Bakko Limited Публикувано Март 6, 2010 Публикувано Март 6, 2010 (Редактирано) Здравейте! Попаднах на стара корейска 12 струнна китара. Бриджът беше в лошо състояние и трябва да се смени. Не намирам подходящ и затова смятам да си го изработя сам. Лесно мога да се сдобия с подходящ дървен блок от бук. Ще свърши ли работа? Не търся кой знае колко качествен звук. Все пак предполагам, че китарата дори нова не е била от висок клас - изработката не изглежда много качествена. По-скоро ми е мерак ми е да й придам нов облик напълно сам - байц, лакиране, боядисване и т.н. Без да разбирам много букът ми изглежда подходящ - масивна и здрава дървесина. Другата ми опция е смърч. Благодаря предварително! Редактирано Март 6, 2010 от Bakko Limited Цитирай
Aureliano Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 Здравей. От бук е по-добре от смърч. Най-добре е материал като на фретборд-а. Сполука! Здравейте!Попаднах на стара корейска 12 струнна китара. Бриджът беше в лошо състояние и трябва да се смени. Не намирам подходящ и затова смятам да си го изработя сам. Лесно мога да се сдобия с подходящ дървен блок от бук. Ще свърши ли работа? Не търся кой знае колко качествен звук. Все пак предполагам, че китарата дори нова не е била от висок клас - изработката не изглежда много качествена. По-скоро ми е мерак ми е да й придам нов облик напълно сам - байц, лакиране, боядисване и т.н. Без да разбирам много букът ми изглежда подходящ - масивна и здрава дървесина. Другата ми опция е смърч. Благодаря предварително! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 Провери и на musicjam.hit.bg каталога за готов бридж, както и се обади по телефона, да видиш дали има в наличност. Цитирай
oldman Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 Здравей,преди доста време си бях правил бридж от бакелит. Това е твърд и крехък полимер,който все по-рядко се среще вече.Ако успееш да намериш достстъчно дебело парче - опитай.Обработва се лесно на шмиргел,с пила и шкурка.Бакелита има много добра звуко-проводимост.Сравнявал съм бакелитов бридж с абаносов и разлика почти не открих. Успех! Цитирай
Recommended Posts