсем скоро от съфорумник. Ревютата, които бях чел и тук се оказаха верни. Не вярвах, но сток адаптерите си вадеха чудесен звук, а това е най-евтината от 3-те китари. Като изключим подобния проблем с потенциометрите, който обаче се разреши без смяната им, всичко и е трепач! Е, въпреки всичко си смених бридж адаптера пак с Invader, не знам защо го направих, може би за да ми е същия, като V-то. Екранирах и нея, за всеки клучай, въпреки че не ми правеше проблем. А, да - тази има малък проблем с баланса, но не е като V-то, просто леко се накланя. С две думи, китарите са наистина трепач, изглеждат убийствено, от хубаво дърво са, хубаво звучат. На последните две след като се подменят някои неща, с по-хубави - убиват. Не съм шредър и това не са шредърски китари, въпреки че Кърк свири често с V-та и Les Paul, но нямат нищо общо с Ibanez, например (на мен не ми и трябва да имат). Редактирано Март 12, 2010 от Боян Генов Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetallicaFan7 Отговорено Март 12, 2010 Автор Share Отговорено Март 12, 2010 Да.. пп. Доволен съм от инструмента. При това доста.. За парите си мисля, че е много добра. По-здрави! Цеко. A да те питам от България ли я взе? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
arebegai Отговорено Март 12, 2010 Share Отговорено Март 12, 2010 Къде го намери това до 900лв?Тия са на нивото на Гибсън. @Hillbilly Доста над 900 е,затова питах някой дали е свирил на такава.Предполагам,че се доближава до Гибсън ЛП Студио,но само предполагам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetallicaFan7 Отговорено Март 12, 2010 Автор Share Отговорено Март 12, 2010 Arebegai намерих ти две теми: Елитист Вс Гибсон Студио: http://www.ultimate-guitar.com/forum/showt...piphone+elitist http://www.ultimate-guitar.com/forum/showt...piphone+elitist Надявам се това да помогне. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Цеко Отговорено Март 12, 2010 Share Отговорено Март 12, 2010 Металика.. Купих я наскоро(преди 3 месеца) от съфорумник.. Но да ти кажа честно не съм го питал от къде я е купил. Предполагам не е от България. Ако искаш ще го попитам. По-здрави! Цеко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetallicaFan7 Отговорено Март 12, 2010 Автор Share Отговорено Март 12, 2010 Металика.. Купих я наскоро(преди 3 месеца) от съфорумник.. Но да ти кажа честно не съм го питал от къде я е купил. Предполагам не е от България. Ако искаш ще го попитам. По-здрави! Цеко. Благодаря ти много, но да не те затормозявам. Иначе според теб дали съм направил правилния избор: СГ Г-400 Или ЛП Стандард Ебони, че преди да взема СГ-то се колебаех. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Цеко Отговорено Март 12, 2010 Share Отговорено Март 12, 2010 Не искам да те заблуждавам... Ако имаш някое демо дай да чуя поне какъв звук има(не съм чувал СГ) Иначе на мене Стандарт-а ми харесва повече като модел. Не мисля че ти е лош избора По-здрави. Цеко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Цеко Отговорено Март 12, 2010 Share Отговорено Март 12, 2010 Първо се извинявам за поредните 2 поста. Просто немога да едитна предния. Металика, значи питах го човека. Каза че китарата е копувана от Лондон.. По-здрави! Цеко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetallicaFan7 Отговорено Март 12, 2010 Автор Share Отговорено Март 12, 2010 Благодаря, че ми отдели време !! Поздрави от мен! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
azzinoth1126 Отговорено Март 12, 2010 Share Отговорено Март 12, 2010 Аз съм с един Epiphone Les Paul Custom Antique Ivory Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts